Och här kommer reklamen !

Jag måste ju bara promota för lajvet i augusti. loka här, som hon sa i Pistvakt !

Död mans hand har nu blivit ett kampanjlajv vi kommer att satsa hårt på nästa år och hoppas att ni deltagare gör detsamma. Vår målsättning för nästa år är minst 100 deltagare och tre fulla dagars lajvande. Då vi har tillgång till en av Sveriges bästa lajvområden

Välkommen som deltagare i 2008 års upplaga av kampanjlajvet "Död mans hand"! Vi arrangörer kommer att satsa hårt på detta lajv och hoppas att ni deltagare vill gör detsamma. Vår förhoppning för 2008, eller ska vi säga 186?, är att många ska komma med på äventyret tillsammans med oss. Vi kommer att hålla till på ett av Sveriges bästa lajvområden som passar perfekt för ett westernlajv.
Den lilla guldgrävarbyn "Slow River" ligger strax utanför Skillingaryd i Småland och har över tjugo hus och en stor Saloon. Intill byn ligger en guldvaskarbäck med mycket guld och en gräsrik hage som är redo att ta emot deltagarnas hästar. Skogen vimlar av indianer. Nu väntar vi bara på dig och dina vänner som vill uppleva 1800 talets westernatmosfär.

2008 års avsnitt av kampanjen heter "Håll i hatten", och är inspirerad av bl. a: tv-serien "Dead Wood", där det finns skurkar, vanligt hederligt folk, sådana som vill vara finare än andra, guldvaskare och "gamblers", ja allt som western skall innehålla. Tänk dig bara in i en karaktär som du skulle vilja spela, så är du strax i guldgrävarbyn "Slow River"! Här finns plats för män och kvinnor i olika åldrar och vi skulle gärna se dig som en av dom.

Det mesta av de kläder och den utrustning du behöver har du säkert redan, så det behöver varken bli dyrt eller arbetskrävande att förbereda sig för "Håll i hatten". Jeans, flanellskjorta, klänning eller kjol - och så naturligtvis en hatt - är det inte svårt att få tag på. Titta på bilden av våran sheriff med en randig skjorta eller följ länkarna på forumet så kan du se hur vi var klädda förra året. När det gäller vapen så upptäckte en del av oss att det faktiskt var skönare att gå utan: Vapnet med hölstret var tungt att bära och är inget måste. Men när indianerna anfaller, maskerade rånare dyker upp eller då någon försöker lura dig i poker är det inte fel att vara beväpnad!

Under "Håll i hatten" kommer pokerspel till banjospel att blandas med gruvliga uppgörelser man mot man med vapen i hand. Spänning kommer att trängas med lekfull glädje och avslappnat umgänge där alla kommer att rymmas vare sig man spelar hårdhudad guldvaskare eller föräldralös skoputsare. Framförallt kommer vi tillsammans att få uppleva illusionen av vilda västern.

Välkommen att vara med på äventyret!

Arrangörsgruppen



Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: