Man skall ha husvagn eller hur var det igentligen ?

I Sverige är vi värdsmästare på att vara bror duktiga. Vi säger att vi har demokrati och man får tycka vad man vill, se ut som man vill etc. Vi acepterar bögar, flator, punkare, skinskallar, hårdrockare, snobbar, invandrare, rika fattiga osv. Och ingen tycker att det är konstiga . Men när det gäller att få komma in på en camping i Olofsbo, ja då är det stopp. Med kommentaren, "eran husvagn är för ful" Vad i helvete är det frågan om igentligen. Är det ett sådant samhälle vi skall ha ? Tänk er senariot om fler skulle beete sig så. Tex på hemköp! Du får inte komma in här för du har inte Jack and jones byxor. Eller på Satoil, du har  inte en volvo 840 så du får inte tanka här. Vad fan liknar det? Den här stackars familjen som var på semester blev inte nekade bara en utan två gånger på olika campingplatser, familjen hade barn osv, jag anser att det är kränkning som heter duga, jag menar dom kanske inte hade råd med en nyare och finare husvagn skulle inte dom då ha rätt att fira semester pga av för "ful husvagn"? Nej det där jävla storebrors syndromet hatar jag, och dom som ägde camingplatserna borde gå i terapi  eller få en fet tillrättavisning, man gör inte på det viset. Om det nu hade varit en invandrarfamilj som hade kommit och blivit avisade på grund av sin hudfärg, ja då hade det blivit ett jävla liv, då snackar vi kränkning på hög nivå men i detta fallet så verkar det inte som att folk eller någon anann bryr sig heller. Jag hoppas att familjen får en rejäl ursäkt och att dom blir kompenserade med något. För så här får det inte gå till helt enkelt. Då får vi snart ett klassamhälle med stora klyftor och det är redan på väg att bli det nu med den nya regeringen. Ta erat ansvar nu , fram till barikaderna  och låt alla människor behandlas med respekt även om man råkar ha en" ful husvagn".

Mvh Blomman

Död mans hand !

Till helgen åker jag på Wilda Western lajvet "Död mans hand " . Detta skall bli kanonkul, alla grejer är fixade förutom ett par småsaker. Detta blir mitt debutlajv och jag ser fam emot det som bara den. Sonen är ju en van lajvare så han vet ju vad det handlar om. Jag skall se om jag kan ta lite bilder från lajvet och även på mig själv som den "hårdförde" revolvermannen Snekey Pete. Hur det går för honom och alla andra kan ni läsa här på bloggen under söndagskvällen.
Ha det bäst !

Mvh Blomman

Ryggen knakar och musiken sprakar !

Ja nu har jag verkligen problem med ryggen och min kiropraktor är sjuk. Men jag skulle få komma dit på torsdag i alla fall efter ha jobbat natten hela veckan med kotförskjutningar. Det gör ont som själva helvetet. Man kanske försöka sig på att sjukskriva sig men då skulle det bli kaos på jobbet ! Så det är bara att bita ihop. Men jag har fått ny insperation till musiken. Trummaskinen har kommit och nu väntar jag på portastudion som kommer i dagarna, sen skall jag börja att spela in så smått.Jag letar också efter en basförstärkare! jag har några på g. Musiken kommer att bli 80 tals punk i ny tappningen en och annan cover kommer det bli men inte så som ni tror. Jag kan faktiskt överaska jag med *s*  Jag kommer att sälja klassiska demotaper med hemgjorda omslag! Allt i sann punkanda. Så gjorde vi förr så det funkar nu med. Nu hoppas jag att min rygg kommer att bli bättre, dessutom skall min älskade dotter ta lite bilder på den nya gitarren så ni får se den ! Det kan ju bli lite andra skojiga bilder med, den lovade Snekey Pete kanske dyker upp också, även bilder från Kaspers nybyggda medeltidshus. Ha det bäst mina vänner nu skall jag jobba vidare.

Mvh Blomman


Vem står när dom andra faller? Blomman står när dom andra Faller!

Lite kaxig överubrik men en då och snott är det också ha ha. Men jag känner det att många sviker sina ideal man byter politk bara för man har fått en fint jobb eller vunnit på lotto. Jag har haft en politisk åsikt sen jag var med i ssu sen 13 års ålder.Och nu är jag vuxen och har behållt mina ideal och min tro på människan. Jag vill försöka ändra på världen men det är inte så enkelt. Jag vill att folk skall må bra  och att det skall bli ett rättvisare samhälle. Men med den här regeringen som är nu, så lär klyftan mellan rik och fattig bli en större. Dom blå vill ju att det inte skall finnas en svensk som är långtidsjukskriven eller att råka få bidrag pga en det ena eller det andra. Visst man skall jobba osv, men om det inte finns jobb eller man inte mår bra skall man skjutas då ? Mina låtexter handlar ju mest om folk som inte mår bra eller hur jag jag se på världen utanför mitt fönster. Visst många kan tycka att jag skriver depprock men det är ju så det är. Alla kan inte få allt  instoppat i truten med en silversked. Det finns många där ute som lider, och har det jävligt , det är våran förbannade skyldighet att hjälpa inte stjälpa.

Det finns barn som mobbats i hela sin skoltid och hur fan skall dom bli hela människor igen  utan stöd från oss medmänniskor. Det finns unga tjejer som skär sig för att dom kan inte känna smärtan på något annat sätt skall vi bara stå och titta på och tycka att dom är dumma i huvet och är löjliga? Det finns dom som har föräldrar som super skallen i bitar varenda helg och slår sina barn , fruar mm skall inte samhället reagera då ? Nej då tycker dom blå att man får skylla sig själv om man råkar illa ut och då skall man fan inte ha någon hjälp, så sjukt att man blir mörkrädd. Jag hoppas på att om jag skulle få se någon som råkar illa ut att jag skulle reagera och inte stå och se på som ett fån som många gör, det är ens plikt att rycka in om något händer andra, det verkar som människan är grund och botten är feg och lever under principen sköt dig själv och skit i andra. Visst finns det situationer som skulle kunna vara jävligt obehagliga men i alla fall. Stå upp för människan annars kommer vi snart ha ett neanderthalar sammhälle, är det så vi vill ha det va ?

Mvh Blomman

Vita viskningar , nytt matrial och lokalpatrioter !

Tre grejer i samma kåseri! inte så dåligt av en gammal man som jag. Jag har köpt en ny gitarr en vit viskning som den gode Lundell sa om sin stratocaster. Jag har länge letat efter en sådan typ av gitarr och äntligen hittat den helvita skönheten. Och då kommer helt osökt in på nytt matrial och då snackar vi låtexter. Jag har ett helt album klart i huvudet , det är i alla fall vad jag tror själv , men sen skall man ju få ihop det med som det heter. Men min dröm är att ge ut en skiva en  gång i livet som singelartist men hur det blir med det de får vi se. Jag kommer att lägga upp en ny hemsida med mig själv och mina låtar allt eftersom dom blir klara, och som sagt det finns en hel del att skriva om ! orättvisor härjar fortfarande i världen, nya puckon dyker upp som man kan få insperation av. Den nya gitarren är av märket Leslie Jennings inte helt känd men fruktansvärt läcker. En gitarr skall man behandla med värme ungefär som en kvinna med andra ord.

Nu till ämnet lokalpatrioter, allt som oftast på sådana småställen som Skillingaryd finns det ett gäng så kallade lokala kändisar det är sådana som man hör om allt som oftast! mestadels positiva saker men också en del negativa. Jag vet inte vad jag räknas som men tydligen var jag inte tillräkligt känd för att skriva på skillingaryd.nu. Jag berättade om min reseberättelse till Göteborg och matchen mot Ljungskile och genast blev det ett hugg och ett mail från den lokale webmastern. Jag skulle bara skriva om lokala saker och då menade jag på att det är väl lokalt om en invånare som håller på GAIS berättar om en resa, precis likadant som en annan lokal kändis berättar att han är i Argentina och skriver om det. Jag anser att vi lever i ett ganska fritt land, där man skulle kunna få skriva om vad man vill men inte på skillingaryd.nu. Där är det viktigare att man tar upp varför det ser så fult ut vid Statoil, eller var fåren skall ta vägen  i fårahagen. Jag förklarade för webmaster att jag gillar fotboll och tycker det är kul att skriva om det, sen gillar säkert inte alla det , och det får man ju aceptera det är som sagt ett fritt land vi lever i. Så jag tycker att den här lokalpartriotismen kan gå över styr ibland men det är ju bara min åsikt.

Mvh Blomman

Sköna poäng och idiotiska så kallade blåvita supportrar !

Ja det var en mycket rolig resa igår mot Ljungskile. Jag Markus, Björn och Kristian skulle försvara dom grönsvarta färgerna för Smålands räkning. Bilen avgick lite innan 14.00. Första pilsnern intogs och stämmningen var på topp. En bensträckare och någon pilsner till innan vi var framme på GAIS puben Dubliners. För att äta en god gratisbuffe som Grönsvart Göteborg hade ordnat med till dom första 30 medlemmarna. Efter lite skönsång så bar färden av till Ullevi för att se på matchen. GAIS behövde tre poäng för att inte hamna i ett jobbigt läge. GAIS började bäst och man såg tydligt att Ljungskille skulle inrikta sig på att försvara sig. I den 47 minuten tog GAIS också rättvist ledningen genom Andreas Tobiasson på pass från Lycen´. I den 53 minuten ökade GAIS på till 2-0 genom Daniel Morais Reis på pass från Björn Andersson. Allt såg frid och fröjd ut man hade även chansen att punktera matchen genom att man fick en straff billigt som tyvär Levon missade. och i den 74 kom Ljungskiles reduering till 1-2 genom en prakttavla av Dime och nu såg det lite virrigt ut i GAIS lägret, men Kenneth" Våran" Gustavsson gjorde 3-1, 4 minuter senare och matchen var hemma. Som sagt det var en mycket viktig seger med tanke på att vi har GIF Sundsvall borta i nästa match. Bäst tycker jag att lagdelen i försvaret spelade stabilt matchen igenom och att vi kunde få till mål också. Det måste lyfta laget till högre höjder.

Nu till saker som inte handlar om matchen direkt utan vad som händer när matchen är färdig spelad. Ett gäng så kallade "blåvita supportar" misshandlade en GAISare mycket vårt bland annat med sparkar och hopp mot huvudet, i dagsläget vet jag inte hur svårt skadad killen är men faktum är att dessa idioter skulle spärras in på livstid. Jag hatar att folk slåss i sammband med fotbollsmatcher , det är så patetiskt löligt att man bara vill spy på eländet. Dessa huliganer gör att en trevlig fotbollsmatch kan förvandlas till en krigsskådeplats i morden tid. Bedrövligt är ordet. Och IFK supportrarna har gjort det till sin livsuppgift att "spöa" GAISare. Men dom bara gör sig själva och deras klubb till ett åtlöje. Folk som gillar fotboll tycker enbart att dom är töntiga och inte det minsta tuffa. VÄX UPP !

Till sist en rolig sak ! På väg till matchen mötte jag och Markus ett gäng småknattar från Argentina som deltog i Gothia Cup. Dom kunde inte ett ord engelska men vi fick hela laget att skrika GGG AAA III SSS GAIS GAIS GAIS på klockren svenska? Man blev så glad så man kunde ha gråtit, och givet var ju att deras tränare fick en Grönsvart Göteborgs tröja och en av smågrabbarna fick min halsduk. Så om ni ser någon Argentinsk landslagspelare i framtiden med en Grönvart halsduk så vet ni vem han fick den av*s*.

Mvh Blomman

GAIS- Ljungskile den 15/8

Då var det dags för nästa hemmamatch och den här gången är man på plats. Det blev ju lite snopet sist mot AIK att inte kunna åka. Men åker vi åtminstånde tre man vad jag vet . Det är Björn och Marcus från Anderstorp som också skall åka med.  Vi åker kl 14.00 och det lär väl bli en och annan pissepaus innan vi är framme. Och då tänker vi entra GAISpuben Dubliners. En pub som jag kan rekomendera även för allmänheten. En gemytlig stämmning är det alltid där. Matchen mot Panos måste  bli tre poäng , men dom har vunnit mot gråvitt så man vet aldrig , men jag tycker hemma borde vi kunna ta dom. GAIS har ju värvat lite nytt så jag hoppas att man kan få se någon av dom i alla fall. Jag tror att GAIS kommer att föra spelet och att Ljungskile spelar på kontring ,  det är så dom brukar spela. Sen gäller det för GAIS att ställa om snabbt från försvar till anfall så att bönderna inte hänger med i svängarna. Allt annat en tre poäng är en besvikelse.

Så nu hoppas jag på en trevlig utflykt till Göteborg det brukar det bli när jag åker på fotboll i glada vänners lag. Jag brukar inte förlora när jag åker på matcherna så jag hoppas att det är ett gott tecken. GAIShjärtat klappar ju oavsätt om det blir vinst eller förlust , men det är ju roligare att åka hem med tre sköna poäng.
Så slutrefrängen blir :
 
VI SKALL STÖTTA VÅRA GRABBAR I SIN GRÖNASVARTA DRESS SOM I G SOM I A SOM I OCH SOM I S VI VILL HÖRA MÅLETS SÅNG ETT OCH  ETT OCH GÅNG PÅ GÅNG DET STÅR GAIS PÅ VÅRA HJÄRTANS MEDALJONG ! FÖR DET ÄR G SOM UT I GÖTET DET ÄR A SOM ATLETIK DET ÄR I SOM UT I IDROTT DET ÄR S SOM SEGER I SÅ JAG SÄGER LA SOM OSBORN DENNE GLADA PAJSARE, DET ÄR UNDERTBART ATT VARA GAISARE......

Mvh Blomman

Den lovande recension om Nils blogg !

Ja en ganska lyckad pr kupp av Blondibella och hennes anhängare. Nils blogg stängdes och Bella påstår att det var 8000 besökare in my ass. Jag kollade innan den stängdes och det var högst normal trafik. Och det var ganska få inlägg. Men nu skiter vi det dags att recencera.

Han började att berätta hur han och Bella träffades ! så sött så att man smälte. Tårarna kom drypandes på min kind NOT!
Dom flesta normal människor skiter väl hur han och hon träffades det är ju totalt oviktigt. Sen kom den stora sensationen ! Han är från Norrland oj gick han vilse på fjället och hamnade i Noemoestokolmo, läs ut det den som kan. Han hade gjort precis som många andra Norrlänningar , han hade rört på sig. Bloggen var total ointressant för mig men givetvis så kan han och Bellas relation ge mig lite nytt frisk blod att skriva om. Jag hatar så kallade b kändisar som Bella och Nils dom är patetiska och gör bort sig överallt. Likaså var det med Linda Rosing. Vars merit var att göka i tv. Ja det är klart det behövs inte mycket för att få ett VIP kort på Cafe´ Opera det räcker med att vara blond och dryg. Så vad blir då  betyget på Nils blogg.? 1+ mer kan jag inte ge, då den var så ointressant att man tappade hakan. Bot och bättring Nils , annars kan din liv som bloggare ta slut fortaren än  kvickt.

Mvh Blomman

Vem fan är Nils ?

Ja det kan man fråga sig? för att göra det lite roligare så kan jag berätta att han är så kallad ökändis. Han är pojkvän till Isabella Löwengrip alias Blondinbella. Nu väntar världen med häpnad på att han skall släppa sin blogg under kvällen. Undrar om det är något releaseparty där kändisar som Bindefeldt , Wallenberg, och jag tänker att dyka upp. Nej helt klart  är att jag inte inte tänker dyka upp jag har liksom inte tid då nagelmanekyr väntar mig under aftonen. Ja herregud sicka pajasar. Frågan är om Nils noppar sina ögonbryn , filar tånaglar, vaxar röven.? Ja frågan kan vi få svar under kvällen. Det som kommer att bli tråkigt för den gode Nils är att han ständigt kommer att få stå  i skuggan av Blondinbella och frågan är ju hur länge han klarar det.? Eller kommer vi att få läsa om Nils i Aftonbladet, för övrigt den enda tidningen som går att läsa. Att Blondinbellas pojkvän fick ett hjärnsläpp på Spy bar, eller Blondinbellas pojkvän går på droger osv. Ja hans framtid ser inte så ljus ut precis. Men givetvis som god människa jag är skall jag resensera Nils blogg här på världens bästa bloggsajt, inte lika många besökare som bella , men fan så mycket roligare och intressantare. Som ni märker ödmjukhet var nyckel ordet. Jag hoppas att ni hajar ironin i det hela. Som jag nyss läste var hela 26 människor intresserade av Nils blogg ! Inte dåligt med tanke på att det bara bor 8.5 miljoner i Sverige. Det låter som en dunderhit. Men bella får väl ta ett par hundra lappar av sina surtförvärvade pengar och muta sina partikamrater så att han får lite läsare. Jag funderar på vad skall han skriva om ? allt focus är ju på bella. Men den som lever får se.

Till sist den underbara textstroffen: SÄTT BENET I HALSEN PÅ BORGARJÄVLARNA !

Mvh Blomman

Öl en gudadryck !

Jag är en ölälskare och givetvis skall ölen vara ljus och kall ! Mörka öl som kan ätas med sked slinker inte ner i min strupe. Favoriten är svensk starköl procenthalt  5.1 det vill säga aldeles lagom. Öl kan drickas i alla sammanhang , vid tex en bortamatch med GAIS, framför tv,n , vid grillning, stora kalaser.Öl smakar med andra ord alltid gott. Skall ölen vara kall ? ja givetvis en kall öl smakar alltid bäst, ljumna får en liten konstig smak. Är öl rock och punk ? ja givetvis är det de. Kolla vid alla stora festivaler vad dricker man mest ? Jo öl så klart för det är godast. Finns det några ölrelaterade band ? Ja från Trollhättan kommer dom smått legendariska ölpunkarna Ölhävers, dom sjunger bara om öl. Finns det något negativt med öl, ja dom räcker aldrig tillräckligt länge, sen skall man ju också komma ihåg att man skall dricka med måtta annars kan man lätt halka dit och bli alkoholist och det är ju inte speciellt bra. Hur kommer det sig att jag har blivit en sådan ölälskare?  jo förklaringen är lika logisk som genomtänkt , vi är tre syskon en äldre och en yngre. Mamma hade ju bara två bröst så det var ju självklart att jag fick dricka öl. Finns det någon fem i topplista hos blomman? Japp det gör det här kommer mina favoriter. På plats 5. Andersson på flaska, en lagom dos med ljust öl som sitter som en smäck en varm sommardag. Plats 4a. Mariestad lite mer sting än i Andersson. Plats 3. Spendrups 5.0 på burk lite lurig smak som ger en känsla av kusten. På plats 2. Falcon 5.2 på burk en ljus öl som smakar mycket av det goda. På plats 1 svensk stark öl 5.1 har lagom sting  är ljus och  har en fyllig smak en given etta på min topplista. Så om ni undrar vad jag skall göra idag ? jo så är det att ta med en god öl och bara njuta av min lediga helg. Ett sista ord på helgens vägar dont drink and drive.

Mvh Blomman

Grymma sömnstörningar !

Sen min pappa dog förra året så har jag fått så kallade sömnstörningar. Jag jobbar ju natt så det passar ju mig bra men problemet är att jag inte sover speciellt mycket överhuvutaget. Och det tar på kroppen, man kännar sig sliten mest hela tiden och aldrig känner sig utvilad. Vad finns det då att göra? jo man kan ta insomningstabletter och dom hjälper faktiskt men då blir man så klubbad så man känner sig trött för det. Även när jag är ledig så är jag upp halva natten, och kanske kommer i säng vid fyra, halv fem och går upp vid nio tiden. Det är klart att i längden kommer jag inte att orka ha det så. Men jag hoppas att det skall bli bättre.

När man jobbar med människor som jag gör vill det ju till att man är skärpt på jobbet man har ju ett stort ansvar när det gäller mediciner osv. Och hitils har inte mina sömnrubbningar påverkat jobbet. Och när man är vaken på nätterna så grubblar man ju mycket på en det ena en det andra och det kan man ju inte sova pga av det. Så man hamnar liksom i en ond cirkel. Jag skulle vilja kunna lägga mig 23.00 och sova till 08.00 men det händer aldrig, skulle jag somna tidigt pga utmattning så kan jag vakna bara ett par timmar senare och det är jävligt frustrerande. Så man får väl ta sig till en läkare och försöka reda ut vad det beror på att det har blivit så här. Men frågan är vad dom tänker göra? Jag är ju jävligt skeptisk till tabletter överhuvutaget, jag tycker att det delas ut för mycket till både höger och vänster. Det måste finnas bättre saker. Jag får la testa lite hokuspokus tex reiki. Och se om det ger en bättre efekt på sömnen. Men som sagt just nu vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på. Den som har bra tips på hur man skall komma till rätta med problemet får gärna skriva inlägg och tipsa om bra grejer.Ha det bra där ute i den stora världen utanför Skillingaryd, glöm inte att vara snälla och krama varandra mycket  det ger bra och possetiv energi.

Mvh Blomman

Att jobba inom vården sliter på kroppen!

Jag har jobbat inom vården ett par år nu jag blev färdig undersköterska 2006 , men frågan är om man kommer att kunna fortsätta med detta jobbet. Ryggen tar fruktansvärt med stryk. Jag har så ofta ont att jag ibland knappt kan gå, men jag älskar mitt jobb och biter ihop. Dessutom finns det knappt vikarier att sätta in, killar och tjejer väljer andra yrken trots allt att vi inte tjänar så dåligt längre, nu jobbar jag ju natt så det är ju en viss skillnad på lönen men en  då. Men jag skulle aldrig för mitt liv gå tillbaka till fabriksjobbet, det hatade jag värre än pesten. Men det är ju tur att vi alla inte är stöpta i samma form utan vi har olika intressen, alla kan ju inte jobba inom vården t.ex. Men vi skulle behöva ha mera vårdpersonal, människan blir bara äldre och äldre så vård behovet är stort i landet. Det är tur att vi har sådan fin vård som vi har och att alla har rätt till att bli behandlade oavsätt om man har stålar eller inte. Jag tycker också att det borde finnas högkostnadskort hos tandläkaren med, för den frågan har blivit en klassfråga. Dom som är rika har råd att gå till tandläkaren medans dom fattiga väljer att inte gå dit pga att det kostar skjortan.

Bevare mig väl om moderatena får sitta i regerigen vid nästa mandatperiod ja då kommer snart dom sjuka, fattiga, arbetslösa långtidsjukskrivna att vara utrotade. Men jag tror att svenska folket har fattat nu hur illa det gick när dom blåa skulle regera, det blir väl som förra gången borgarna förstör och sossana får reda upp skiten efter dom, men tyvär så hinner dom förstöra ganska mycket under 4 år. Och det kommer att ta tid för Socialdemokraterna att reda upp allt. Men jag hoppas att det kommer dröja 1000 år innan borgarna kommer till makten igen. Deras politik gynnar enbart dom som har pengar, men det är det inte en del fattar eller fattade och därför fick vi en blå regering. Jag hade tex en kompis som inte visste vad han skulle rösta på då valde han moderaterna för att dom var mer frisläppta med spriten, men hallå? hur står det till uppe i kålan igentligen ? Hade han nu varit lite påläst så hade han inte röstat så, han var en vanlig arbetarkille, som hade ett skitjobb, då kan man ju inte rösta på borgarna det säger ju sig självt. Nu i sommar skall jag jobba dryga 290 timmar på 8 veckor långt över det tillåtna som eu har bestämmt men man får gå på dispens när det inte det finns folk, så jag hoppas att ryggen håller så att jag kan ta semester i augusti och bara slappa. Det skall bli helt underbart.

Mvh Blomman


Blomman backar !

Hon den där BLONDINBELLA hade lagt in mitt inlägg efter många om och men.

Blondinbella dissar Blomman !

Hon lägger ut om att hennes vän har blivit misshandlad, jag skriver en seriös kommentar om detta, saxade från min blogg men hon vägrade att lägga ut det ? Varför kan man undra ? var det pga kritiken hon fick att hon borde skriva om viktigare saker än om att äta grönsallad på Stureplan. Jag vet faktiskt inte, lite knepigt  är det trots allt. Hennes vän hade inga problem med att lägga ut samma  inlägg på sin blogg han som blev misshandlad. Men han kanske har mer vett innanför pannbenet än vad Blondinbella har. Jag tycker det är tråkigt när man för en gångs skull försöker att göra en seriös bild på bella så dissas man !  surt  sa räven men så är det tydligen. Jag kan inte med att slicka röv på moderater som jag inte har ett skit gemensammt med, då sparkar jag hellre neråt än att slicka uppåt, för att citera Ebba Grön. Jag hoppas givetvis att Robin skall bli frisk och att sexuella läggningar är ok i det här landet, alla kan inte bara gilla missonären med frugan en lördagskväll efter tipsextra eller vad det numera kallas. Vi har alla olika behov. Att man är bög eller flata innebär inte att det är fria jaktmarker på dom som är det, jag menar det är INTE OK att knacka en bög fatta det. Det är lika illa som att knacka en religös, GAISare,  raggare, moppedist, rullstolsbunden , jude , basketfantast mm. Jag menar vad man gillar är ju upp till var och än, var inte så jävla fördomsfulla utan aceptera folk som dom är.Om vi skulle kunna göra det skulle vi säkert kunna få en aning lugnare på våran jord. Men människan är så jävla snabb på att dömma , om du är inte  är som jag skall du ha på käften, det är den mentaliteten som  vi lever i  här och nu. Synd men så är det faktiskt! sticker du ut är du annorlunda, då skall du få. Men är du som alla andra så får du vara. Varför finns det inte fler människor som vågar vara annorlunda ? jo för att dom är rädda för att råka illa ut. Det anser jag är för jävligt. Du lilla människa som vågar sticka ut och vara annorlunda stå på dig ! Du är stolt och stark....

Mvh Blomman

Blondinbellas kompis fick stryk !

Som alla vet så gillar jag ju inte Blondinbella! Inte pga att hon har pengar eller att hon är framgångsrik, utan det är hennes syn på människor. Hon sparkar på dom som redan ligger ner och det tycker jag är fel. Jag läste att hennes kompis Robin fick stryk pga henne. Det är ju inte klokt ! även om man inte gillar henne så kan man ju inte ge sig på hennes kompisar , mamma, pappa syskon osv det är helt åt skogen. Hon får stå för sina åsikter och ta konsekvenserna av sitt handlande men hennes vänner skall inte behöva ta sånt. Jag tycker förövrigt att våldet har blivit så föråande och sjukt att jag spyr när jag tänker på det. Visst slogs jag och mina kompisar också när jag växte upp , vi jagdes ju ständigt av raggarna som på den tiden var totalt hänsynslösa. Jag blev också väldigt illa misshandland en gång på 80 talet av flera raggare som hoppade på mig pga att jag var punkare, det kostade spräckt skalle och en vecka på sjukhus med hjärnskakning. Men våldet har ökat och det är en skrämmande statestik på unga som misshandlar andra unga människor. Och våldet blir bara grövre och grövre. Jag minns att man inte sparkade på folk som låg ner och man använde inga tillhyggen, men nu används det både knivar och pistoler så det är en viss skillnad på hur det såg ut när jag var ung och hur det ser ut idag. Jag hoppas att Robin kryar på sig och att Blondinbella ändrar sin attiyd på sin blogg och  att hon skriver om viktigare saker än att tala om att hon åt grönsallad till lunch. Hon som säger sig ha så stort inflyttande borde kunna göra bra saker för världen och kunna hjälpa dom som behöver i stället för att trycka till dom svaga i samhället.  Hur som haver men våld har aldrig varit en bra lösning på problem det kan bara bli värre om man slåss och det kan gå riktigt illa även om man inte har tänkt så. Så tänk efter nästa gång ni höjer högernäven för att klappa till någon, det är modigare att bara gå därifrån eller till och med springa därifrån det är fan så mycket tuffare än att slåss.

Mvh Blomman


Koll på läget eller ?

Läste följande på Aftonbladet.

GÄLLIVARE. Pensionären Karl-Erik Borg, 64, fick inte köpa cigaretter.

Anledning: han hade glömt legitimationen hemma och kunde inte bevisa att han är över 18 år.

- Aldrig att jag sätter min fot på Ica igen, säger han.
Ja herregud skall man skratta eller skall man gråta ? ja fan vet. Visst är det bra att det är hård kontroll vid köp av snus , cigg och alkohol, men vad fan gubben var 64 år. Läste ett annat fall där en tant som var 87 inte fick köpa folköl hur står det till med Icas kundkännedom? Jag menar om man inte kan skilja på en gubbe på 64 år och en som är under 18 ja då får man antingen uppsöka en optiker eller så skall man helt enkelt inte ha ett sådant jobb. Men det kanske är så i Norrland att gubbarna och tanterna där upp ser väldigt unga ut vad vet jag. Men jag hoppas att Ica har fått sig en näsbränna nu och skärper till sig det är inte bara falskstämplade köttbitar nu utan kränkning av panchisar. Gå inte bara för långt i eran dumhet för då lär ni inte ha några kunder kvar.

Mvh Blomman


Skön poäng mot Gnaget !

Tyvär hade Gårdakvarnen ändrat resväg då man hade lovat att lämna en kille i Vårgårda, så jag fick kolla på matchen via PPV. Det gjorde ioför sig inte så mycket då det var en jäkligt bra match. GAIS började bäst och tog ledningen genom Levon. Men AIK hade också en hel del chanser. Men GAIS höll undan till pausvilan. Men man han knappt bänka sig i tv soffan innan AIK hade kviterat. Nu var det mycket AIK och man tog också ledningen på en frispark som styrdes i mål och Dime var chanslös på den. Nu trodde man nog att AIK skulle få med sig alla tre pinnarna, men då byttes Björn Andersson in i stället för Moralles och  GAIS kviterade. Och fick med sig 1 pinne väldigt rättvist man hade faktiskt chans på slutet att avgöra matchen. Och precis som vanligt när AIK förlorar eller tappar poäng så skyller Rickard Norling på domaren, situationen är att Bobbie har i kamp med Mendes som som lägger sig och varnas för filmning och den var solklar , han försökte inte ens. Dessutom så gnällde han på ett bortdömt mål för offside men tv bilderna sa annat och det var också ett korekt domslut. GAIS hade likande siutationer och dom blev avblåsta med så han skall bara vara tyst. GAIS möter i nästa match Ljungskile hemma, ett lag man aldrig kan ta för givet.Dom varvar med rena kanonmatcher till kalkonmatcher så man vet inte hur det skall sluta. Men skall GAIS avancera i tabellen så måste sådana matcher vinnas. Nu hoppas jag att GAIS köper en anfallare av klass så vi får se lite flera mål , pengar finns men finns viljan i styrelsen ? ja det kan man undra. EN FÖR ALLA ALLA FÖR GAIS !

Mvh Blomman

Dags för AIK borta !

Jag har stora förhoppningar att kunna åka med till matchen mot Gnaget i Solna i morrgon söndag.Jag var på den matchen förra året och det var en trevlig resa precis som det alltid är när man träffar sina GAIS kompisar. Matchen då slutade 0-0 och vi hade säkrat kontraktet, däremot så var AIKarna upprörda. Dom stod utanför våran sektion och väntade och det innebar att polisen inte kunde garantera våran säkerhet så vi fick stå kvar inne på arenan i en och en halvtimme. Surt sa räven men det var bara att gilla läget, efter många om och men slussades vi sakta ut mot bussen för att få reda på att AIKarna hade slagit sönder två rutor på dubbeldäckaren som vi åkte i, detta ä ju inte klokt men så var det i alla fall. Nu hoppas jag att AIKarna har mognat en aning och ger fan i sånt där som att bråka och slå sönder bussar. Och framför allt att det bli en bra match och förför allt tre poäng till GAIS. Om jag nu kommer i väg så kommer jag att skriva här på bloggen om matchen resan osv. Jag vill också hylla GAISarna som med respekt höll tyst på Olympia i 5 minuter då det i midsommarhelgen gick bort två HIF supporters i olyckor, det är fan i mig respekt. Vi går se nu om den nya killen från Ghana är med i morrgon , GAIS behöver ju målskyttar 10 mål är för dåligt, defensivt har det sätt bra ut men famåt har det varit kass. Ha det bra där ute i sommarvärmen och glöm inte alla är GAISare innerst inne , men det tar bara ett tag för alla att fatta det. HEJA GAIS YOU NEVER STAND ALONE !

Mvh Blomman

När skamm går på torra land !

Här kommer lite mer innebandysnack. Jag vill poängtera att detta är mina egna åsikter och inte den klubb som jag representerars åsikter. När man värvar spelare så kan man sjunka tydligen hur lågt som helst för att knyta till sig en spelare. Tex att man pratar skit om den klubben som spelare kanske hade tänkt att gå till utan ha något belägg för det man säger. Nästa exempel när inte det går med skitsnack , ja då lockar man med pengar, klubbor skor etc. När det inte heller går ja då tar man till den stora klubban, du behöver inte åka med på bortamatcherna. Vad är det för en seriös innebandyklubb ? ja det kan man faktiskt undra. Jag har hört så mycket skräckexmpel på hur man går till väga för att få spelare. En annan klubb lockade med fria öl efter fredagsmatcherna, en annan med pengar under bordet. Jag tycker att det här har börjat gå för långt man drar sig inte för något numera. I andra fall kan det vara att man lockar till sig unga spelare som tror att det bara är att kliva in i div 1 från div 5 tex man lovar guld och gröna skogar sen blir det talanger som slutar med sporten i stället, allt för att en smörig ordförande lovade dom ett och annat. som man sen inte kunde hålla. Jag har ett prakt exempel på detta med två killar som jag har tränat, båda spelade i en lägre divsion och var inte mer en 17 år när detta hände. Klubben lovade att fixa jobb till killarna i den staden som dom skulle spela i. Ett halv år på säsongen gick och inget jobb, dom betalade heller inte hyran för grabbarna, så till sist kom kronofogden och knackde på , killarna var totalt ovetande. Så vid jul uppehållet så var grabbarnar tvunga att flytta hem igen. En mycket tragisk historia. Att dom grabbarna överhuvutaget spelar innebandy idag är ett under , men dom var unga och heta och visste så klart inte bättre , man är inte mogen när man är 17 år.  Det är därför det glädjer mig att två så bra killar har lyckats bra efter detta, båda två spelar i div 1 idag. Så mitt råd till er unga lirare! 1 Ha inte för bråtom risken är att ni blir brända 2 Ha någon vuxen med er när ni läser igenom kontrakt osv. 3 Se alltid till att det finns ett återvägskontrakt till moderklubben. 4. Ta aldrig emot svarta pengar det kan straffas sig ordenligt om klubben blir kollad. 5 Gå på magkänslan den brukar till 99.9% vara rätt.

Ha en bra innebandysommar

Mvh Blomman