Insamlingsgala till indianreservat !

Vår svenska indianby ordnar med insamling till indianreservaten , dom har det tufft är både ekonomiskt och med kläder ställ upp du med spara in på någon skitsak och skänk en slant varje bidrag är välkommet. Kontakta indianbyn så får ni veta mera.Jag är medlem i den föreningen och idniankulturen ligger mig varmt om hjärtat.



http://www.indianbyn.nu/



Strängnäs
Indianbyn i Malmby utanför Strängnäs arrangerar i helgen en insamlingsgala i Strängnäs för att hjälpa ett indianreservat i USA. Man arrangerar också kurs i traditionell indiandans.

Relaterat

Artikelbilder

INDIANDANS. På söndag blir det insamlingsgala i Strängnäs med traditionell indiandans. Här en bild på indiandans i indianbyn i Malmby.

INDIANDANS. På söndag blir det insamlingsgala i Strängnäs med traditionell indiandans. Här en bild på indiandans i indianbyn i Malmby.Fotograf: David Pattinson

I snart 30 år har indianbyn i Malmby varit samlingsplats för människor som har brinnande intresse för indiankulturen i Nordamerika. Bakom byn står föreningen Sioux Indian Club Sweden.

Nu på söndag arrangerar indianbyn en gala i Thomashallen i Strängnäs med färgsprakande traditionell indiandans. Dansarna som gör föreställningen kommer bland annat från Växjö, Örebro, Forsbacka och Strängnäs.

Pengarna man får in kommer att användas för att hjälp barnen i indianreservatet Pine Ridge i South Dakota i USA.

Pengarna ska användas för att köpa skolmaterial till barnen och även varma kläder.

Pine Ridge-reservatet är det allra fattigaste reservatet i USA. Arbetslösheten är extremt hög, barnadödligheten är tre gånger högre än genomsnittet för USA och tuberkulos och diabetes är vanliga sjukdomar i reservatet och i många familjer är alkoholism ett problem.

På lördag kommer indianbyn att ordna kurs i traditionell indiandans. Kursen hålls i Tosterö skola.

Artiklen är lånad av tidningen Folket.



Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: