Årets sista dag !Detta året var för min del ett riktigt skitår pga av många orsaker, men eftersom jag är en obotlig optimist så tror jag att detta nya år kommer att blir riktigt bra, ialla fall hoppas jag det, för det kan ju inte bli mycket sämre i alla fall. Possetiv var att bloggens besöktes av sjukt många mer än vad jag hade hoppats på när jag startade den. Det som vore roligt är om fler skrev men man kan inte få allt ha ha. Ha nu ett rikigt GOTT NYTT ÅR !

Dags för el´ classico i bandyvärlden !


Annandagsderbyt är lika hett som det klassiska mötet mellan Real Madrid och Barcelona, jag snackar Edsbyn-Bollnäs. För oss som gillar bandy så är det så i alla fall. Jag är ju född i Hälsingland närmare bestämt Söderhamn, där Broberg härjar, men jag har bott i Bollnäs och då är det naturligt att hålla på Bollnäs. Edsbyn är ett hatlag likt IFK Göteborg för min del och man kan faktiskt jämföra lite med GAIS och Bollnäs, båda klubbarna har haft trasslig ekonomi, inte vunnit något stort på ett tag , jo Bollnäs vann ju World CUP samma dag som GAIS slog Landskrona i kvalet till fotbollsallsvenskan, man har trogna supportrar som alltid stöttar i alla lägen oavsätt motgång eller framgång. Och Bollnäs vinner sällan över Edsbyn och GAIS vinner sällan över IFK Göteborg. Men idag kl 13.00 är det då dags för derbyt. Jag sitter här med min brandgula Bollnäströja och hoppas på det bästa. Genom att man har bott i Bollnäs så har man ju sätt ett och annat derby och oftast har man fått gå hem med en bister min. Men idag hoppas jag på seger, så värm upp glöggen, spetsa lite med sprit ja då har du den klassiska bandydrickan, men jag själv håller mig till varmt kaffe idag ha ha. KOM IGEN NU BOLLNÄS OCH KROSSA EDSBYBÖNDERNA !

Dom 20 bästa innebandyspelarna jag har tränat !

Så här i vintermörkret tänker jag ängna några dagar till att lista dom 20 bästa innebandyspelarna som jag har tränat. Det kommer att bli tufft att ta ut , då min tränarkariär rör sig i olika tidsrymder. En del vara bra i början när jag började med innebandy sen har ju sporten utvecklats, så det skall bli intressant och se hur denna eminenta lista kommer att se ut. Att ta ut dom 20 bästa är ju ganska kul vi får se vad ni läsare tycker, en del kommer ni att känna igen en del inte. Listan fylls på fram till julafton och då koras den absolut bästa spelaren som jag har tränat. Lite senare efter kvällens SSL match mellan Falun- Balrog listas plats 20 till 15.

Då var det dags att kora dom 20 bästa spelarna som jag har tränat under min karriär.

Plats 20: Magnus "Cola " Johansson, Plats i Laget, Center, Klubb Skillingaryds IK . Gör idag, ingen aning faktiskt men han håller inte på med innebandy tror jag. Styrka, Mycket spelskicklig Center gjorde väldigt få misstag, en riktig lagspelare han var även mycket bra defensivt samt en bra närkampspelare. Ingen målskytt av rang men kunde hänga om han fick lägena.

Plats 19. Rickard "Rille" Nilsson, Plats i Laget Back, Klubb Skillingaryds IK. Gör idag, ingen aning har inte träffat Rille på år och dagar, Rille började som forward men skolades om till back, han hade mycket bra skott och var hypersnabb, där ligger till och med Johan Wittberg i CL.98 i lä,det är den absolut snabbaste spelaren jag har tränat. Rille hade ett problem och det var självförtroendet det gick upp och ner likt Örgryte i fotboll.

Plats 18. Andreas "Holle" Holmström. Plats i laget Center, Klubb, Värnamo IK, Gör idag, jag tror att han slutat med innebandyn. Holle var en mycket  spelskicklig center, inte så snabb men bra med klubba och boll, en riktig lagspelare som peppade laget i alla lägen, drömspelare för en tränare.

Plats 17. Gustav Fromell, Plats i laget Center, Klubb Wrigstad IBK, gör idag, ingen aning. Gurra var en mycket stark Center, och ett bra målsinne, han kom från den gyllene p16 årskullen i Wrigstad där jag var med och fick ta SM brons för 16 åringar. En väldigt komplett spelare.

Plats 16. Patrik "Padde" Larsson plats i laget, forward, klubb, Pantern IBF, gör idag ingen aning , han håller i alla fall inte på med innebandy kan jag tänka mig. Padde var en notorisk målskytt, och hade förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, en pådrivare och lagspelare av rang.

Plats: 15. Sverker "Sverre Qvick, plats i laget, Forward, klubb Värnamo IK, jag tror att han tränar något ungdomslag i Värnamo IK. Sverker älskar nog mer innabandyn än vad jag gör, han var en fantastisk spelare när det begav sig, kunde slå sådana mackor och hade en bra målsinne, kunde ibland tjura ihop lite för lätt.

Då fortsätter vi nedräkningen med ner till plats 10.

Plats 14. Rasmus "Ralle" Holm, Plats i laget Forward, Klubb Barnarps IF, Gör idag, comeback i Barnarps div 2 lag, Rasmus är en mycket kompitent forward snabb som en vässla mycket teknisk och bra målsinne, Ralle skulle kunna gå hur långt som helst men han är lite för velig, ibland är det kul med innebandy ibland  inte jag hoppas att Ralle väljer att satsa på innebandy då kommer ni att få se en härlig attraktion.

Plats 13. Daniel Khan , Plats i Laget Back, Klubb Wrigstad IBK, Gör idag, jag tror att Daniel fortfarande spelar i div 1 laget Fagerhult men är inte riktigt säker. Daniel var en mycket trygg back, bra spelsinne och kunde skjuta på distans, han var trygg att ha längst bak, han kom precis som Gustav Fromell från årskullen 16 åringar.

Plats 12. Daniel "Hooke" Hokander, plats i laget Back, klubb Värnamo IK, Gör idag, han försöker slå sig in på diverse golftourer. Hooke var en mycket stabil back, bra skott och lugn i sitt spel och en fantastisk bra placeringsförmåga i försvarsarbetet. Kunde ha blivit hur bra som helst men en knäskada satte stopp för karriären.

Plats 11. Jonas "Ragge " Ragnarsson, plats i laget Forward, klubb Skillingaryds IK, Gör idag, spelar i Skillingaryds A Lag , där han är lagkapten. Ragge är ingen tekniker, men en slitvarg utan dess like, det verkar som han aldrig blir trött, han kan även sätta ditt kulan om han kommer nära för han har väl inte den värsta bössan direkt. Men en dröm för varje tränare han ger alltid allt i alla lägen.

Plats 10. Mikael "Bolton " Persson, plats i laget Målvakt, klubb Värnamo IK, Gör idag spelar aktivt i Skillingaryds IK. Bolton är en mycket bra målvakt tillhör div2s 5 bästa i sina bästa stunder, när jag tränade VIK så var han stor del till att vi vann serien det året, reaktionsnabb, bra utkast och vinnarskalle, gjorde sällan riktiga bottenapp.

Uppe i ottan för att stressa iväg och handla det sista, här kommer nästa 5a.

Plats 9. Gustav "Gurra " Berg , plats i laget Center, klubb Barnarps IF, Gör idag, spelar aktivt i div 2 laget Barnarp. Gustav är en spelare som har en fruktansvärt skön inställning till innebandyn, han ger 110 procent alltid på match som träning, har ett grymt bra skott och har ett fint spelsinne. Dessutom är en han en ödmjuk kille med klubbhjärta, har varit med hela vägen från 5an till 2an.

Plats 8. Martin Nilsson, plats i laget Forward, klubb Skillingaryds IK, Gör idag, Martin bor i Stockholm och jag tror att han spelar innebandy fortfarande men  jag vet inte helt säkert. Martin kom från ingenstans, han hade aldrig spelat innebandy förutom med sina polare, men han lärde sig snabbt. Han var otroligt spelskicklig och en måltjuv, en grym spelare.

Plats 7. Peter Sjögren, plats i laget Målvakt, klubb Wrigstad IBK, Gör idag , vaktar kassen i SSL klubben Warberg, har tagit SM Guld, samt är första målvakt i landslaget. Peter kommer från samma kull som Khan, och Gustav, han var 16 år när han vid juluppehållet tog över och blev  första keeper, Peter är en stor målvakt stabil med ett grymt utkasst, han var defenetivt en av anledningarna till att vi gick upp.

Plats 6. Johan "Nygge" Nygård, plats i laget Forward Klub Barnarps IF, Gör idag, spelar aktivt i div laget Barnarp i div 2, där han är stor poängkung. Nygge var inte så gammal när han debuterade i A Laget, fick i början sitta på bänken men utvecklades något enormt, en fantastisk spelare slår pass som ingen annan gör och är en naturlig målskytt, kan bli hur bra som helst.

Plats 5. Mats "ACE" Söderqvist, plats i laget Forward Klubb Wrigstad IBK, Gör idag, spelar aktivt i div 1 klubben Färjestadens IBK där han också är lagkapten. Mats kom också som dom andra killarna i från p16 laget men hade spelat i A Laget i Sävsjö innan han kom till Wrigstad. Mats var på den tiden väldigt snabb och hade ett grymt bra dragskott, han var teknisk och avig. Hade bra inställning och missade sällan en träning.

Då var det dags att kora dom 5 bästa spelarna som jag har tränat och detta görs på självaste julafton, snacka om att man inte har något liv ha ha. Jag vill också passa på att önska mina trogna bloggvänner en riktigt GOD JUL OCH ETT NYTT GOTT ÅR !

Plats 5. Mikael "Micke" Johansson, plats i laget Forward, Klubb CL98, Gör idag spelar aktivt i div 2 klubben CL,98. Under min korta tränartid i CL så hann jag med att se två killar som utmärkte sig mer en dom andra, Micke var en av dom, han har ett mycket bra spelsinne, bra skott lite lagom tjurig och en jävla vinnarskalle, det kommer man långt på, har hunnit med att bli pappa i år men fortsätter att spela bra jobbat.

Plats 4 , Rickard "Längst" Mattsson, plats i laget Forward, Klubb Skillingaryds IK, Gör idag, har slutat med innebandyn efter en mycket lång karriär. Rickard hade ett mäktigt skott bland dom mäktigaste jag har sätt och ett otroligt spelsinne , ja ibland var hantill och med för smart för sina lagkamrater som inte fattade hur han spelade, vann poängligan år efter år hade han någon svaghet så var det defensiven, men det kompliterades med hans måltjuverie.

Plats 3. Johan "Witte" Wittberg, plats i laget Forward, Klubb CL.98, Gör idag lagkapten i CL, 98, s div 2 lag. Johan är en speedkula utan dess like, enbart Rickard Nilsson är snabbare som jag har sätt, Johan är inte någon tekniker men han har en vinanrskalle utan dess like och han ger aldrig upp, han har är ett målsinne och har hypervassa passningar och är ofta på rätt plats, svagheten är väl humöret.

Plats 2. Erik Lundh , plats i laget Center, Klubb Värnamo IK, gör idag spelar lite i Värnamo IK i div 4a.
Erik är inte långifrån första platsen, han delar med sig en sådan glädje på planen och är en av dom bästa jag har tränat, han har allt utom ett kanonskott, han är absolut den mest tekniska spelaren som jag har tränat och friläge missar han sällan. Erik kan tyvär inte satsa på innebandyn tack vare sitt jobb inom kyrkan .

Plats 1, David "Blomman" Blomberg plats i laget Forward, klubb Värnamo IK, Gör idag, spelar i SSL I Balrog. Davve är en mest kompitente spelaren som jag har tränat, han hade allt tektnisk, bra skytt målfarlig, passningsäker bra taktisk, jag en allroundspelare, han kunde spela på vilken plats som helst utan att det märktes skillnad, därför får Davve priset som den BÄSTA SOM JAG HAR TRÄNAT HETER DAVID"BLOMMAN" BLOMBERG ! stort grattis och fortsätt att hålla båda fötterna på jorden så kommer det att gå mycket bra för dig i ditt liv.Lite av varje !

Idag lördag blir det slappardag, jävligt sen tv kväll igår. Klassiker som hajen 3 och hajen 4a samt wilda western , snabbare en döden, en riktig godig . Och ut kan man ju inte heller gå det är ju värre än i Sibirien uh vad kallt för en soldyrkare.

Tomas Qvick en av Svergies mest kända seriemördare skall få resning igen, då han påstår att han  inte ligger bakom alla mord som han har tagit på sig. När man läser gårdagens aftonbladet så vet i fan om han är skyldig till allt, han verkar ju vara en sådan person som ville bli berömmd på ett eller annat sätt. Det är i många fall väldigt bristfälliga utredningar om man nu skall tro tidningen. Jag själv har ingen aning men det verkar vara mycket skumt alltihop. Det verkar bara vara så att staten ville ha en syndabock. Nu tror jag inte han är helt oskyldig han har säkert mördat en del men långtifrån alla. Ja vi får se hur det utvecklar sig . Ha en bra helg.

Nu är helvetet här !

Ja vadå kan man undra ? jo snön , kyla och helvete. Jag gillar julen och allt bestyr med det och det får gärna snöa på julafton sen kan det försvinna och bil 30 grader varmt. Jag har ju ett protesknä som gör sig påmind under vintern och det stör. Sen stör det mig att skotta, det stör mig att frysa. Jag kan inte åka skidor inte testa på snowboard pga av det där jävla knät, så vad fan skall vi ha snö till ? Sen har vi kylan , vem tycker det är kul att frysa ? Vintermänniskorna säger , ja men barnen tycker det är kul med vintern, åka skidor , pulka kasta snöbollar i ögonen på folk så att dom blir blinda, nja kanske inte det sista det var väl lite överdrivet. Men endå ni fattar vad jag menar.Visst alla skall väl ha rätt till sin årstid, men min är defenetivt sommaren, gu så gött det är när det är varmt och skönt. Men jag får stå ut och böja mig för kan inte påverka detta helvetet i alla fall. Vad tycker ni om vintern ? är det pest eller fest ?

Tiger Woods är han en helylle kille ? eller ett tvättäkta svin ?

Ja den frågan känns väl befogad att ställa i dessa dagar! Jag tycker att Tiger är en utav världens bästa idrottsmän och han kommer att förbli en liten idol för mig som gammal golfare, men det har har gjort mot sin unga fru Elin är rent ut sagt svinaktigt. Man hade ju jävligt svårt att begripa att han hade hållt på med sånt skit. Hade jag hetat Elin hade jag lämnat honom och begärt skillsmässa och tagit hälften av tillgångarna och dragit som en avlöning, men alla är ju inte som jag är som tur är kanske. Hon skall ha stor kredd för om hon nu stannar kvar och förlåter Tiger, det är inte många som skulle ha gjort kan jag lova. Sen får vi hoppas att båda kommer någorlunda helskinnade ur det  här, för jag förstår att det är väldigt , väldigt jobbigt för båda. Jag kommer att sakna Tiger på golfbannan en mindre profil kommer att försvinna. Men på överskriften så svarar jag tänk efter före innan du hoppar i säng med någon annan än din älskade, det är inte värt priset du får betala.

Grattis Svenska damlandslaget i innebandy !

Jag har sett samtliga matcher i dam VM, och Sverige genomförde det på bästa sätt genom att ta guld. Det har ju varit deras mål hela tiden. Visst motståndet i dam VM är inte så bra men att snacka om guld och sen  leverera är jäkligt bra. Till skillnad mot tex handbollslandslaget på damsidan som alltid snackar om medalj men alltid gör fiasko. Visst det går inte att jämföra sporterna på långa vägar, men det skiter jag i. Damlandslaget i innebandy var bäst när det gällde, och det kan ingen jävel ta ifrån dom. Så stort grattis än en gång.

Trött och hängig !

Skönt att det är helg, jag känner mig trött och det känns som jag håller på att bli sjuk. Men det är väl väderomslaget , det brukar ju vara populärt att skylla på. Men jag hoppas att jag piggnar till så jag kan ha en trevlig helg med nära och kära. Jag skall fixa lite taccos tills dom kommer hem. Sen undrar jag hur julen skall bli? kommer vi att få snö, skall jag köpa julklappar, skall jag skänka en tanke till dom som inte förtjänar det , det är många saker att fundera på i dessa dagar. Sen är det dags att kolla alla julgransbelysningen är ok, så man inte står där med tomteskägget i brevlådan sista dagen. Ja ja nu skall jag lägga mig och ta en ipren´ och vara som en vanlig man. Ha det gott mina vänner, berätta vad ni själva skall göra i helgen.

Årets julkalender !

Jag har gjort det till en tradition att titta på det första avsnittet av julkalendern. Och årets julkalender måste var den sämsta på år och dar. Den var varken rolig eller spännande , den var ingenting och då är det riktigt uselt.
Det har varit väldigt varierat dom sista åren. Ett par som jag gillade var Albert och Herbert, Teskedsgumman och Hjulens Hjältar dom hör till favoriterna.
Men den här hmm. Jag får nog titta på ett till innan jag dömmer ut den helt. Och blir det inte bättre så förstår jag om barnen klagar. En julkalender skall var fyndig och rolig inte tragisk och tråkig,eller vad tycker ni?.

Stoppa mobbingen i skolan !

50 000 barn känner sig mobbade
Men förra året gjordes bara 500 anmälningar

50 000.


Så många elever känner sig mobbade i skolan.

– Det här är ett stort, allvarligt problem och har så varit i många år, säger Lars Arrhenius, Barn- och elevombud.

Tänk dig att du går till din arbetsplats.

Ingen pratar med dig, ingen tittar på dig. På rasten försöker någon stoppa ditt huvud i toaletten. Efteråt kallas du för hora.

För många elever i Sverige är det så vardagen ser ut.
"Elever har rätt till säker miljö"

I en stor undersökning från Skolverket tidigare i år uppgav 50 000 elever i årskurs 4-9 att de känt sig mobbade den senaste månaden. Det kan handla om allt från verbal misshandel till slag och knuffar, elaka kommentarer på internet och utfrysning.

– Vuxenvärlden tar inte problemet med mobbning i skolan på allvar. Elever har rätt till en 100 procent säker miljö. Vi måste synliggöra barnens utsatthet och få igång en diskussion om kränkningar i skolan, och i samhället i stort, säger Lars Arrhenius, Barn och elevombud vid Skolinspektionen.

Den 1 april 2006 infördes en lag som innebär att skolorna måste utreda och vidta åtgärder så snart ett barn eller en elev upplever sig kränkt. Därför inträttades Barn- och elevombudsmannen som en del av Skolinspektionen.
Stort mörkertal

I fjol anmälde 514 elever sin skola till BEO då de inte tyckte att de tagit deras problem på allvar. Hittills i år har 453 anmälningar kommit in.

– Det viktiga för den som är mobbad är att få fram till någon vuxen att man är utsatt. Skolan är då skyldig att agera omedelbart, men gör det inte det kan eleven anmäla till oss, om vi kommer fram till att skolan inte gjort tillräckligt för att stoppa mobbningen kan vi kräva kräva skadestånd för eleven, säger Lars Arrhenius.

I år har BEO krävt skadestånd av 30 skolor och Skolinspektionen har kritiserat 150.

– Men jag tror att det finns ett mörkertal, att det är många som inte anmäler det de utsätts för. Och jag tror även att många inte vet att de kan anmäla, säger Arrhenius.
Barn- och elevombudsmannen ska:


tillvarata barns och elevers rättigheter, i enlighet med lagen. Det innebär att vi utreder anmälningar om kränkande behandling och kan företräda enskilda barn och elever i domstol.

informera om 14 a kapitlet i skollagen, men också ge råd om hur lagen ska användas. Det gör vi på flera olika sätt, förutom att vi skriver artiklar och informationstexter på vår webbplats och ger ut broschyrer så är vi också ute och utbildar, ofta lärare men även till exempel elevråd.

följa utvecklingen inom området, till exempel genom att följa forskning inom området.

upprätta kontakter och samarbeta med andra myndigheter och ombudsmän, till exempel Barnombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen, kommuner, elevorganisationer som SVEA.

hjälpa barn och elever så att deras anmälan kommer till Diskrimineringsombudsmannen (DO) när det är dem som ska utreda ärendet.