Att jobba inom vården sliter på kroppen!

Jag har jobbat inom vården ett par år nu jag blev färdig undersköterska 2006 , men frågan är om man kommer att kunna fortsätta med detta jobbet. Ryggen tar fruktansvärt med stryk. Jag har så ofta ont att jag ibland knappt kan gå, men jag älskar mitt jobb och biter ihop. Dessutom finns det knappt vikarier att sätta in, killar och tjejer väljer andra yrken trots allt att vi inte tjänar så dåligt längre, nu jobbar jag ju natt så det är ju en viss skillnad på lönen men en  då. Men jag skulle aldrig för mitt liv gå tillbaka till fabriksjobbet, det hatade jag värre än pesten. Men det är ju tur att vi alla inte är stöpta i samma form utan vi har olika intressen, alla kan ju inte jobba inom vården t.ex. Men vi skulle behöva ha mera vårdpersonal, människan blir bara äldre och äldre så vård behovet är stort i landet. Det är tur att vi har sådan fin vård som vi har och att alla har rätt till att bli behandlade oavsätt om man har stålar eller inte. Jag tycker också att det borde finnas högkostnadskort hos tandläkaren med, för den frågan har blivit en klassfråga. Dom som är rika har råd att gå till tandläkaren medans dom fattiga väljer att inte gå dit pga att det kostar skjortan.

Bevare mig väl om moderatena får sitta i regerigen vid nästa mandatperiod ja då kommer snart dom sjuka, fattiga, arbetslösa långtidsjukskrivna att vara utrotade. Men jag tror att svenska folket har fattat nu hur illa det gick när dom blåa skulle regera, det blir väl som förra gången borgarna förstör och sossana får reda upp skiten efter dom, men tyvär så hinner dom förstöra ganska mycket under 4 år. Och det kommer att ta tid för Socialdemokraterna att reda upp allt. Men jag hoppas att det kommer dröja 1000 år innan borgarna kommer till makten igen. Deras politik gynnar enbart dom som har pengar, men det är det inte en del fattar eller fattade och därför fick vi en blå regering. Jag hade tex en kompis som inte visste vad han skulle rösta på då valde han moderaterna för att dom var mer frisläppta med spriten, men hallå? hur står det till uppe i kålan igentligen ? Hade han nu varit lite påläst så hade han inte röstat så, han var en vanlig arbetarkille, som hade ett skitjobb, då kan man ju inte rösta på borgarna det säger ju sig självt. Nu i sommar skall jag jobba dryga 290 timmar på 8 veckor långt över det tillåtna som eu har bestämmt men man får gå på dispens när det inte det finns folk, så jag hoppas att ryggen håller så att jag kan ta semester i augusti och bara slappa. Det skall bli helt underbart.

Mvh Blomman


Postat av: Jill

Vi är många som ogillar blondinbella. Så du är deffenetift inte ensam :-D

Men jag är ärlig nog att säga att hade jag tjänat de pengarna hade jag också köpt mig skor för hur mycket pengar som helst. Jag hade sparat mycket då vår dröm är ett hus. Sen hade jag lyxat till det för mina nära o kära. Men jag hade inte skrytit om det på det viset som hon gör.



Jag tycker bara det är så tragiskt att hennes kompis blir nerslagen o ligger inne = hon shoppar till sig själv??? Hon är så bakvänd så det finns inte! Varför kallas du för blomman egentligen?

2008-07-09 @ 12:12:39
URL: http://jills.bloggspace.se
Postat av: Blomman

Efternammnet Blomqvist. Jo jag håller med dig men jag tycker hon kunde göra bättre saker med sina pengar än att deppköpa, hon kunde skänkt en del till välgörenhet tex.



Men hon tänker ju inte längre en näsan räcker.

2008-07-09 @ 13:24:43
URL: http://innebandyblomman.blogg.se/
Postat av: Frugan

Håller med dej om att många som röstade på alliansen visste nog inte vad de gjorde! Många stirrade sig blinda på skattesänkningarna, hurra mer pengar i plånboken! Men alla avgiftshöjningarna, som åt upp skattesänkningarna? Ojdå, tänkte inte på de!

2008-07-09 @ 13:27:27

Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: