Dags för After Work !

Ja i dag fredag skall jag följa med Agnes och hennes arbetskamrater till Olerys och äta en god bit mat och svinga någon bägare. Det är skönt med lite egen tid efter en vecka. Olerys är ett mycktet trevligt ställe som jag kan rekomendera för alla sportfantaster dom sänder mycket sport där. Sen på kvällen så kan man dansa till skönt musik om man nu gillar det. Skoj skall det bli i alla fall. En gammal klasskamrat från vårdlinjen kommer också och henne har jag inte sätt sen vi slutade skolan så det skall bli roligt med. Jag har ju aldrig träffat Agnes arbetskompisar så man är ju alltid lite nervös när man inte känner folket, men jag är ju rätt social och har lätt att anpassa mig så det skall nog gå bra. Jag hoppas på en trevlig kväll i alla fall. Skål tamme fan !

Nu har vansinnesdåd ägt rum igen !

Denna gången är det i Belgien en 20 åring går in på ett dagis och dödar 2 barn och en dagisfröken. När skall vansinnet ta slut? Vi har ju haft själva en hel del. Engla,Max och Saga Anna Lind pojken och tanten i Lindköping massaker på skolor i Finland och USA mm. Jag fuderar på hur det kommer sig att det kan slå slint totalt i huvudet på folk. Jag tror att det är ganska misslyckade personer somut för sånna här dåd, problem barn sm själva kanske har mobbats eller på något annat sätt har känt sig misslyckade. Man vill åt en viss form av bekräftelse och till med hoppas att bli berömmda på kuppen. Det är ju trots all bätter att bli ihågkommen som en mördare en ingenting alls så tror jag dom tänker. Sen är dom ju givetvis psykist sjuka friska människor har ju spärrar. Vad tror ni mina läsare , vad är det som utgör att vissa människor tar till vansinnesdåd för att bli berömmda? Vad beror det på tror ni innebadyblommans läsare?

Har pedofiler, våldtäktsmän, incest föräldrar något existensberättigande ?

Då och då dyker det upp i tidningarna om barn som har farit illa pga av dessa ovanståde människor. Eller ja är dom människor? Kräk anser jag att dom är. Vi har den där tysken som låste in sin dotter i en massa år och dessutom gjorde henne med barn. Hur i helvete tänker en sådan människa? är han sjuk? ja självklart är han en sjuk människa normala gör inte så. Jag var på ett semenarium i Bollnäs när jag bodde där som handlade om incest. Det var en mycket pråper dam som höll i det. Hon berättade att det yngsta fallet som hon hade varit med om var en 8 månaders baby. Kan ni fatta 8 månader? Flera av besökarna fick gå ut då hon berättade om alla skador som barnet hade fått. Och själv ville jag bara spy. Man mådde så dåligt efter det här, men man fick ganska klart för sig vilken sjuk värld vi lever i. Våldtäktsmän får ju en kick av att just våldta en okänd människa och man kan ju fråga sig hur det står till innanför pannbenet på en sån? Men dom flesta våldtäkter som aldrig anmälls sker i hemmen. Och det är många skall ni veta. Frågan är har dessa individer något existensberättingande? nej jag tycker inte det. Jag tycker man skall ge dom kemisk kastering och då handlar det inte om en liten tablett att svälja ,utan att stoppa kodden i ett syrebad. Det är de dom förtjänar dom asen som har förstört så många oskyldigas liv.

När jag är ute och går !

Jag var ute i skogen idag och gick med min hund Zorro, då kommer det upp mycket tankar, som det gjorde idag. Jag tänkte på min mamma och pappa, min pappa dog 07 och har fortfarande svårt att aceptera det men man måste. Pappa var en välbärgad man som hade jobbat sig upp i kariären, han slutade som chef för kläder och skor på Domus som det då hette. Mamma var dagmamma och hade 11 barn som mest i en 4a. Men jag kan aldrig komma ihåg att det var stökigt hemma hon kunde styra upp det om man säger så. Mamma och pappa hade inga körkort, jag är den enda som har av mina syskon som är två. Så mamma och pappa la semestern utomlands så jag har fått se en del. Sen köpte min farmor och farfar ett sommar ställe i Rengsjö som ligger strax utanför Bollnäs 1965. Det var en gammal bondgård, den såg för jävlig ut.Men låg hemskt fint. Men dom snyggade upp den kåken och där tillbringade jag många sköna sommrar, farfar dog 1967. Men min farmor var kung om man säger så, gud vad jag älskade henne. Så där trivdes jag, det fanns ingen dusch bara ett tvättfat , det fanns ingen toalett bara utedass. Min pappa var rätt så envis , ett år bestämmde han sig för att vi skulle fira jul där,ut och hugga gran på tomten osv. På julafton när jag vaknade var det 6 minus inomhus, fatta att man frös men pappa elda jävlar så kaminen blev röd.Och vi firade julen där. Jag kommer aldrig att glömma det huset sicka fester det var där när vi var små, där dansades och man hade hjärtans skoj.Pappa blev sjuk fick hjärtinfarkter , kälkramp osv. Så då beslutade han sig för att mamma och han skulle flytta från stan till Rengsjö och så blev det. Jag och mina syrror hade flyttat så det var bara dom. I 11 år levde dom utan toa och dusch. Till sist gick det inte längre dom var tvungen att flytta till stan , och jag minns en den dagen när jag var där och hämtade en del grejer som dom inte plats med. Fy fan ,pappa satt på verandan och jag bar ut grejer jag såg hur han led ,och jag ville helst ha kunnat kräkas. Men livet går vidare trots allt. Jag är nog som min pappa, jag har inga större behov jag skulle nog kunna bo så typ medeltidsbyn, ha hönor en ko en häst osv, jag är en jävligt enkel man som trivs i naturen.I medeltidsbyn är det så tyst , ingen hets, ingen mobil fugerar, vatten får man hämmta i brunnen. Ja så vill jag leva och så vill jag dö.

Det är så tragiskt !

Åter igen har vårat lilla samhälle drabbats av ett chocktillståd . En 17 årig körde ihjäl sig i lördagsnatt. En krisgrupp har upprättas i kyrkan för att många behöver det här nu. I det här lilla samhället känner ju alla till alla. Jag hade ju killen som innebandyspelare i pojklaget en gång i tiden, så man lider verkigen med hans anhöriga. Det är inte allt för länge sen när det var en annan ung kille som körde ihjäl sig här och flera andra tragiska händelser har hänt här dom senaste åren. Varför kan man undra? Jag har inget bra svar på det, men jag tycker att det är fruktansvärt i alla fall. Många ungdomar går nu en svår tid tillmötes och många är mycket, mycket ledssna. Så det gäller för oss vuxna nu att stötta dom som har det svårt. Vi måste våga prata om döden för den undkommer ingen, men det är tragiskt när den kommer i förtid. Det är ju inte meningen att en 17 åring skall möta döden i så unga år. Jag hoppas verkligen att hans föräldrar får mycket stöd i denna svåra tid som kommer. Att vi i samhället bryr oss om och inte fördömmer. För det blir alltid en massa rykten när sånt här händer. En historia berättas i olika versioner och man vet inte vad som är sant eller inte. Därför pratar jag aldrig om sådant och lägger mig i ämnet hur, varför och vad var det som gjorde att han gjorde osv. Det räcker att konstatera att en ung människa har gått bort aldeles för tidigt. Mina tankar går till grabbens anhöriga.

Vi fick vika ner oss för kylan !

Vi hade ju förhoppningar om att kunna sova i byn i fredags men det var för kallt. Trots påpälsning och lägereld. Men trevligt var det en då. Och man längtar till våren då vädret är bättre för att kunna sova där. Zorro (min hund) kan springa fritt och en trevlig gemenskap. Men att sova där i sonens hus i januari var övermod. Så därför måste jag en mer beundra indianerna som klarade vintrarna för det måste ju varit kallt även då. Men som sagt nu ser jag fram mot kommande kvällar ute i byn. Vad är golf som var mitt stora intress innan mot detta ? jo det är 100 gånger roligare att vara lajvare. Prova själva så får ni se. Man flyr ifrån den mordena tiden och lever sig in i sin roll man har bestämmt. Fruktansvärt kul och en härlig gemenskap. Där alla kan vara med ung som gammal man behöver inte gå några grönkortskurser, utan bara vara sin roll eller sig själv.Ha det bäst mina vänner. Mvh Blomman

Det råder ingen bot för jag är en idiot !

Ja eller vad säger man om det jag och min älskade Agnes skall göra i morrgon fredag? Vi skall nämligen prova hur indianerna hade det vintertid. Vi skall sova ute i medeltidsbyn. Laga mat , koka kaffe osv över öppen eld. Vi kommer säkert att frysa häcken av oss men det är bara på med longrocken, hatten,longjohns och bootsen sen är man redo. Synd att man inte får jaga , jag har ju ingen jaktlicens så man får väl fuska lite och köpa en köttbit på hemköp. Jag har stort förtroende för indianernas överlevnadskonst, hur jävla kallt det en var så nog fan klarade dom sig. Hur är obegripligt men det gjorde dom i alla fall. Så nu skall vi se vad den vita mannen är gjord av stål eller halm. Om jag inte skriver om detta äventyr på lördag eller söndag så har jag inte överlevt ha ha. Medeltids byn är uppbyggt som ett helt samhälle det finns värdshus , en bank, en smed,och i bland dyker det upp indianer, orcher och även trollkarlar har synts i skogarna. Så det kommer säkert att bli spännande. Men jag fasar kylan , för jag är rätt frysen av mig men man får sitta vid lägerelden och mysa så blir man säkert varm, i alla fall är det min förhoppning. Sen skall jag försöka lära Agnes att kasta kniv, det är ett intresse som jag har fått upp sen man blev lajvare. Det känns som en svår uppgift att lära henne då hon aldrig har hållt på med någon sport direkt. Men vi får se hur det har går med den saken. Jag skall i alla fall inte stå måltavla ha ha.Om ni vill veta mer om lajv så kan ni skicka ett mail så berättar vi gärna både jag och min son mailen är innebandyguru@hotmail.com Ha en bra helg och ni vet var jag kommer att vara hujeda mig. Mvh Blomman

Får man skämta om allt och alla ?

Jag har funderat på det där med att skämta om saker och ting. Får man skämta om allt finns det gränser för humor och vad är humor? Jag är lite kluven när det gäller detta. Jag fick höra en sak från min son om Engla som så trakiskt blev mördad av en ett psykfall. Jag tyckte inte att det skämtet var roigt och jag fick en ganska bitter smak i munnen. Skall man skämta om en sådan tragisk händelse ? Och det lustiga är ju att så fort det händer något tragiskt som med Estonia, Stureplansmorden osv så dyker det snabbt upp skämt om det.Är det ett sätt att bearbeta sorgen eller vad tror ni? Jag menar hur mycket invandrarskämt finns det inte, blondinskämt om handikappade osv. Gränsen är hårfin mellan rolig humor och sjuk humor. Jag är ju så töntig så jag gillar Macken, Stefan och Krister som kör buskis och mycket under bältet, det tyckerjag är humor. Jag hatar Monty Pyton men gillar pang i bygget. Vad har mina läsare för humor? och vad tycker ni får man skämta om allt? Mvh Blomman

Lågkonjukturen slår hårt mot alla !

När arbteslösheten är så hög, och samhällsmaskinen så jävla trög. Ja så skrev Asta Kask någon gång runt 85. Och det har aldrig varit mer aktuellt än nu.I ett sådant litet samhälle som SK-ryd blir det extra besvärligt , fabriker som säger upp 20 man där 20 man här ,så blir det kännbart. Arbetslösheten har aldrig varit högre här. Många får gå ifrån hus osv. Inom mitt yrke är det anställningsstopp just nu så även inom vården så är det tufft. Det skall sparas både här och där. Borgarna slog ju på stora trumman att man skall öka med ett antal jobb men det blev ju precis tvärtom. Arbetslösheten i Sverige har nog aldrig varit som nu. Men jag vägrar att tro att det inte skall kunna bli bättre. Som tur är finns nätpoker det är nog det enklaste sättet att tjäna pengar på utan att jobba. Vissa lever ju på det så det är klart att det går. Jobba sig rik i det här landet på en vanlig lön är ju i princip omöjligt. Men jag ger inte upp och jag vägrar att deppa ihop trots dom svåra tider som råder i landet, jag har mycket annat så gör mig glad och lycklig.Men det är klart att fortsätter det gå så illa så är vi snart tillbaka till 30 talets Sverige. Så håll fanan högt och upp till kamp vid nästa val. Mvh Blomman

Det där med punken !

Ja punkarna kunde ju både ha roliga bandnamn och roliga texter. Låtar som idag har blivit populära. Jag menar Ronka, herregud den låten har väl var och var annat band lirat. Enkel bra och rolig. För den som int begrip så handlar låten om att man drömmer varje natt om alla brudar som man tatt, att jag var stark och inte vek med balle som en ek. Typiskt manlig låt ha ha ha. Vi har också Kriminella Gittarers låt Knugens Kuk, låten handlar om kungen och Silvia, provocerande så klart året var 77-78. Alla låtar om Gösta Bohman moderatpolitkiker fick också sin skopa med all rätt. Jag minns ny våg ett radioprogram som gick en kvart om dagen runt 16.30. Då satt vi punkare och lyssnade det var som att titta på Machahan fast i radioform då. Det radioprogrammet fick ett antal anmällningar om låtar som inte bör spelas i radio. Typ kuken i styret. Sture i sin gummidräkt, häng gud, mm. Nu skall jag bjuda på en annan text som kanske inte fick så mycket uppmärksamhet. Och det är Zynt slakts underbara låt 10 zyntar på en rad.Låten har bara tre ackord e a och d.Så håll till godo med denna hit ! Ser det på väggar, ser det på plakat Romatiska människor, skit och prat Dagens människor, bland betong Sjunger dom kapitalets, ändlösa song. Ref: 10 zyntar på en rad Stick: Säj oja oja vi skall knulla en zynt i dag. Snea luggar, romantik Bizarra toner , skitmusik Vi ställer inte upp, försöker vara oss själva. Låter det illa, bara att svälja. Ref: 10 zyntar på en rad Stick: Säj oja oja vi skall knulla en zynt i dag. Ja vad säger man ? är inte detta punk så vet inte jag. Mvh Blomman

Detta är det sjukaste jag någonsin har hört !

Vi hade en liten tillställning på trettondagsafton och min kompis berättade om en annan kompis som jobbar i Kina. Som hade berättat att i Kina på exlusiva resturanger äter dom barnfoster.Ju längre fostret hade gått dess då bättre. Detta var tydligen överklassen som sysslade med att äta barn. Hur sjukt är inte detta på en skala? jag trodde att polaren drev med mig,men detta skall vara helt sant. Jag ville bara spy och mådde jävligt illa av det. Hur kan man på fullaste allvar vilja både tillaga barn för att servera överklassen som sen skall äta det? Fy fan säger jag bara.Jag kan ju inte svära till 100% att det är sant, men det skulle inte förvåna mig. Dom äter ju aphjärna och allt möjligt konstigt. Aporna lever ju när dom halverar deras huvuden och gröper ur hjärnan, sicka svin säger jag.Så jag uppmanar alla läsare att bojkotta Kina. Ät inte kinamat ni vet aldrig vad det innehåller, jag kommer då defentivt aldrig mer äta Kinamat någon gång mer.Är det någon mer som har hört om detta så berätta gärna här på bloggen. Mvh Blomman

Ungdomarnas mörker !

I dagens samhälle är det många unga som har det jobbigt. Press från alla håll och kanter en del har det så jobbigt så dom vill ta sitt liv. Detta är en skrämmande utveckling. När man är 15 ,16 år skall man väl vilja leva men tyvär så har den statestiken ökat bland unga att inte vilja just leva. Varför kan man fråga sig ? Ja det finns ju inga glasklara svar på detta utan det är nog en kombination av mycket. Föräldrar som ställer krav att dom skall duga och få bra betyg i skolan , eller kompisar som ökar trycket genom att tycka att dom inte är tillräckligt hippa. Sen kan det vara mobbing, mobbarna ligger oftast bakom självmord att till sist klarar man inte att stå emot och då väljer man att ta sitt liv. Jag har haft åtminstånde en kompis som har tagit sitt liv fast det är många år sen nu så kan jag tänka på honom ibland han var 17 år.Och i hans fall så var det nog inte så genomtänkt utan det var en faktor som utlöste det. Men vi andra som känner till ungdomar som inte mår bra måste också ta vårat ansvar, var lyhörda omman märker att någon inte mår bra , igentligen spelar det ingen roll om det är barn eller vuxna , ha öronen öppna för singnalerna. För det är ju även vuxna som inte mår så bra idag med långkonjuktur osv. En del får gå från hus och hem. Jag hoppas att mina barn kommer att vända sig till oss om inte dom mår bra  för barn kommer i perioder att må dåligt, det ligger liksom i ungdomarnas natur. Det kan vara kärleksproblem eller andra saker som gör att dom kommer i perioder där allt inte är på topp.Men då gäller det att ta tag i det direkt och prata med varandra, för det är oftast att man inte vågar ta i problemet det är för jobbigt och för kännsligt helt enkelt. Vad tycker ni läsare, varför är det så många unga som inte vill leva? Skriv gärna en rad och dela med er av era erfarenheter av detta ämne. Mvh Blomman

Golf är ingen sport ! det är ett spel.

Nu kommer jag att få landets golfare på mig. Jag har ju spelat golf i många år och hade som lägst 10.0 i handikapp innan jag tog ett sabbatsår från spelet förra året, jag tyckte det var tråkigt att spela med allt fusk som är inom golfen. Många är så kallade handikappmyglare man  är igentligen bättre en sitt handikapp. En del har tex 20 men kan gå en 65 runda på tävlig sjukt så det förslår. Men jag kommer med all förmodan att spela detta året. Men nu till det hela som det handlar om. Golf är ingen sport det är ett spel. Man behöver inte vara speciellt bra tränad för att spela golf. Jag tror att det är det enda spelet där man kan vara elitidrottsman/kvinna och väga 130 kilo och vara en av dom bästa i välden. Där emot måste man ju ha talang och träna lite. Men att det skulle vara en sport är ju ett skämt. Visst Tiger Wodds och grabbarna lägger en hel del på fysträning osv men långt ifrån alla gör det. Kolla Laura Davis tex så otränad så att man blir mörkrädd, eller John Daily det är ju pinsammt att se dom gå och röka på banan och vara i så dålig form som dom är. Så jag kommer inte att vare sig lägga mig i gymet eller att träna speciellt mycket inför säsongen, dessutom skall jag höja mitt handkapp som nu är 11.4 till en runt 15-20 där ligger jag nu ungefär. Jag bygger ju mitt spel på närspelet då jag inte slår så långt och dessutom måste jag hålla mig banan och det händer ju allt som oftast att man inte är där. Så det jag säger till dom som påstår att golf är en sport är inte riktigt med i matchen, det är ett sällskapspel likt fia med knuff eller något sånt.

Mvh Blomman

Åter igen är vi sämst när det gäller!

Jag satt uppe och kollade på JVM i hockey . Sverige hade som vanligt snackat upp sig att Canada var mycket sämre och hade sämre målvakt osv. I aftonbladet hade man också snackat upp Sveriges lag. Inatt blir det guld osv. Vad hände ? Jo Canada var för bra som vanligt och var bäst på hockey medans Sverige var bättre på att snacka. Varför lär sig aldrig svenskarna att vara tysta och prestera i stället? Visst det är la´ inte så pjåkigt att bli 2a i ett VM men det hade ju varit roligt att vinna guld också. Domarna var ju under all kritik det håller jag med om men lika förbannat så gör inte dom målen. Sverige hade också powerplay vilket man inte klarade av att utnyttja så man kan inte bara lasta domarna även att dom inte var bra. Vad skall Sverige ta lär dom av detta då? jo att inte snacka så mycket utan leverera istället , var ödmjuka och inte så kaxiga.Då kan det hända att det blir guld nästa gång.

Mvh Blomman

Peppes Bodega ligger inte på baksidan av hotellet !

I hela i min uppväxt har jag älskat Lasse Åbergs sällskapsresefilmer. men nu har han förstört min tro på honom , Jag besökte hotellet där filmen spelades in! men vad han har lurat oss Peppes Bodega existerade inte , och jag som trodde på Lasse att man kunde köpa 80%ig rom på vinflaskor, men nu är myten krossad. Ett svek att lura sina fans på detta sättet, jag är bestört ha ha ha. Skämt och sido det var kul att vara på Grankanaria och se filmhotellet. Vikingbar som också är en samlingspunkt i filmen fanns viserligen men frågan var om det var rätt Vikingbar. Annars hade vi en mycket skön semester, vi hade för det mesta fint väder en dag regnade men förövrigt bra. Vi var på Grankanarias High Chaprall Sioux City där var det väldigt kul jag var under kjolen på Can Can tjejen helt ofrivillgt Agnes garvade högt åt detta och jag blev hur generad som helst det kommer att komma bildbevis på detta. Sen skulle vi ut på en fin delfintur men den fick ställas in pga vädret då det ösregnade. Det  var den enda dagen med  dåligt väder. Det var relativt dyrt på Kanarieöarna utom mat och alkohol, men jag rekomenderar defenetivt att åka dit. Vi besökte en jättemarknad i Porto de Mogan den rekomenderas mycket. Men åk inte ubåt, man såg typ 30 cm och det kostade 28 evro men det var värdelöst. Till sist att fira nyår på Grankanaria innebär fest till 7-8 på morrgonen så då var man rätt slirig, men det  var fantastiskt kul och en kanonmiddag. Men allt som ingår en fantastisk oxfile´  och skumpa som sig bör. Nästa resa kommer jag och Agnes att åka själva det lutar åt Kreta eller tillbaka till Tunisien  men den som lever får se. Nu efter helgerna börjar vardagen igen vilket också kan vara skönt fast fan vet jag trivs i värmen  ha ha ha.

Obs lite bilder kommer att komma ut så småningom.

Mvh Blomman