Förkyld , Asta Kask och Blondinbella !

Jag är fortfarande förkyld och snuvig och det är bara 6 dagar kvar till spelningen. Jag vill ju inte stressa upp mig själv för då släpper det ju aldrig. Men just nu kan jag bara spela låtarna och sjunga väldigt tyst så att jag sparar på rösten. Men man känner ju nervositeten att vara förkyld så här tätt in på som tur är så är jag ledig ganska mycket denna vecka så jag får chans att vila min hals, det kommer att bli mycket honungstee som lenar halsen men jag hoppas givetvis att jag skall hinna blir frisk jag ser ju fram mot detta som fan. Jag hoppas att vi skall leverera gamla goa klassiker från tvåtaktsperioden i Fattijons liv. Så håll i hatten för på lördag blir det åka av.

Nu har Asta Kask gått ut med vem som är sjuk, jag visste det sen tidigare då jag känner Micke Blomqvist bra! go  gittarist i Asta (snyggt och punkigt efternamn) Vi hade en pratstund och då berättade han att det var Magnus Ernie Hörnell basist i Asta Kask som hade fått cancer i lymfsystemet. Man blir rätt chockad då jag vet att det är svårbotat men absolut ingen omöjlighet att fixa , men det tar tid kanske upp till ett halvår. Så på lördag Ernie så spelar vi Fändrik Fjun och tillägnar den till dig och dina anhöriga, jag vet att ni går en svår tid till mötes. Krya på dig !

Till sist Blodinbella ! DU LOVADE JU ATT TA PAUS... Varför började du blogga igen , kan man inte lita på någon nu för tiden? Och dessutom är hon drygare en vanligt. Hon har ju fyllt 18 år och får komma in på dom flesta krogar. Jag säger som Markoolio JAG ORKAR INTE MER !......

Mvh Blomman

Noice bandet man hatar och älskar !

När jag växte upp så spelades en kväll i tunnelbanan och  i natt är hela staden vår. på varenda radiostation Jag tror säkert att ni minns. Jag gjorde det. Jag hatade dom och Gyllene Tider så vida pass. Men nu när jag är 45 så är ju båda banden så jävla bra. Refränger som sitter som en smäck. Jag hatade att Hasse Carlsson som  var en liten skitunge på 13 bast som fick alla brudar att sväva. Jag hatade Gyllene Tider för att dom sötbruna pojkarna från Halmstad suktade på alla tjejer. Jag fick ingen så jag var så jävla avundsjuk på rockidolerna. Mren nu 2008 kan jag skratta och tycka att jag var helt blase´ och grå. Men faktum är att Noice och Gyllene Tider var tidernas bästa hitband. Sen kan punkare som jag själv tycka vad fan som helst, fakta kvarstår ni var bäst. Några apor dök upp Attack MED OA HELA NATTEN, visst den var  bra men dom hade ju bara den. Noice och Tiderna hade massor av hits. Tyvär dog Hasse Carlsson sångaren i Noice, sen även Fredde Hansson keeboardkillen . Så det verkare vara som med Ramones dom dör tyvär. Jag hoppas att ni som var med 80 och tyckte Hasse var snygg inte glömmer bort dom, köp  Noice samlade verk, snorbra säger jag. kom ihåg att dessa grabbar var 13-17 år ta fram ett band i Sverige som skriver sådana låtar idag. Ja ja Ami Dimond eller hur det stavas men hon skriver ju inget själv. Hasse Carlsson,Peo Thyren, Freddie Hansson Robban Klasen, jag skall aldrig glömma TONÅRSDRÖMMAR !
Ps  jag skall göra en cover på i natt är hela staden vår Ds

Mvh Blomman

Skogsderby i skokartongen!

Ja då har det varit ett riktigt skogsderby i div2 mellan Skillingaryd vs Gnosjö. Det blev en mycket spännande match som slutade med en suddenseger för SIKarna. Gnosjö började bäst och tog ledningen efter en riktig indianare av en SIK back. Denne backen var ett orosmoment bakåt mest hela matchen med sina dåliga uppspel, det håller inte riktigt på den nivån som SIK och Gnosjö befinner sig på. Men SIK kviterade Rickard Mattson som gjorde comback efter en lång tids skada. SIK tog ledningen med 2-1 men Gnosjö kom tillbaka och kviterade. Sen kommer en lustig sak SIK går upp till 4-2 och Gnosjö ser darrigt ut. Men sen vänder det tre raka mål av Gnosjö och vips stod det 5-4 till Gnosjö. Men SIK hann med att kvitera och även ta ledningen med 6-5. Men med ett par minuter kvar så kviterade Gnosjö och det stod sig tiden ut. Men SIK vann till sist i sudden. Det var väl en så där match tycker jag det var ju derby och det märktes av spelet, mycket folk på läktaren och en bra inramning, men matchen var väl inte speciellt väl spelade. SIK spelar ju ett så kallat pointspel men jag förstår inte varför Andreas Runnö låter den backen sköta uppspelen ? en kommentar Andreas tack. Ofta kan han ju ta med sig bollen högre upp i banan i stället för att slå dom osäkra passen han gör idag. Sen undrar jag också över att Bolton SIK,s utmärkte målvakt ja kanske en av dom 5 bästa i Småland blir förpassad till bänken , det är också för mig obegripligt. Martin var inte dålig men inte bra heller , ett skott sitter faktiskt mitt i målet och den måste han ta. Och det var ett par osäkra ingripande till. Gnosjö då ? ja dom nyförvärven från VIK märktes knappt och gjorde väl inget större väsen av sig. Marcus Frisk riktigt bra samt Jesper Henningsson. Även Gnosjös målvakt darrade en del blandade ganska mycket. Jag tror att ingen av dessa två lag kommer att blanda sig i toppstriden, men jag tycker det är roligt att Rickard Mattson är tillbaka för han är en riktigt bra spelare.Ha det bäst innebandynördar !

Mvh Blomman

Förkyld, nervös och fan och hans moster !

Ja med två veckor kvar så håller nerverna att sätt kämpar i hjulet. Jag har nämligen blivit förkyld. Det är rätt typiskt mig att bli sjuk när man skall göra något roligt. Fan man har ju sätt fram mot detta hur länge som helst. Men jag hoppas att jag skall krya på mig. Jag repar ju här hemma så fort jag hinner så låtarna sitter rätt bra. När man skall spela punk finns det vissa kriterier. Om vi börjar med klädkodexen, så är svarta jeans att föredra. Sneakers gärna i glada färger, är ett givet inslag, håret skall vara spretigt och svart, gärna med frisyrgele och hårspray, men en  äkta punkare har sockervatten. Tshirt med ett kända punkband som Sex Pistols eller Ramones är ok. Barbados går bort! självklart är nitbältet ett måste i år skall det vara tvåradigt med pyramidnitar, badges med favoritbandet skal finnas på "knuttejackan" om man nu har en sådan och den skall vara svart såklart. Mellansnacket skall vara rappt och fyndigt, och man skall hålla lagom tempo, men tanke på att vi har en halvtimme på oss och låtarna är sällan längre en 1.30. På scenen har man givetvis dryck och som den punkstjärnan man är så dricker man öl så klart. Light varianten är vanligt heligt kranvatten. Publiken måste absolut stå upp. Sitta ner gör man när PRO annordnar någonting  på panschishemmen.Låtarna skall vara fyndiga med bra texter och bra refränger som sätter sig. Covers är ok om man tillägnar dom något typ Sveriges bästa punkband osv. Och dom skall vara lite omgjorda. Konstigt allt detta stämmer in på oss i Fattijons MAKE MY DAY PUNK !

Mvh Blomman

Det blev en månad till !

Idag fredag fick jag reda på att mitt jobb förlänger mitt vick en månad till vilket var roligt. Det visar att det har gått bra. Det som inte är bra är att det är väl så det kommer se ut att man bara får reda på en månad i taget. Men bättre så en inget alls. Att gå bara på timmar är ju inte så roligt heller då är det bättre att gå på schema. Min rygg börjar ju kännas bättre inte bra men bättre, men nu skall jag ha mitt njurbälte på när jag jobbar så ryggen klarar det här. Men trivs så jäkla bra med mina arbetskompisar Ewa och Monica dom är både roliga och bra att jobba med, det är dom som  jag jobbar med mest. Dom andra tjejerna är toppen också. vi har ett jäkla gött gäng på natten. På natten vet man ju aldrig vad som kommer att hända ena gången lugna fisken sen kan det vara storm nästa gång , så det är väl det som är tjusningen just att man inte vet hur det skall bli. Jag har ju även jobbat dag men gillar inte att kliva upp på morrgonen för jag är väldigt morrgontrött. Natten passar mig perfekt då jag gillar att vara uppe på nätterna. Det kall bli skönt att komma tillbaka efter en veckas sjukskrivning jag har verkligen saknat jobbet och kompisarna där. Det är synd bara att det är så få killar som jobbar inom vården , om dom visste hur kul det är så skulle fler säkert  vilja det. Men mycket handlar väl om lönen, men jag tycker en då att vi tjänar bra som jobbar på natten. Sen kan man ju alltid ta extra turer om man vill jobba mer. Sen hoppas jag att politikergubbarna tar och tänker till när det gäller besparingarna låt inte dom gamla få det sämre det sista tiden dom har kvar i sina liv.

Mvh Blomman

Den onde, den gode den fule !

Ja vem av oss i bandet som är vilken är upp till betraktaren. Men faktum är att vi gör en Ramones när vi spelar vi anväder den låten från filmen när vi kliver upp på scenen.Jag är förmodligen den gode, sen får ni själv gissa. Jag tycker verkligen att ni skall ta er till The town of U-A den 1/11 och se Fattijons. Det kommer att bli en halleluja upplevelse. Jag hoppas att vi kan bjuda på någon låt som inte ni har hört oss göra. Problemet är bara att vi kan bara  "torrepa" dagen innan men fan vi har skojat till det förr. Jag har tankar sen skall vi se om jag får med mig dom andra två stollarna också ha ha. Jag tycker att vi är en bra version av Fattijons , tre enkla grabbar som gick i skolan ihop. Festade , rockade och hade aldeles förbannat kul. Fattijons 80 tal tycker jag är givetvis den bästa, men smaken är som röven den är klöven. Helt klart är att det kommer att bli gamla alster från skivan Absolut punk. Men sen hoppas jag också att vi kan bjuda på någon överaskning också. Så den 1/11 lås in barn och barnbarn, mammor och pappor, mormor och morfar, farmor och farfar. för Fattijons är på G igen. Håll i hatten för nu blir det åka av.

Mvh Blomman


Voltaren, alvedon och njurbälte!

Som ni har sätt tidigare på bloggen så är min rygg helt ras. Nu är jag sjukskriven en vecka och skall ta voltaren plus två alvedon tre ggr om dagen samt ha ett njurbälte på utom då jag sover. Detta är rätt jobbigt kan jag säga. Det var i sommras på mitt jobb som ryggen pajade , jag var hos kiropraktor tre ggr och rättade till ryggen . Problemet är bara  att det kommer tillbaka. För någon dag sen hade jag så ont att jag knappt kunde ta mig ur sägen. Dett får mig att tänka på att jag kanske skulle träna upp ryggen, men då min rygg är så skör och kontorna i ryggen hoppar ur hela tiden så vet jag inte vilken träning som är bäst. Jag har hört att simning är bra för ryggen, men jag är så värdelös på att simma sen tycker jag det är dötråkigt. Det kanske finns någon eller några av mina bloggläsare som har en bra ide´ hur jag skall bygga upp ryggen. Detta oroar mig givetvis att ryggen är så kass som den är då jag skall stå på scenen med mitt gamla band Fattijons om ett par veckor. Nu kan jag endast sitta ner och spela gitarr när jag repar här hemma. Problemet är då att jag endast får sitta kortare stunder då ryggen belastas mer när man sitter ner. Jag hoppas att jag kan få lite hjälp hur jag skall reda ut det, skriv gärna ner väl provade metoder. Tack på förhand !

Mvh Blomman

Så skön hemmaseger !

Det var en riktigt go seger i lördags då vi kunde levera bra försvarspel. Jag tror att killarna insåg att  efter den tafatta inställningen i Bodafors senast  att det krävs hårt jobb i 60 minuter. Vi har ju haft lite "målvaktskris" tidigare men nu ser det riktigt bra ut. Jesper Åsberg som kallades in efter två års uppehåll var makalös.Mohedaspelarna måste ha mardrömmar fortfarande. Han spikade igen kassen totalt. Sen är ju lånet  Anders Schultz från Månsarp klar till bortamatchen mot VUGI sen har vi ju min egen son Kasper som knackar på dörren också men har en del att lära en. Vi gör en taktiskt sätt bra match Moheda är ett topplag men jag tyckte en då att vi hade bra koll på dom. Tyvär fick för mycket utvisningar i andra perioden, och det måste vi skärpa till. Men jag skall i ärlighetens namn  också säga det att nivån på domsluten svajar ordenligt under matchen. Men som sagt det är olika sätt och se på det. Matchen var av bra kvalitet måste säga och det syndes att det var två lag som vill vara på den övre halvan denna säsongen. Två lag är obesegrade det är Bodafors som vi förlorade i första omgången och Forserum. Jag tror att det komme handla om dessa lag. Bodafors, Lagan, Sävsjö, Forserum , Moheda, sen om vi kan vara ett av lag som är med och fajtas så skulle jag vara mycket nöjd. Men jag tror att det kommer att bli en knallhård serie där varje match är viktig , och det är ju det som är roligt när det blir en jämn serie. Våra kommande motståndare VUGI vet jag ingenting om mer än att dom har en fd Värnamo spelare Tobias Haglund som spelar där. Dom är nykommlingar men jag har full respekt för alla lag. Jag tror att det kommer att bli stentufft som i alla matcher. Jag hoppas att vi kan bli lite mer efektiva vid våra avslut än vi va senast och hoppas på en trevlig match.

Mvh Blomman


Dags för kiropraktorn igen och knepig komunpolitik!

Att ha ont i ryggen är ett helvete. Jag var tre gånger hos kiropraktorn i sommras och idag är det dags igen. Jag kan inte räta på ryggen då gör det vansiningt ont. Men Mikael är bra på att laga ihop mig. Men jobbet som undersköterska tar hårt. Det är ett tungt och slitit jobb men jag trivs en då för att det är så kul att jobba med människor. Men nu skall våra kära politiker spara tre mille, ja vad gör man då ? Man skall dra in på terapin och sjukgymnastiken i komunen. Det innebär att våra gamla kommer att bli mera sjuka och bli sämre, för när man blir gamal så drar musklerna ihop sig om dom inte stimuleras. Det skiter politikerna i det är ju inte dom som tar hand om dom. Jag tror inte att dom fattar vad dom håller på att ställa till med! att dra in på dessa grejer som jag räknade upp är ett hån mot dom som byggde samhället. Dom har slitit hårt för att förtjäna ett drägligt avslut  i sina liv , inte att ligga som ett kollie och bara invänta döden. Men protesterna är massaiva från komun invånarna så man kan ju hoppas att döskallarna till politiker drar åt sig öronen. För det är ju alltid så att man skall spara på sådant som är nyttigt som skolan och äldreomsorgen. Det bästa vore om politikerna tog och sänkte sina feta löner så skulle det bli någon krona över till dom gamla, men så tänker dom inte. Dom bara ser till sig själva. Jag börjar allvarligt tala tröttna på deras sätt att behandla dom gamla, vad blir nästa steg att dom drar in på maten? Det är ju dom gamla som betalar för att bo på ett vårdhem då har dom också rätt till bästa möjliga vård. Och det är det inte att ta bort terapin och sjukgymnastiken. Våra högt betalda politiker borde göra lite studiebesök på ett vårdhem och se hur det verkligen är. Det är lätt att snacka när man inget vet. Dom skulle veta vad dom gamla uppskattar sin terapi och sjukgymnastik. Nu blir dom oroliga och många undrar hur det kommer att bli. Åk ut och förklara för dom och tar erat ansvar . Och gör det nu. För en dag så hamnar ni kanske på hemmet men då skall det väl frossas i skumpa och gåslever.


Mvh Blomman


Glöm inte bort att du är värdelös !

Enda sen jag växte upp har jag kämpat med mitt dåliga självförtroende. Och det berodde på ganska avancerad mobbing. Jag var ganska sen av mig och var väldigt barnslig när jag var liten. Och det kan finnas en förklaring att min morfar tappade mig i stenplattor när jag var runt året. Han skulle kasta mig upp i luften och fånga mig men tappade mig när jag vände i luften, då spräckte jag skallen och jag fick  ligga lång tid på sjukhus. Mamma har berättat att dom bara fick titta på mig genom en glasruta. Ena halvan av huvudet var som en rutten apelsin och jag hade fått blödningar in uti skallen. Läkaren kunde  ju inte garantera något hur min framtid skulle bli men är kanske det ligger i att jag är som jag är. Vi flyttade runt väldigt mycket och vi hamnde i Linköping när jag var 5 år. Där började mobbingen. I början var det mest att dom retade mig för att jag var så liten. till att sedan mera gå på mer fyssiskt. När jag var sju år så var det ett par killar i tretton års ålder som i början verkade faktiskt vara shyssta. Men så var det var dom inte naturligtvis , dom sa att jag skulle få hänga med dom att bygga en koja i skogen, och självklart blev jag väldigt glad! för  jag var  ju så ensam så jag tog ju tillvara på varje sekund att ha "kompisar".

Jag följde med dom till skogen där tog dom fast mig och slog mig sen slängde dom ner mig på mage och la en så kallade lem på ryggen och stod och hoppade på mig, jag minns att det gjorde fasansfullt ont. Sen när dom var klara med det så tog dom fram ett rep, gjorde en hängsnara, och satte öglan runt min hals och började att fira upp mig.  Dom gjorde en så kallad skenhängning. Jag minns att jag var så rädd, och att jag trodde att jag skulle dö. Tänk er själva att vara 7 år och tro att man skall dö. Dom kallade mig fula saker och sa att jag var en värdelös skit som inte hade rätt att leva. Jag kissade på mig av räddsla  och dom bara skrattade åt mig. Jag minns inte hur länge dom höll på men det kändes som en evighet. Till sist kom det en dam som var ute med sin hund och såg vad som föregicks och skrek åt dom då flydde dom. Händelsen anmädes till dom sociala myndigheterna och på den tiden blev man prickad som det hette hos barnavårdsnämden, men mycket mer hände inte, dom kom undan billigt och jag får bära med mig det hemska  minnet för resten av livet.

Vi flyttade därifrån när jag var åtta år och hamnade i Uddevalla , även där blev jag mobbad till en början. Och det gick dåligt för mig i skolan och jag var bara bra  på var  gympan där var jag kung för var bra på idrott. Men då och då fick man höra även där , du skall inte tro att du är något.Vi bodde då på ett område som hette Hönseberget. Men som tur var flyttade vi därifrån till Bohusgården där blev jag kvar hela min uppväxt. Och i början så var jag rätt mycket ensam men 77-78 när jag skulle komma upp på högstadiet blev jag bekantad av punken det blev min räddning, Jag fick vänner på Bohusgården och på skolan, fick känna mig som en i gänget. Jag blev punkare och började få lite självförtroende helt plötsligt var jag någon. Men jag var så skadad av min uppväxt så min skoltid gick inte att reparera, jag hade blivit så sviken av dom vuxna så jag struntade helt i grundskolan, jag hade ett medelbetyg på 1.9 som ni fattar så kunde jag ju inte söka till det jag ville. Utan hamnade på verkstadskolan, men det ångrar jag inte nu. Jag fick lära mig ett yrke som jag är stolt över idag, jag är nämligen svetsare också. Och det jobbet har jag haft nytta av många gånger , när polare har velat ha svetsat rost inför besiktningar osv.

Så summan av kardemumman är att punken blev min tilltro och är en i dag. Jag försöker skriva låtar om orättvisor och kämpar för det även idag  som jag tog ställning till då. Jag ger aldrig upp om att vi skall få en bättre värld en den som vi lever i nu. Så jag vill till sist tacka ett par personer som gjorde att jag inte tog mitt liv när jag var ung , jag hade många funderingar skall ni veta. Så tack dom gamla punkarna i Uddevalla tack för att jag fick uppleva så mycket roligt med er. Jag skall aldrig glömma erat stöd och eran gemenskap , Kampen går vidare från generation till generation.......

Mvh Blomman

Tung förlust i premiären !

Det blev förlust i den fruktansvärt trånga hallen i Bodafors. 7-5 till hemmalaget då vi inte alls var med i dom två första perioderna. Och vi fick sämsta tänkbara start med 1-0 redan i det första bytet. Vi gör defenetivt ingen bra match men kommer igen i den sista som vi vinner med 3-1 och hade vi spelat så hela matchen hade inte Bodafors haft en chans. Men vi får glömma detta snabbt som ögat och ladda om inför nästa veckas möte mot topplaget Moheda. En minst sagt svår uppgift men jag tror att grabbarna är laddade till tusen. Glädjande är att vi får tillbaka JC och Robban Lorentzon samt Hampus Johansson som inte vara med senast och förhoppningvis har det löst sig med målvaktsfrågan om det har gjort det har vi ett div 2 nyförvärv som står mot Moheda.

Varför har dom inte kylskåp på systembolaget ?

Ja nu skall jag ta upp detta ilandsproblem med varför dom inte har kylskåp på systembolaget. Tänk er senariot  en fest börjar kl 19.00 du slutar jobba 17.30. Det innebär att du får dricka jumna öl och hur gott är det? Nej inför en ölkyl på bolaget så man alltid kan få kalla öl , för den som säger att öl skall ha rumstempratur är ingen "riktig" öldrickare. Öl skall vara kalla därmed basta. Likadant med cider, cider skall också vara kalla annars smakar dom jäst vin. Jag tycker att dett är bra ide´ med ölkyl. Eller vad tycker ni mina kära läsare ?

Mvh Blomman