Att vara eller inte vara ? det är frågan!

Nu är det snart slut på säsongen, vad jag gör nästa år har jag ingen aning om. Jag har varit två år i min klubb. Jag trivs bra men det är ju inte jag som har sista ordet. Jag vet att jag och Klas har spelarnas förtroende,men sen finns det ju en styrelse som står över oss. Jag skulle gärna vilja prova högre upp.Jag tränade ju Skillingaryd i div 3 och hade förmånen att få vara med att föra upp dom div 2 vilket var väldigt kul. Men samtidigt känns det som en grym utmaning och försöka föra upp Vik en gång till, jag gjorde ju det 1995. Så det finns alla chanser att lyckas med laget igen. Men skall man vinna en serie så skall man ha det rätta flytet ha,ett bra lag och mycket jävlar anamma ja då kommer man långt. Vi ligger förnärvarande på femte plats och den hoppas jag att vi fixar då är det en placering bättre en förra året och då visar vi att vi är på rätt håll. Vi har tagit mer poäng i år en förra året. Visst vi är inte nöjda vi hade hoppats på en högre placering Men många orsaker har gjort att vi ligger där vi ligger. Vad det beror på vill jag inte gå in på här. Men som sagt en match kvar och vi skall kriga in i kaklet.

Om du tror på troll och häxor! Då kommer trollen och tar dig.

Det har varit ett ganska jobbigt år man har råkat ut efter en det ena en det andra. Men just nu känns det ganska lugnt. Ni läser min blogg vet att det finns en person som lägger ner en hel del tid på att förtala mig på sin blogg och på andras bloggar. Det finns så mycket osanningar och lögner om vad jag har gjort mot denna person! det är inte mycket rätt i personens texer. Personen lever i en sorts fantasi värld där personen endast lever för sympati det är så synd om mig. Denna människa framför mig som en totalt vettvillig person och sann galning dom som läser personens texter måste ju tro att jag är helt tokig. Som tur är vet ju jag vad som är sant och inte sant så därför behöver jag ju inte bry mig så mycket. Men det är en då jobbigt att läsa alla osanningar. Jag får ju inte chansen på denna personens blogg att förvara mig då mina inlägg inte släpps igenom.Men nu är personens blogg nedlagd och det känns väldigt bra. Jag hoppas att så förblir med eller att personen kommer ur plastbubblan och slutar med sin pajkastning mot mig. Jag kan erkänna att jag har varit rätt tuff mot denna personen ,men jag har fått tagit mycket skit också. Visst allt som jag har gjort har inte varit rätt  heller men ibland så rinner bägaren över när man var och varannan dag har fått stå ut med spott och spe. Jag hoppas att det verkligen lugnar ner sig nu för jag vill bara ha lugn och ro.Kram till er alla.

Dags för besiktning !

Ja det där med gamla bilar är ju alltid lika intressant, hur många tvåor får man den här gången? Dessutom när man är totalt ointresserad av bilar och inte gillar att greja med dom så blir det  så blir det ganska lustigt. Men som tur är har jag kompisar som är bra på bilar så det ordnar sig alltid. Jag har ju bara haft bilar som skall ta mig från punkt a till punkt b. Bilen är för mig bara ett bra transportmedel. Men jag behöver ingen lyxkärra för att ta mig fram. Huvudsaken är att den startar i alla väder och i alla lägen det är det viktigaste. Vad tycker ni om besiktningar är det nervöst eller känns det ok? Jag är aldrig nervös när jag åker på en besiktning utom en gång närjag höll på att få körförbud,det var hål i bromsröret så broms olja läckte,då sa besiktningsmannen att jag inte skulle få köra hem med den men efter en stund så sa han om jag körde småvägar så fick jag köra den hem och ställa den på direkten vilket jag också gjorde. Annars är jag inte nervös, jag en då inte påverka utgången av resultatet. Och man får nästan alltid en  ombesiktningen på en gammal kärra. Ha det bäst !

Datorgissel !

Min dator är så långsam så att klockorna stannar i Kina. Jag vet inte vad det beror på och jag skulle behöva ha lite tips hur man trimmar den. Jag har ju mobilt bredband och det är väl inte så snabbt i sig, men något borde kunna göras så att det blir snabbare. Det är jobbigt att sitta och vänta en kvart, ja lite lätt överdrivet för att en sida skall komma upp. Har ni några bra och enkla tips och då menar jag inte köp en ny dator eller så, utan något man kan göra själv. Tack på förhand.


Kungahuset !

Ja då var det offentligt åt helvete offentligt Daniel och kronprinsessan har förlovat sig ! Idag när jag skulle kolla på nyheterna tog dom upp halva programmet om detta elände. Herregud dom är ju bara människor. Kungen har ärvt sin titel är detta rätt ? Nej det tycker inte jag. Daniel från Ockelbo blir prins.  Och vem bryr sig egentligen? jo jag eftersom jag tar upp det på bloggen. Men allvarligt talat, skall vi skriva i media om dom har haft sex också, hur dom har haft det när dom har haft det. Och har dom haft det överhuvudtaget? Fram med kyskelsbältet och kasta nyckeln. Låt Sverige avskaffa monarkin ingen jäv el skall kunna tjäna pengar på att inte göra något för att få dom. Men i Sverige fungerar det så att kungen behöver inte jobba , han har ingen rösträtt heller utan hans lön till han och hans familj betalar du och jag. Vi betalar hans fort körningsböter, solsemestrar, lyxkryssningar osv. Fy fan är det något man verkligen spyr på så är det kungahuset.

Att panta !

Jag skäms inte ett skit för att panta burkar, flaskor, mm. Har man inga stålar så gör man vad man kan. Jag känner en människa som är drabbad av högmod, visst hon har gått om pengar men hon har ett garage fullt med pet flaskor som hon vägrar att panta. Jag tycker det är så barnsligt så man blir mörkrädd.  Man gör  en bra sak för miljön också eller hur ? Hennes kommentar är nej jag orkar inte och det är pinsamt, Pinsamt för vem ? Nej det har jag inga som helst problem med. hennes garage är värt ett antal tusenlappar i petflaskor. Varför kan man inte ta med ett par kassar när man handlar , vad gör det ? Det är i alla fall pengar. Ute liggarna skulle vara själaglada om dom kom över ett antal pantflaskor och dom skäms inte, och det gör inte jag heller, men högmod och borgarpack går hand i hand. PANTA  LA´ MERA !

Idag är det fettisdagen !

Ja namnet är ju bra i sig FETTISDAGEN. Denna äckliga skapelse skapar hysteri, alla pratar om att jag skall äta semlor eller att någon frågar har du ätit någon semla än. Jag skiter i semlor det är så vidrigt så det finns inte. En delad bulle med mandelmassa och en massa grädde  samt lite pudersocker på toppen.  Redan som barn försökte vuxenvärlden tvinga på oss denna sak. Med Ture Sventon, han sa temla. Han kunde inte ens prata rent, men det var väl för att han hade grädden i halsen. Men jag skulle aldrig äta en semla om det så vore under pistolhot. Kommer Agnes hem till mig med det idag då spyr jag. Varför skall man ha dagar överhuvudtaget? Skall man ha pizzadagen för att hylla Italienarna? eller Scandagen för dom som jobbar inom slakteri? eller varför inte bostads lösdagen där man hedrar alla bostadslösa. Skippa alla sådana dagar tycker jag det räcker med dom traditionella Julafton, nyår, påsk , midsommar osv. Sen undrar jag varför det inte finns den internationella mansdagen ? är inte det kränkande så säg. När skall vi men få den uppskattning som vi förtjänar , ja fan vet.  Ha det bäst semlor är pest.

Pinsamma domare !

Vi dagens match mot Forserum var domarna allt annat en bra, vid ställningen 10-9 till Forserum så har vi först ett skott inne som tar i inneribban domaren står bra placerade och friar. Andra målet är bollen innanför mållinjen vi har en spelare som står bakom och ser att bollen är innemen målvakten slår ut den,lika där domaren har en bra placering med väljer att inte döma mål. Hade vi varit hemmalag så kan jag garantera att vi hade fått målet. Och det var inte bara detta utan en av våra p16 spelare får en tackling i ryggen så han far rätt in i väggen och blöder näsblod , det borde har resulterat i att Forserum spelaren skulle haft en femma, vad händer? ingenting axel mot axel säger domaren. Sådan är så jäv la pinsamt, visst vi spelade inte så bra idag förutom i den sista perioden då vi så när hade fått med oss en pinne. Vi låg trots allt under med 9-4 och hämtade i kapp till 9-8 innan Forserum gjorde 10-8 men vi hade som sagt 10-9 och två mål inne. Jag brukar inte klaga på domarna men idag var dom anskrämligt dåliga speciellt den ena. Och så har det varit nu dom fyra sista matcherna domarna har varit riktigt usla , men så är det ju i div 4a man får domarna man förtjänar. Men trots allt man lägger ner massor av tid och då kan man tycka att domarna skall göra sitt jobb ,men tyvärr är det inte så. Nu har vi en match kvar och vi skall göra allt vad vad vi kan för att vinna sista matchen hemma mot Öjaby.

Hur smart är man ?

Förra fredagen var det ett ganska grovt rån i en guldsmedsaffär i Jönköping. På bilden som ni ser var rånarna var inte maskerade Vill man verkligen åka fast ja då är det optimalt annars måste jag nog anse att dom var rätt korkade. Vill man verkligen hålla sig undan lagens långa arm så får man nog tänka till lite. Dessa gossar hade nog inte alla pomfritten i ugnen. Jag hoppas givetvis som en god medborgare att rånarna åker fast, känner man igen dessa tipsa polisen på 114 14. Någon bör känna igen dom kan man tycka. Rån är jobbigt för dom som råkar ut för det och det kan ta lång tid innan man kommer över en sådan sak. Jag blev själv rånad i Malmö när jag bodde där , och det kan jag säga var djävligt obehagligt. Ett par ungdomar slog ner mig bakifrån och snodde plånboken , jag hade inte en chans. Man är ju glad att dom inte fortsatte och misshandla mig när dom hade rånat mig. Det är tyvärr en ganska vanlig före telse. Ha det bäst där ute och gör din plikt om du känner igen dom. Bilden är lånat från Skillingaryd.nu


Då var det helg !

Denna helgen blir det nog mestadels bara lugnt hemma med Agnes äta lite god mat  och någon pilsner. Ev kanske vi går på bion "Kvinnor som hatar män" Den har ju fått kanonkritik så då är den säkert dålig. Det brukar ju vara så med filmkritiker att tycker dom en film är bra tycker jag den är kass, tycker dom den är kass då tycker jag med all säkerhet att den är bra. Det vore kul om någon av mina läsare som har sätt filmen vill ge ett utlåtande. I morgon beger vi oss till metropolen Forserum för säsongens näst sista match. Vi har chansen på en fjärdeplats vilket vi skall försöka att bli. På två säsonger så har vi haft två nya lag kan man säga. Så nästa år så hoppas jag att vi kan ta steget upp till div 3. Med lite ny förvärv som spetsar till truppen och en bra satsning från dom gubbana som är kvar så skall det kunna gå. Hoppas ni andra får en bra helg med många kramar till er ,och det behövs kramar när det är så kall ute.

Resan väster ut !

      Min drömresa är att åka till USA och resa väster ut, alltså där Wilda western hade sitt sköte. Jag har hitta en riktig pärla, resan kostar typ 48000 per person så det dröjer ett tag innan jag har fått ihop dom stålarna ha ha. Men drömma kan man ju får göra i alla fall och jag skall ge mig den på att komma dit någon gång i alla fall. Här nedan kan ni se reseplanen.


Dag 1. Skandinavien - Cheyenne
Flyg via Chicago till Denver och direkt vidare till Cheyenne i Wyoming.

Dag 2. Cheyenne - Rapid City
Buss över prärien. På eftermiddagen ett stopp i Hot Springs innan vi når Rapid City.

Dag 3. Mount Rushmore Area
En dag full med spännande "vilda västern"-upplevelser. Keystone och Custer är gamla guldgrävarstäder. I Mount Rushmore har de ståtliga skulpturerna av fyra presidenter formats. I ett annat berg håller man på att skapa indianhövdingen Crazy Horse.

Dag 4. Rapid City - Cody
Första stoppet blir i Deadwood, en av de mest berömda och bäst bevarade
guldgrävarstäderna. Här sköts Wild Bill Hickok på Saloon Nr 10. Snart börjar Klippiga Bergen och nu börjar en vindlande klättring.

Dag 5. Cody - Yellowstone
Cody är uppkallad efter Buffalo Bill och här finns ett Amerikas bästa museum om Indianer och Västern. Yellowstone är en av Amerikas mest kända nationalparker. Dramatisk natur, rikt djur- och växtliv. Lake Yellowstone är en vacker glaciärsjö, vidare till Grand Canyon of Yellowstone och vid Norris finns många "mudpots".

Dag 6. Yellowstone
Vi bor direkt utanför parken. Vi besöker Yellowstone igen, ser geysrar och vattenhål med Old Faithful i spetsen.

Dag 7. Yellowstone - Jackson
Vi kör över Continental Divide (den "linje" som delar avvattningen i Amerika). Underbara vyer följer oss när vi kör längs Grand Tetons, en mäktig bergskedja. Innan Jackson försöker vi hinna med en tvåtimmars flodfärd (ingår ej).

Dag 8. Jackson - Salt Lake City
Jackson är en mycket trevlig västernstad med härlig miljö. Vi kommer in i mormonstaten Utah.

Dag 9. Salt Lake City
Sightseeing med bl.a. The Mormon Temple, tabernaklet, Brigham Youngs hem, Capitolium m.m.

Dag 10. Salt Lake City - Arches - Grand Junction
Arches är en nationalpark med märkligt landskap, spiror, bågar, fönster och känns som naturens svar på Manhattan.

Dag 11. Grand Junction - Silverton - Durango
Bussen klättar i bergen med guld- och silvergruvor, gamla västernstäder. I Silverton bordar vi ett gammalt tåg och reser genom en storslagen natur. Målet är Durango, en välkänd och ökänd västernstad.

Dag 12. Durango
Genuin westernmiljö, salooner, barer, och på kvällen äter vi tillsammans i tidsenlig miljö.

Dag 13. Durango - Santa Fe
I Taos finner vi Amerikas mest kända indianbosättningar. Puebloindianderna byggde hus i lera och här finns upp till femvåningshus. Fint hantverk.

Dag 14. Santa Fe
En mycket vacker stad med speciell atmosfär och med stora inslag av indianernas kultur. Vackra byggnader i lera, allt i valfri färg så länge det är brunt. Vid torget är det sedan flera hundra år tradition att indianderna säljer sitt konsthantverk, mattor, keramik, smycken m.m.

Dag 15. Santa Fe - Skandinavien
På förmiddagen en kort bussresa till Albuquerque och sedan flyg tillbaka till Skandinavien.

Grattis Agnes !

Idag fyller min kära år så det blir att kalasa , med släkt och vänner. Tänka sig att fylla år gud så jobbigt det är att bli äldre. Jag skulle vilja stanna tiden men det går ju inte. Och man kan ju inte påverka det heller. Men idag är det din stora dag Agnes. Du vet att jag älskar dig mest i hela världen och du är det enda som betyder något utan dig så finns ingenting. Du är min ledstjärna och vän nu och för alltid. Jag skall aldrig sluta älska dig massor av pussar och kramar till dig idag. Hipp hipp hurra hurra hurra ! barabambambamba !( skulle föreställa en fanfar)


Så blev det då livstid !

Då har domen i Arbågamålet avgjorts i alla fall till en början, det lär säkerligen överklagas men mörderskan fick livstid vilket glädjer mig oerhört Men en då man kan inte fatta hur någon människa kan slå ihjäl två helt oskyldiga barn, man mår illa. Men sen tycker jag det är skamligt att erbjuda föräldrarna enbart 100000 vardera. Visst ett människo liv kan inte värderas i pengar  men nog fan borde dom ha fått mer, herregud dom har förlorat sina små barn. Bara det är ju sorgligt och då kan man väl få en rimlig ersättning kan man tycka. Jag hoppas att föräldrarna i sin tur överklagar det låga beloppet och får ut mer för allt jävliga som dom har gått igenom.Men en skönt att det en då blev livstid så att Sverige kan visa vara skåpet skall stå. Helst hade jag sätt att hon hade fått sitta i en mörkkällar hålla på vatten och bröd som det var för i tiden det hade varit något. av tycker mina läsare skall livstid vara livstid med andra ord att man aldrig skall få e chans till benådning. Jag tycker så får man livstid så är det livstid och då skall man sitta resten av livet. För att släcka en annans människas liv med berått mod, ja då finns inga förmildrande omständigheter det är min åsikt.

Så snygga !

Idag fick jag mina snörjeans i brunt nötskin skinnet är inoljat, enormt snygga dom skall jag använda mycket när jag är i byn. Dom satt som en smäck  . Inköpta på handelsboden helt nya men det är en utgående modell så dom var sänkta från 1500 till 795 så det var ett kanonpris. Oerhört mjuka och goa. Man kan ha dom när man vill tex på krogen eller om man skall vara ute i naturen. Sen priset var ju helt ok med det gör ju inte saken sämre. Jag kommer att slita dom med hälsa det kan jag lova bilden är som ni ser är exakt som dom jag har men  byxorna på bilden är svarta. Genom att dom hade tagit bort det ur sortimentet så fanns det ingen bild kvar. Ha det bäst där ute och håll krutet torrt.

Alla hjärtans dag !

Ja ha hur firar man det då? jag brukar inte fira det men idag skall jag i alla fall visa min uppskattning till Agnes och det blir frukost på sängen sen blir det säkert en god middag i kväll. Annars vill jag passa på att skicka en alla hjärtans hälsning till mina vänner , min mamma, mina syskon ,mina tre barn, mina bandkamrater och alla andra i Uddevalla.

Skillingarydsrevyn !

Ja då har man sätt årets upplaga av Skillingarydsrevyn som hette "Det var bättre för eller" . Den var riktigt bra och riktigt  rolig. Vivianne Nöjd som är generalen skall sluta nu vilket är väldigt synd. Jag hoppas verkligen att någon annan tar över. Thomas Frankner är ju ett hett namn tillsammans med Therese Karlsson Scher dom kunde säkerligen få ihop något bra. Våra lokala partiledare fick ju sig en känga med all rätt när det gäller besparingarna inom åldringsvården. Det blir ju mycket dans mellan monologerna efterom dom skall hinna att byta om. Min jobbarkompis pojk Peter Helin svarade nog för den största överraskningen med mycket bra sångnummer. Jag tycker att årets revy var lite vassare en förra året. För det skall ju vara så att dom lokala kändisarna skall få sig en blänkare vilket man också delade ut titt som tätt. Så vad blir betyget på årets revy? jo 4a plus av 5. Med andra ord väldigt bra.

Fredag den 13 ! hujeda mig !

Nja så farligt är det inte med denna dag. För mig är den inte värre en alla andra dagar. Men där emot så är det ny premiär på filmen med samma namn. Men det är inget för mig. Jag såg filmen då den hade premiär någon gång på det glada 80 talet. Och jag minns att jag tyckte den var otäck. Jag hatar ju skräckfilmer så jag tänker inte titta på den ny inspelade. Varför jag inte gillar skräck handlar nog om att jag blev ordentligt uppskrämd av några äldre killar när jag typ var 6-7 år i en mörk källare sen dess så har jag inte gillat att bli uppskrämd. Nej jag och Agnes skall kolla på Skillingarydsrevyn idag med några goda vänner och sen gå hem och äta en god bit mat. Det ser jag som ett bättre alternativ en att titta på skräck. Det finns så mycket skräck i det verkliga livet så det behöver jag inte se på film. Men det finns säkert många som gillar skräck men jag gör det inte. Ha en "rysligt" bra helg.

Molgan är roten till allt ont !

Vet ni vem Molgan är? Inte då skall jag berätta att det är Alfons Åbergs låtsaskompis. För någon vecka sen läste jag på text TV att en 25 åring hade torskat för rattfylla han blåste typ 1.25. Polisen hade först haft en biljakt men när dom tog honom stod han utanför bilen passagerarsidan. Han sa då att han inte hade kört utan det var Molgan som hade kört. Han förklarade för polisen att han såg ut så här 1 meter lång, långt hår och vita byxor. Självklart tog polisen med honom. Sen blev det rättegång och mannen friades pga att man inte var helt säker på att han hade kört. Rätten höll med om vissa tveksamheter i mannens historia. Ibland undrar man hur fan det står till med rättsväsendet mördare går fria för man var psyksjuk när dådet gjordes men inte när man dömdes jag tänker på Röde by mordet och den 15 åriga pojken. Eller på dom kvinnor som har blivit våldtagna , att dom inte protesterade tillräckligt mycket och tillräckligt högt. Och nu detta med Molgan som körde bilen. Vad tycker ni mina kära läsare. Har det blivit för slappt och för lätt att komma undan med lindriga straff. Lägg gärna en kommentar.

Då var det klart med huset i byn !

Jag fick ett mail idag att jag får ta över Askerbo som det heter i medeltidsbyn, men i samråd med han som äger det om vad som skall göras.Lite grejer skall inhandlas och jag har redan köpt en ljuskrona kan man säga en tung pjäs som man skall ha värmeljus i samt en kaffekittel. Men det kommer bli mer. Agnes har ju släktingar som jobbar idiellt på Erikshjälpen tror jag det heter och dom skulle hålla ögonen öppna på gammla grejer som jag behöver. Så nu längtar jag till få sätta igång och renovera huset,för det är en dels som skall fixas. Så jag hoppas att det här snöhelvetet snart försvinner så vi kan komma igång. Jag skall lägga ut bilder bara jag hittar laddaren till digitalkameran. Ha det gott i snöyran helst sitter jag in i värmen och myser.

Hon älskar mig !

Hon tittar mig i ögonen och lindar sina armar om min hals folk omkring oss tittar på men det men det märker jag inte alls hon har väntat sen länge bestämmt sig för det här och hon kysser mig på halsen med läpparna lätt isär. HON ÄLSKAR SNABBT HON ÄLSKAR MJUKT HON ÄLSKAR MIG HON VÄNTAR INTE ALDRIG FÖR LÄNGE MED NÅN ENDA GREJ. HON ÄLSKAR SNABBT HON ÄLSKAR MJUKT HON ÄLSKAR MIG HON SNACKAR ALDRIG FÖR MYCKET OM EN ENDA GREJ Nu är det bara hon och jag hon lindar sina armar om min hals det här är kärlek för en kväll men det rör mig inte alls hon säger natten som nu kommer vill jag bara vara med med dig nu är kärlekstimmen slagen så nu drar vi hem till mig. HON ÄLSKAR SNABBT HON ÄLSKAR MJUKT HON ÄLSKAR MIG HON VÄNTAR INTE ALDRIG FÖR LÄNGE MED NÅN ENDA GREJ. HON ÄLSKAR SNABBT HON ÄLSKAR MJUKT HON ÄLSKAR MIG HON SNACKAR ALDRIG FÖR MYCKET OM EN ENDA GREJ Detta är till dig AGNES ...... Kram min kära!

Doing The Omoralisk Schlagerfestivalen !

Ja då var det igång igen Melodifestivalen. Jag skulle jobba så jag hann inte se alla bidrag,men när Ugglas gick vidare ville jag bara spy, lika så när Emila gick vidare hon sjöng för fan falskt. Scotts gick till andra chansen tvåa efter Larz Kritterz vinnare av dansbandskampen. Så skall man få uppmärksamhet i tv så får man vara ett kasst dansband eller vara med i melodifestivalen. Är det inte dags att visa vad skåpet skall stå och stoppa denna hyckleri? Förra året skickade man Charlotte Pernelli från Hovmantorp,och det vet man ju vilken skit det kommer därifrån. Och vad slutade denna transvestitliknade människa jo på en 18 plats. Sverige måste bara börja fatta att hänga med i utvevecklingen skall man nå musiktoppen så skall man kunna leverera. Men dom sista åren har man inte gjort det, Sverige är en flugskit på musikkartan, ABBA KOM TILLBAKA ALLT ÄR FÖRLÅTET !

Babbi är så grym !

Min personliga bloggfixare Babbi har gjort det igen. Hon skapde en snorsnygg blogg med ett par ideer. Jag är målös, den blev så himla fin, dessutom är hon billig och då menar jag inte som person utan som företagare. Jag kan rekomendera henne till alla som vill fönya sin blogg.Min dotter har gjort det och jag och en massa andra. Skall ni ha en häftig blogg kontakta Babbi adress finns här nedan. Kram på er...

Det förnurliga med att blogga !

Bloggen är för många en dagbok. Jag tycker det är kul att skriva om allt möjligt och gör det också. Men jag har inget behov av att skriva vilka kläder jag gillar eller om smink tex. Men jag acepterar dom som vill göra det. Vad man skriver om är upp till var och en. Vissa bloggar är skitroliga och vissa skitråkiga så är det. Men bara för att jag har åsikter om mycket så innebär detta inte att jag skall idiotförklaras jag skriver ju om det som jag tycker är viktigt och kul. Därför är det så tråkigt att läsa när dom där viktigpettrarna skriver att man inte får skriva om världen om jag ser den utan att det måste vara som dom vill att det skall vara. Om nu jag inte gillar poliser eller yrkesmillitärer så är ju det upp till mig, det har ju ingen annan med att göra. Men smaken är som röven ,klöven. Men jag försöker att aceptera andras åsikter men ibland är det svårt och man kan bli arg vilket är ok. Alla gillar inte att jag provocerar i mina texter men ärligt talat så skiter jag i vilket. Jag tänker fortsätta att skriva i min stil. Det är inte så ofta jag kommenterar i andras bloggar men när jag gör det så kan det vara av en artighetsvisit för att dom har skrivit på min blogg eller så kan det vara att jag tycker den var kul eller intressant. Ha det bra där ute snart är det sommar och det skall bli skönt ialla fall.

Den lovade bokrecensionen !

Så nu har jag läst boken Vilda Västern "Legend och Verklighet" för det första så var boken mycket bra och den kan rekomenderas med den varmaste handen. Den vare sig förskönade eller hyllade uta höll sig till enbart fakta. Man tog upp om banditgängen som har funnits som The Wild Buntch ett fruktat mördargäng,The Yougergang , Bröderna Dalton,som nästan var lika klumpiga som Bröderna Dalton i Lucky Luke böckerna.Självklart får man läsa om Billy The Kid och Jesse James, samt om uppgörelsen vid OK Corall. Men man tar även upp Vilda Västern damerna, ja det fanns faktiskt sådana med. Som Poker Alice en grym pokerspelare som bar revolver och faktiskt kunde skjuta. Sen kunde man läsa om Calamity Jane som var en ganska förskunken kvinna men hon kunde hantera ett gevär. Och som hag har sagt tidgare så var inte Västern någon idyl direkt utan det var tuffa tider. Det var inte ovanligt med lynchmob och att man tog lagen i egna händer. Efter ett bakrån så åkte förövarna fast och låsets in i finkan men moben bröt sig in och hängde dom själva utan rättegång. Ett annat fall var det tre boskapstjuvar som dömdes till döden av 200 jurymedlemmar men dom hade inte en chans en var chilenare och två var framsmän så dom kunde inte språket. Men trots allt elände så är det den tiden jag skulle vela upplevt,så alla förändringar från prärie till stad hur det utvecklade sig. Men jag får hålla mig till filmer och böcker och leva lite Vilda Västern på lajv.

Får en polis säga vad han vill ?

Efter händelsen i Rosengård ställer man sig frågan?"Får en polis säga vad han vill " Ja i detta landet är det tydligen så, det är ok för poliskåren att kalla invandrare för blattar, apor och säga att dom borde ha stryk så dom inte kan stå upp. Skall inte polisen stå för dom mänskliga rättigheterna och behandla alla människor lika? I skåne som är ett känt rassistområde så verkar det vara ok att säga så. Jag mår jävligt illa av när våra makthavare kränker människor på det sättet och det mest pinsamma är att utredningen läggs ner. Även på polishögskolan används kränkande termer som neger negersson osv. Det är fan inte klokt. Självklart skulle man sätta till en utredning det är man ju så snabb att göra annars men inte i detta fallet. Jag gillar defenetivt inte alla människor det finns både bra och dåliga så klart. Men att så öppet kränka en annan minirotet är inte annat en ett hån mot det svenska samhället. Så snuten skärpning och behandla alla lika så kanske ni får någon som helst uppskattning av den gemeneman. Just nu känner jag bara avsky.

Jag har tjackat hus !

Nja det stämmer inte riktigt men där emot har jag blivit fadder till ett hus i medeltidsbyn, Askerbo heter huset,och ägaren känner väl inte att han har den tiden som krävs för att underhålla det. Så där kommer jag in i bilden. Jag skall börja att bygga om och renovera upp det så fort det blir väder. Huset är inte så stort men det funkar bra till två personer, det finns en dubbelsäng om inte annat så jag och Agnes har någonstans att sova när vi är där. Men som sagt det finns en del att göra. Jag skall åka ut någon dag och titta till det och kolla och rita och fixa en bra ritning. Jag är ju tummen mitt i hand men jag får lära mig under tiden och det finns alltid någon att fråga det finns gott om duktiga hantverkare i föreningen. Bland annat min son som är kunnig,och jag hjälpte ju honom med hans hus så det är ju inte mer en rätt att han hjälper mig. Nu längtar jag till bättre väder så man kan komma igång. Jag har förmodligen fixat en kista som syrran har som går i arv sen farmors tid som man kan ha grejer i. Sen får jag kolla på loppis, erikshjälpen ,kupan ,myrorna efter grejer som jag kan ha använding för. Vi får väl hoppas att det inte blir som i filmen "Drömkåken" att allt rasar samman ha ha. Sen är Agnes väldigt duktig och är rätt händing så hon kan säkert hjälpa till en del.I vilket fall som helst så skall det bli grymt kul,och i sommar har jag hur mycket tid som helst. Jag skall försöka ta kort på hur det ser ut nu och även sonens hus. Och sen när jag är klar så hoppas jag att det syns en viss skillnad.

Nu skall jag läsa en bok !

För första gången sen jag gick ut vårdlinjen skall jag läsa en bok. Den är på 152 sidor och heter Vilda Västern Legend och Verklighet. Den handlar om en svunnen tid och är en fakta bok med bra texter och bilder från den tiden. Där finns alla klassiska uppgörelse. Kända som mindre kända figurer , där kan man läsa om bröderna Frank och Jesse James ,The Younger gang osv. Jag läste 30 sidor direkt och mitt första intryck var fanstiskt bra. Här hyllas inte revolvermännen eller banditerna utan man håller sig till det som faktiskt har hänt. Man får en bra bild hur det var på den tiden ch det är INTE dom gröna vidderna som i klassiska västern filmer utan det var en mycket hård och blodig tid. Speciellt mot bakrånare! det var inte ovanligt att mobben stormade fängelse och tog lagen i egna händer och hängde banditerna. Men det är bra att förkovra sig när man som jag är lajvare, man kan få ny vinklar på hur jag skall utveckla min prisjägarkaraktär tex. Jag skall komma med en fullständig recention av boken när jag har läst hela. Vad tycker och tror mina läsare om vilda västern , hur tror ni det var. Hyllar man så kallade revolvermän för mycket som att dom i princip var hjältar när dom i själva verket var kallblodiga mördare. Jag älskar ju den här tiden men det kan ju finnas folk som inte gör det,säg eran åsikt det vore kul. Ha det bra där ute och håll krutet torrt.

Det är som att bli religös !

Vid gårdagens match mot Mariannelund i div 4a västra så fick jag en religös upplevelse eller åtminstånde kändes det så. Vi låg under med 5-4 och så satte dom 6-4 i öppen kasse med 1.20 kvar. Gam nacke ? nja vi skall kämpa in i kaklet har vi sagt och sen gör vi 6-5. Ut med målvakten igen och chansar med 6 ute spelare . Och med 30 sekunder kvar så kvitterar vi. Lyckan är total och man känner sig ganska nöjd som tränare när man har vänt. Och inte nog med det så sätter vi 7-6 med 8 sekunder kvar då fick jag en uppenbarelse och darrade i hela kroppen och hade svårt att finna ord hur man kände det.i Värnamo IK har jag varit med om två sådana vändningar mot Gränna borta låg vi under med 5-1 inför sista perioden och vände och vann med 8-1 i den sista då får man gås hud men grabbarna är otroliga och man hatar att förlora och man vägrar att ge upp. Vid gårdagens match spelade tre juniorer från start en debutant som bara är p16 spelare han fick 57 minuters speltid innan vi gick ner på folk, och som han gjorde det! Helt otroligt att man kan spela så förtroendeingivande utan en enda A Lags match i kroppen starkt gjort. Men hela laget skall ha berömm vi var i uppförsbacke hela matchen med dåliga domare och inte mycket talade för oss men har man den rätta inställningen så kommer man långt mycket långt.