Lite bloggande anda

Japp har ar det fint. Idag blir det ett besok pa westen staden Sioux City med lite shower bade av indianer och vita. Ha det bra nu i Sverige, sa blir det mer om resan nar jag ar hemma igen.

Mvh Blomman

Inte så mycket bloggande !

Till mina läsare nu när jag är borta en vecka så kommer det bli så väldigt lite bloggande. Hittar jag ett internetcafe´ så kan det bli lite. Inläggen kommer att godkännas när jag kommer hem eller från Kanarieöarna. Det finns för många som skriver skit så jag vill ha lite koll.Jag hoppas att ni kan ha översende med detta. Bloggen öppnas igen när jag kommer tillbaka. Nu skall jag sola och bada i pinacolada.

Mvh Blomman

Tänk på dom fattiga barnen i Afrika !

Min farmor gav detta utryck till mer regel en undantag. Hon sa alltid det när man var hos henne på sommrarna. Man skulle alltid äta upp. Jag tänker på det nu när vi frossar i jul och det är många som har det svårt. Julen är ju mycket att ge tex mat klappar mm. Men alla har inte råd att fira jul tyvär. I många länder får dom leta i soporna efter mat, man äter råttor, katter hundra mm. Men vi svenskar gnäller på hur jävla dåligt vi har , att inte lönen skall räcka  , att det skall finnas mat på bordet att vi skall kunna betala våra räkningar. Så det där med fattigdom betyder olika saker i olika länder och olika lägen. Jag känner mig väldigt rik just nu, jag har en fin tjej som jag älskar mest i hela välden, jag har fina barn som jag älskar jag har fina syskon och en fin mamma som jag älskar. Jag klarar mig bra ekonomiskt jag saknar ingenting. Jag har en viss mån av frihet om man säger så. Det handlar inte om tur utan att man är smart och vill visa att man kan. Vissa saker kan man inte avslöja på en blogg hur man har gjort för att ha det så bra som jag har det nu obs inget "olagligt eller bidragsfusk"!. Men en då skickar man tankar till "dom fattiga barnen i Afrika och i andra länder för det finns ju fattiga i fler länder!" Jag kommer alltid att tänka på dom som har det svårt och inte inte har det så bra. Det är min svaghet att jag bryr mig för mycket  ibland.Det kommer alltid att finnas "fula människor" då menar jag inte fula till utsendet utan dom är fula på ett annat sätt. Hycklar, lögnare, falska , fula typer helt enkelt. Man kan även kalla dom djävlar dom kommer alltid att finnas. Jag är tacksamm att jag vaknade i tid för att slippa"djävulen" det ger mig tillfredställes i dagsläget. Så till sist! min farmor du var bäst och lärde mig en hel del om livet må du vila i frid Helga !

Mvh Blomman

Då var det julafton!Snart kommer släkten för att fira jul. Det skall bli roligt att dom kommer. Tyvär kommer inte Agnes bror då han sitter i på en flygplats i USA. Men i alla fall det skulle ju inte bli så mycket julklappar men det blev det en då som vanligt. På julbordet finns allt som skall vara så klart, skinka, revbenspjäll, prinskorv , köttbullar sill osv. Själv jobbar jag ju i natt så jag skall ta hand om dom gammla på bästa sätt , men sen skall jag ha en värdefull semester. Sen är det roligt att min dotter och hennes kille firar med oss. Men lite bittehet finns i jul en då man tänker mycket på det som hände min son men det går väl över så småningom. Sen finns det dom människor som skriver en jävla massa skit om mig på sina bloggar, falska människor som för mig inte har något värde överhuvudtaget. Människor som jag önskar av hela mitt hjärta  all olycka. Människor som framstår som gudar och fina människor på sina bloggar men i själva verket är dom värsta ormar som finns. Nej nu skall jag inte förstöra min jul med att älta detta . Dom människor som jag älskar finns hos mig idag  i alla fall dom flesta. Dom andra kan jag ju vara utan.  Jag hoppas att ni andra får en fin jul med det skall jag ha i alla fall.

Mvh Blomman

När dimman har lättat !

I fredagskväll kunde jag ha misst min yngsta son tack vare en påtänd idiot med förskärare. Det kunde ha slutat med en tragedi och tre dödsoffer nu slutade  med bultande munnar , huvudvärk och 8 stygn i ansiktet. Nu när det har gott ett par dagar så kommer den verkliga chocken, man fattar inte hur nära det var. På killen som fick kniven i ansiktet så kunde det ha tagit halsen, på min son så kunde också ha tagit halsen om han inte hade fått upp handen. Tack och lov slutade det en då lyckligt. Min son var ju skärrad och förbannad och menade på varför tar man hit sådana jävlar och hans reaktion är naturlig,men när han hade lugnat sig så kunde han en då förstå att det var dom där fyra killarna som han skulle vara arg på inte alla invandrare. För det är ju så att det finns bra människor och dåliga människor inom alla grupper. Nu kommer det en jobbig tid för grabbarna också med rättegångar osv. Därför känns det rätt skönt att åka i väg till Kanrieöarna på lördag, så att man kan få lite lugn och ro samt en skön semester. Jag tackar min lyckliga stjärna för att han lever men även för oss föräldrar så har det var jättejobbigt med svårt att sova och grubblerier vad som kunde ha hänt. För det är ju inte första och tyvär inte sista gången som vansinnesdåd utförs.

Mvh Blomman

Han kunde ha varit död !

I fredagskväll attackerades min son och hans kompisar av fyra stycken killar , den ena beväpnad med två stycken förskärare. Min sons kompis får en tand inslagen, den andra skärs i ansiktet och min son slås till marken med knivskaftet, och blir sparkad. Knivmannen sätter sig på honom med en förskärare i varje hand och skriker vill du dö , vill du  dö. Sonen lyckas som ett under få tag i kniven med sin mössa men han kunde lika gärna var död idag. Händelsen är mycket chockerande . Killen var dessutom påtänd så man kan ju fundera tillbaka på en massa vansinnesdåd när det har blivit dödlig utgång. Min son var jätteskärrad så jag fick ta ledigt en sväng från jobbet och skjutsade hem honom. Tack och lov så grep polisen dom här dårarna och en 22 åring knivmannen sitter häktad. Man kan inte fatta att en sån här sak kan hända på en sån här liten ort. Jag har sovit bara ett par timmar under dagen, som tur är man ledig idag  och jag har gråtit då jag kunde ha förlorat min pojk igår. Dessa idioter har inget existensberättigande nu låter jag som en rassist  vilket jag inte är men jag hoppas att dom skickar hem dom dit dom kommer ifrån. Händelsen är ju polisanmäld så det kommer ju att bli reprisalier av detta. Knivmannen var vilkorligt frigiven så nu lär han åka in. Jag hoppas att han får ett långt straff så han kan ruttna i helvetet. Nu skall jag åka till sonen och se hur han mår idag. Han lär inte må så bra kan jag tänka mig och han sa igår att han inte skulle gå ut idag på grund av det som hände. Detta är också ett bevis på de totalt meningslösa våldet som existerar. Det måste bli ett slut nu innan fler mister sina liv på grund av dessa jävla galningar.

Mvh Blomman

Ensamhet eller tveksamhet ?

Nu är det helg igen och för många innebär helgen glamm och glamour , killarna och tjejerna som lockar på krogen, polarna , förfesten, efterfesten mm. Dom flesta är glada att jobb veckan är över och helgen står för dörren. Men inte för alla. Det finns dom människor som är så ensamma så att klockorna stannar i Kina. För en del är jobbet allt, då man inte har några vänner eller att man inte har någon tjej. Jag älskar själv helgen kanske inte just denna  då jag jobbar 2  av 3 dagar denna helg.Men jag har ju inte dom problemen som jag räknade upp. Jag trivs bäst hemma med tjejen, man äter och dricker lite gott kanske kollar på en film. Men jag kan en då inte låta bli att tänka på dom som är så ensamma. Tänker själva kom hem till en tom lägenhet som är precis tyst, äta ensam lägga sig ensam.Det måste vara för jävligt helt enkelt. Visst det finns säkert människor som trivs att vara ensamma men jag tror att det  % är väldigt låg. Vad skall man göra då åt sin ensammhet ? ja den frågan är ju inte så lätt att besvara då dom flesta lider i det tysta. Många är väldigt blyga så att rekomendera förenigar eller krogen är inte så smart kanske. Jag har inget bra svår hur man skall kunna hjälpa dom ensamma. Ni läsare kanske har! Ha det bra där ute och var rädda om varandra.

Mvh Blomman

Vad var det jag sa "!


Här är beviset ! Blondinbella står med krokiga ben!

Likt Janne Josefsson har jag gjort vissa efterforskningar efter kritiken att jag sa att Blondinbella står med krokiga ben. Jag har belägg för vad jag säger det är bara att kolla bilden. Jag har fortfarande inte förstått varför hon står så på 99% av alla bilder hon syns på. Jag har sökt svaren men inte hittat något som kan hänvisa till hennes krokighet. Allt jag kan göra är att gissa. En gissning är att all sprit som hon dricker på kändisfester har satt sig  i ena benet. Det andra kan vara alla miljoner i handväskan som hon skall ha innan hon är 20. Det tredje kan vara rävpälsmössan som måste vara en tung börda då rävar får lida fruktansvärda kval för att hon inte skall frysa om sin lilla hjärna. Mitt råd till dig Blodinbella är att leta upp en plastkirurg och åtgärda problemmet, med dina krokiga posbilder. Det ser endast fånigt ut och du gör bort dig som alltid. Det räcker att du öppnar din trut i tre minuter på tv för att man skall få avsmak. Det enda du bloggar om ärhur mycket pengar du skall ha, hur rik du skall bli osv. Men förfan ta lite ansvar du som skall vara förebild, gör något bra för andra tänk på dom som inte har det lika bra som du. Men så är det med dom flesta moderater,unga navia och helt jävla blåsta. Vi ser ju nu vad denna regeringen har gjort. Arbetslösheten är högre en någonsin i landet. Tack o lov så sitter inte tupe´Fredrik mer en denna mandatperioden. För om han hade fått regera en period till ja då hade vi varit ett U-land av stora mått.

Mvh Blomman

Sverige hycklarnas land ?

Jag blir så arg på dessa hycklare. Man tycker det är för jävligt att en del jobbar svart för att klara sig när en del andra har en månadslön på 80 tusen. Herrejävlar om en snickare är bra på sitt jobb och vill lägga sin fritid på att få in någon krona extra, så låt han då få göra det, det stör inte mig ett skit. Dom värsta rånarna är dom så kallade fina herrarna och damerna som har grymma avgångsvedelag efter dom har slutat sin anställning , jag menar  ha 70 mijoner för att inte göra ett piss fy fan säger jag.Samma hycklare pratar om att det fuskas i landet.! med bidrag osv och tycker att det är för jävligt men själva kan dom åka på porrklubb i Belgien och bränna 300 tusen av skattebetalarnas pengar. Dessa hycklare får mig att spy. Man kan utan att blinka säga upp 100 pers och samtidigt smörja kråset av arbetarnas bord, som  får gå från hus och hem för att ledningen är totalt inkompitent och inte lyckas vända på siffrorna mer en till sin egna fördel. Visst arbetsmarknaden är tuff och det gäller att hänga med, men inte bara när det går bra för företagen. Hycklarna i detta land är många allt från små chefer till stora banditer. Som bara ser till sig själva och skiter totalt i den lilla människan. Dom kommer aldrig att få gå på  a kassa eller besöka socialen dom kommer heller aldrig att få panta burkar eller tigga på gatan. Dom har skott sig på andras bekostad och andras elände. Men själva har det  bra och aldrig behöver att bry sig.

God Jul

Mvh Blomman

Jag är en enkel man !?

Jag en enkel man jag har inga stora krav på livet jag har så jag klarar mig, jag har ett jobb som jag trivs med jag har en tjej som jag trivs med, jag har ett innebandylag som jag trivs med, jag har barn som jag trivs med. Allt känns riktigt riktigt bra nu. Jag behöver inte hävda mig att jag tjänar flera miljoner, jag behöver inte heller tala om att min bil kostade en halv mille. Jag behöver inte köpa dyra kläder för att känna få stånd. Kort sagt jag har inget behov av att hävda mig på några plan. Det som äcklar mig mest är just sådana människor som ser ner på hur andra har det. På dom som är arbetslösa som måste stämpla för att klara livhanken  på dom som bor på gatan eller dom som har råkat hamna i drogträskt. Alla kan inte födas med en silversked i truten. Utan livet är en enda lång kamp mot allt som jag räknade upp. Men det kommer alltid att finnas männskor som tror sig vara mer en alla andra och om man skulle göra något fel så skall man straffas skoninslöst. Sådan människor vill sparka på dom som redan ligger ner ,på  dom svaga i samhället. Jag tycker om man nu har så mycket stålar så att man måste skryta om det , varför inte hjälpa dom som behöver? då kunde man göra en bra insats i stället för att spotta på dom. Nej fram med mer medmänskilighet i stället för kaxighet så skulle världen kunna se annorlunda ut. Det finns för mycket människor som tror sig veta allt och har svar på allt, är man knarkare får man skylla sig själv, är man arbetslös så är man lat osv, ni känner säkert igen resonemangen. Men är det verkligen så enkelt finns det inte orsak och verkan till allt som händer i ens liv  jag bara undrar?

Mvh Blomman

Bra för sporten !

Finland tog sitt första innebandyguld i VM sammanhang, det var mycket bra för sporten. Svergie har dominerat  i många många år. Men nu var det första gången Finland vann. Skall sporten utvecklas så var det detta som skulle ske att ett annat land vann. Nu hoppas man att andra länder kan komma fram . Tjeckien är ju på frammarsch vilket  är bra. Jag vill påpeka att det finns många blåbärsnationter  fortfarande,men man skall påpeka att VM har bara funnits i 7 år. Kolla hur hockey VM såg ut i början Canada var totalt överlägsna eller vad säger man om 46 -0 mot Danmark, så utvecklingen måste ta tid. Så att Finland vann vara bara possetivt. Nu måste svenskarna ta tag i det och försöka utveckla sig, ibland känns det som inte vårat egna förbund bryr sig så där jättemycket. Med tanke på tajfset om ersättningen. Så grattis Finland det var på tiden Somi pojka heja heja !

Mvh Blomman

Att skotta snö! måste vara djävulens påfund ?

Jag hade förträngt hur det var att skotta snö, detta måste vara ett av djävulens värsta påhitt. Fattar ni hur jävla tung blötsnö är eller ? Det väger ton. Och detta utsätter jag för när jag är ledig.Men vad gör man inte för att samla pluspoäng på en fredag ha ha. Nej men skämt på sidan att skotta snö är värre än klippa gräset men jag gillar inte det heller överhuvudtaget, men nu är det ju så att min särbo har hus och då ingår ju snöskottning och gräsklippning , det är ett skitjobb men någon måste göra det och idag var det jag.Men jag räknar iskallt med att särbon ger mig en god middag och ett par kalla, så har man glömt hur tråkigt det var , i alla fall till nästa gång snöhelvetet vräker ner. Jag skulle vilja införskaffa en sån där liten traktor , fan vad smidigt det hade varit. För den som säger att det är kul att skotta snö har nog inte alla skyfflar hemma.Eller vad tycker ni?

Mvh Blomman

Sällskapsresan eller är det dans på Peppes bodega ?

Ja nu är det bara två veckor kvar tills vi åker det skall bli så himla skönt. Filmen Sällskapsresan spelades in dit vi skall. Så Peppes bodega, Vikinga bar finns alltså det är ju en hel del i filmen som handlar om det. Hotellet som filmen speades  in på heter hotell Europa, så dom ställen blir självklara för en Stig-Helmer nörd som jag. Jag kan typ alla repliker, det kallas värdelöst vetande ha ha. Men kul i alla fall att kunna även att man inte har direkt någon nytta av det. Sen skall vi besöka en av europas största vilda western stad, sen skall vi åka med ut på havet och se delfiner, får man inte se några första gången får man följa med igen. Vädret håller ca 25 varmt vilket är som svensk sommar. Men det skönaste är bara att slappa och ha semester , man behöver inte hetsa en massa utan bara ta det lugnt. Dessutom slipper jag vintern en hel vecka vilket glädjer mig, som ni vet så hatar jag vinter. Sen skall det bli kul att fira nyår någon annanstans en hemma , jag förmodar ett galna spanjorer bjuder på en hel del fyrverkeri dom brukar ju kunna fira saker och ting ha ha. Ta det lugnt nu jul mina läsare och stressa inte det kommer fler dagar efter jul så det gäller att överleva.

Mvh Blomman

Bonka bäver !

Ja kärt barn har många namn det vet ju alla . Men själva sexakten har nog en hel del. Typ pippa, göka, ligga sked, bonka bäver, knulla, sätta på . doppa, gänga,nuppa, nulla, Och alla saker betyder likadant, sen har vi finare ord som att ha sex, älska, umgås, samlag,  med mera. Knulla är ett bra ord det fattar alla , visst lite rått men en då. Det funkar. Att säga skall vi ha samlag är som att äta salt det blir en bitter smak i munnen. Jag undrar vem som kom på ordet knulla, om det finns någon läsare som kan förklara det så vore jag tacksamm. Jag tycker ofta att man pratar för lite om sex och sexakter, sex är skönt och sex är ok idag. I vissa länder skall man vara oskuld när man gifter sig, och det gäller bara kvinnan, jävligt konstig mentalitet. Hur skall skall man veta om personen man gifter sig med är den rätta om man inte har testat lite innan. Det behöver inte vara den rätta bara för man gifter sig. Men chansen är ju att man kommer att få ett bra sex när man känner varandra bra. One night stand kan vara bra men  om oftast är det skit man är alltid full. Sex skall delas av två människor som tycker om varandra, då blir det bäst det tror jag i alla fall. Att "knulla runt" gör att man får ångest, och mår skit. Man vaknar upp i en sumpig lägenhet någonstans och vet inte var man är eller vad man har gjort. Så smyger man därifrån och hoppas att man aldrig någonsin får se denna människa igen. Nej mitt råd är att satsa på förhållande det är det bästa som finns . Att ha någon som bryr sig om och vill ens väl det är bättre en vilket jävla knull som helst.

Mvh Blomman

Vad är smärta ?

Ja smärta kan ju visa sig på olika sätt. Innre smärta och yttre smärta- Idag har jag yttre smärta. 4a tänder lösa, sår i pannan svullen käke, visst det är smärta som går över.Men lika förbannat gör det ont. Jag tänker inte gå in på händelsen, men helt klart är att man är chockad. Vissa människor har inga spärrar, och borde nog söka hjälp för det. Men få vågar erkänna att deras betende är sjukt. Innre smärta är när någon sårar än mentalt, det har jag inte känt på ett bra tag, kanske för 1 och ett halvt år sen, då blev jag sårad, det gjorde också jävligt ont. Man litade på människor, men människor bara svek hela tiden, det gör jävligt ont. Så frågan är vad gör ondast smällen eller själen? Fan vet men jag tycker att smällen i alla fall idag känns värre idag än själsligt. Hur som haver livet är jobbigt och man skall gå igenom faser i sitt liv med både tjuvknep, smällar, och falskhet. Men jag får väll SÄTTA PÅ Lena PH det gör ont men det går en då.

Mvh Blomman

Hon får !

Hon får mig att känna värme.
Hon får mig att må bra.
Hon får mig att skratta.
Hon får mig att studsa.
Hon får mig att le.
Hon får mig att kramas.
Hon får mig att inte vara feg.
Hon får mig att vara stark.
Hon får mig att vara god.
Hon får mig att inte glömma.
Hon får mig att inte sluta drömma.
Hon får mig att vara modig.
Hon får mig att vara kärleksfull.
Hon får mig att tro på människan.
Hon får mig att se klart.
Hon får mig att älska.
Hon får mig till allt som är värt någonting.

Du vet vem du är ... och vem jag håller kär.

Mvh Blomman

Är det något jag hatar så är det vinter, snö och kyla !

Det har knappt börjat snöa innan jag börjar att gnälla. Men jag är en vinterhatare av stora mått. Julafton och nyårsafton är la´ helt ok men annars? Jag hatar vintern så mycket så jag tycker att en lag skulle införas att förbjuda snö och kyla. Det kan väl inte finnas någon människa som på fullaste allvar som  kan gilla denna hemska , mörka och för jävliga årstid. Bara att gå ut och skrapa bilen gör ju att man får ångest. För att inte tala om hur halt det är. Panchisarnas höftfrakturer ökar med typ 95 % på vintern jämfört med sommaren bara en sådan sak. Nej tacka vet jag sommaren tänk er varma sköna sommarkvällar, det är livet det. Om jag skulle vinna mycket pengar skulle jag defenetivt skaffa en bostad  i ett land som har värme på vintern, som jag kunde bo halva året. Gud så gött att kunna ha sommar året om. Nej jag funderar på att göra som Grinchen! han snodde julen eftersom han hatade julen så mycket jag får försöka att sno vintern ha ha. Ingen lätt uppgift direkt om man säger så. Vad tycker innebandyblommans läsare?  vad är bäst sommar eller vinter? lämna gärna en kommentar.  Men som tur är åker jag till Spanien 27/12 så jag slipper den här skiten åtminstånde en vecka i alla fall.

Mvh Blomman

Sitting Bull ! en av dom bästa.

Då så hastigt och lustigt blev min gadd klar igår Kenta ringde och hade en tid och efter 4.5 timme satt indianlegendaren Sitting Bull på vänster armen samt även ett snyggt varhuvud. Stilen är black and grey somär otroligt snyggt. Bilden är ett rent porträtt. Jag har fascinerats av indianernas kamp mot den vite mannen. Och även läst en hel del. Men för att ni skall få lite mer kött på benen så kommer här lite mer fakta. Obs texten är lånad från Wikipedia.


Sitting Bull eller Sittande tjuren, eg. Tatanka Iotanke, ursprungligen Hunkeshni (den långsamme), född ca. 1831 vid Grand River i nuvarande South Dakota, död 15 december 1890 i Standing Rock Indian Reservation, North Dakota, var högste hövding över den nordamerikanska indianstammen hunkpapa (sioux).

Hans krigshövding var Pizi ("buffelgalla"), mer känd som Gall, en av indianernas ledare i Slaget vid Little Big Horn 25 juni 1876. Sitting Bull fick sitt namn som fjortonåring då han utmärkte sig i strid mot kråkindianer. Tidigare hade hans far lystrat till namnet, men efter sonens bragd gav denne namnet till sonen och tog själv ett namn som på engelska översätts som Jumping Bull. Sitting Bull steg snabbt i graderna och blev känd av både sitt folk samt stammens fiender som en av siouxnationens främsta krigare. Innan 1860-talet hade han begränsad kontakt med de vita och ledde framgångsrikt sitt folk i strid mot rivaliserande stammar , främst kråk och assiniboinstammarna. Vid en av dessa strider sårades han i foten, vilket orsakade att han för resten av sitt liv gick med en haltande gång. 1862 utbröt ett uppror bland santee-siouxerna i Minnesota, som slogs ned. Många santeer flydde västerut ut på prärien i Dakotaterritoriet för att söka skydd bland sina västliga släktingar. Sitting Bull fick här för första gången en inblick i hur eländigt reservatsindianerna hade det och han blev fast besluten att skydda sitt folk mot den vite mannen. Under stridigheterna med amerikanska armén 1876 blev han den samlande kraften bland siouxerna och cheyennerna (han försökte även få med Svartfotsindianerna i Kanada i kampen) i den händelsekedja som ledde fram till slaget vid Little Big Horn, en strid som han själv inte deltog aktivt i på grund av att han var alltför fysiskt svag efter en soldansceremoni.

Sitting Bull ledde småningom sin stam till Kanada, där de bodde tills han 1881 lovades amnesti av den amerikanska regeringen.

Senare i livet turnerade Sitting Bull med Buffalo Bill Codys vilda västern-show. När den religiösa och mystiska andedansen spred sig hos siouxerna försökte myndigheterna förmå hövdingen att stoppa rörelsen. Sitting Bull sade att han inte längre kunde förvägra siouxerna deras hopp varpå indianpolisen kom för att gripa honom. Det utbröt då tumult och Sitting Bull och hans son blev skjutna.


Klas Malm ! du är min ledstjärna!

Jag skall berätta historien om Klas Malm. Klas är en innebandyfreak ut i fingerspetsarna. Klas kan alla killarnas födelsenummer utantill. Klas kan alla killarnas mål och matcher resultat från tiden dom spelade i Forsheda. Klas kan minnas periodpausernas snack i omklädningsrummet. Klas kan allas skonummer, klas kommer ihåg om det regnade , snöade eller om det var soligt ute. Klas vet om Bäckman hade gröna kallingar på sig. Klas vet dessutom om vilken tid vilken dag matchen spelades. Klas har koll om man säger så, inte så konstigt att han kallas av grabbarna Rainman. Han är min assisterande tränare, en kille som jag skulle kalla innebandygud. Övriga intressen är svenska oshjältar, han har en klippbok med alla Sveriges osguldmedlajörerer. Har någon hört att en svensk har tagit os guld i springande hjort ? Nej jag trodde inte det heller. Han kan samtliga Stanly cup vinnare sen starten, vilka svenskar som spelade i vilka lag, han vet vilka som har blivit Svenska mästare i hockey sen starten. Klas är fritidsledare och en hejare på ungar, han löser det mesta. När man vet bakgrunden om Klas och hans sjukdomar så förstår man inte hur han kan vara så glad jämt. För ett par år sen höll han på att dö i blodförgiftning, han har kronisk astma, men lika förbannat har han ett leende på läpparna. Han åker skyttetrafik mellan hemmet och sjukhuset, så säger han följande, jag kanske skall lugna ner mig fast det är svårt man vill ju ställa upp. Tänk om vi alla hade den positiva anda som Klas har herregud vad livet skulle vara lätt. Klas detta är min hyllning till dig, du är bara så bäst och vi älskar dig av hela vårat hjärta. Du är min gud och guld värld.

Mvh Blomman

Att läsa mellan raderna !

Jag läser inte allas bloggar på långa vägar, för dom flesta är tråkiga men då och då händer det. Som idag tex kollade jag en persons blogg som har valt att ha den anonym. Av den anledningen tänker jag inte på något sätt hänga ut han eller hon, utan jag väljer att kommentera det här. Jag kan se följinlägg från saker som jag har skrivit om här på min blogg. Vad exakt personens inlägg har handlat om vill jag inte skriva om, för då kan jag lika gärna skriva ut personens namn.Men jag har vid ett par tillfällen  sätt denna persons psydonym dyka upp på bloggar som jag inte har skivit på och det har skrivits om mig att jag är si och så. Det verkar som personen i fråga har relativt dålig fantasi, och tror att jag är roten till allt ont i världen, men så är det ju  självklart inte. Så om du nu är inne och läser här vilket jag vet att du är. Tro  inte ! ta reda på fakta, du är ju en världsvan person med många bollar i luften, och har huvudet på skaft. Om jag skall ta ett exempel på vad du har skrivit så skrev du att jag tror att jag är guds allsmäktige bland annat. kanske är jag det*s* Nej självklart är jag inte det. Men näst in till ha ha. Ha en bra dag ute i cyberrymden !

Mvh Blomman

Skägget i brevlådan eller nu är det julkalender igen ?

Ja då var det dags för årets julkalender"Skägget i brevlådan" ha ha ett utryck som jag själv använder rätt ofta. Jag såg inte dagens avsnitt men kommer att kolla på något för att göra en julisk analys.Nu är ju mina barn så stora så dom tittar ju inte på julkalendern men när dom var små så satt vi och tittade. Jag skall försöka mig på en topplista lite längre ner i detta inlägg. Julkalendern var ju ett sätt för mig när jag var liten att räkna ner dagarna till den stora dagen julafton. Det var oerhört viktigt att ha en julkalender. Jag vet att man tyckte det var spännande på något vis, och det var ju kul , lite roar dom små ha ha. Min  egen favorit var ju Albert och Herbert den tyckte jag var rolig Sunes Jul gick inte av för hackor heller. Vad har ni för favorit julkalender? skriv gärna en topplista, här kommer min.

1. Albert och Herbert, lite udda på sin tid hade många sköna poänger och skåderspelarna Thomas von Brömsen och Sten-Åke Cederhök var väldigt bra. 2. Sunes Jul , Peter Haber som pappa var fantastisk jag har den på video och har sätt den fler gånger, många poänger som man känner igen sig i. 3.Mysteriet på Greveholm, den var riktigt bra och spännade Anna-Lena Brundin var väldigt bra som mamma i denna roliga kalender.Min ena son tyckte inte om "Greven" som var ett skelett. 4. Teskedsgumman, en riktig klassiker där Birgitta Andersson och Carl-Gustav Lindstedt hade huvurollerna, lite komisk och ganska bra. 5. Fem myror är fler än fyra elefanter, en mycket bra julkalender och framför allt lärorik, Magnus och Brasse samt Ewa lärde många barn att läsa och räkna pedagogiskt riktig. Ja det var min topplista som sagt en analys av årets kalender kommer att komma.
Och glöm inte Tomten är far till alla barnen !

Mvh Blomman