Snekey Pete Jonsson

Här kan ni se lite om min rollfigur i nästa lajv. Tack Björn H.

Pete Jonsson växte upp i det lilla samhället Joseph city i Arizona. Är fanns det gott om cowboys och prostituerade för alla som drev nötkreatur i regionen passerade den här platsen. Mamman var prostituerad med namnet Lizzy, men hon dog innan Pete fyllde fyra. Andra prostituerade kvinnor tog hand om honom och hans tvillingbror Jack och de kände att alla horor i stan var deras mamma. Pappan förblev okänd och lika bra var det. Pete var ett tämligen stillsamt barn men tycktes helt sakna empati. Han kunde utan att tveka döda alla former av djur och kände aldrig någon ånger efter ett slagsmål med andra pojkar. Att kaniner skulle vara gulliga och att flickan som ägde kaninerna kunde bli ledsen om han gick in på hennes tomt och dödade hennes älsklingar begrep aldrig Pete. Pappan till flickan letade dock reda på honom och gav honom en ordentlig omgång. Pete kunde aldrig förstå varför. I tonåren fick han ett brinnande intresse för alla former av vapen, särskilt pistoler. Så fort han fick möjlighet skaffade han en egen pistol och började öva. Det var när han stod och sköt prick utanför samhället som han mötte Hippschot, en välkänd prisjägare. De kom att få en konstig vänskap och Hippschot tog med sig Pete som lärling. Under tjugo år arbetade de tillsammans som prisjägare. Hippschot dog av bly men blev grundligt hämnad. Under några år arbetade Pete ensam men sedan några år samarbetar han med en hänsynslös domare vid namn Judge Kunning som pendlar mellan Junk city och Chicago. Judge har gett Pete flera uppdrag och ibland har de arbetat tillsammans på fältet. Judge kan inte nöja sig med att döma, han vill gärna vara med och verkställa domarna. De båda känner en kamratskap i sin totala avsaknad av medkänsla och sinoförmåga att känna skuldkänslor för någonting. Det betyder för den skull inte att de går omkring och dödar allt som lever. Att följa regler är också viktigt och dit hör lagarna.

Nu är Judge på väg till Slow river med något uppdrag från guvernören och de två ska sammanstråla på saloonen Dirty Dick.


Pete har egna skäl till att besöka det lilla samhället och har därför varit här under några dagar. Han letar nämligen efter sin broder Jacks mördare. Jack var en tystlåten skräddare som kommit till Slow river för att jobba. Han blev mördad för ett halvt år sedan. Ingen har än så länge kunnat ge Pete några ledtrådar om vad som hände, men han tänker inte ge upp: Jack var trots deras olikheter hans enda släkting. Någonstans i byn måste Jacks kvarlåtenskap finnas: hans skräddarsax, kanske även några papper som kunde avslöja vilka hans kunder var. Kunde det vara så att någon av Jacks kunder mördat honom eller hade hans bror hemligheter som han inte avslöjat?


En gravplats har han hittat. Barberarhustrun XX hade funnit honom nere vid brunnen med ett långt snitt över halsen och tummarna ihopbundna bakom ryggen på honom. Imorgon vill han fråga henne om vilket hus Jack hade bott i. Kan det finnas någon ledtråd där?



Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: