Lite av varje !

Först min lillasyster är här och hälsar på. Hon är bäst i hela världen jag älskar henne väldigt mycket. Vi är väldigt lika jag och syrran kanske inte till utseendet  men till sättet. Hon har glimten i ögat och är förbaskat rolig. Kul att hon är här i alla fall. Jag hoppas att hon stannar ett bra tag.

Idag fyller jag år!  egentligen så gillar jag inte att fylla år det är ett steg närmare döden. Men det kommer säkert lite vänner och gratulerar mig. Det blir en god pastasallad som Agnes har gjort. Hon är snäll min Agnes.
Dom roligaste födelsedagarna var när man fyllde 15 och fick köra moppe, sen var det 18 när man var myndig, sen 20 då fick man gå på bolaget. Sen dröjde det ett tag till man fyllde 30 det var ok. Sen blev det 40 med öppet hus och en stor fest. Nu vill jag inte fylla år något mer det kunde gärna ha stannat där.

I lördags var jag på chappen och träffade likasinnande och det var skitskoj, jag träffade sköna pjäser. Jag fick och träffa Rickard , Sinnika och Thomas från indianbyn det var också mycket lyckat. Nu ser jag fram emot lite ledigt och umgås med vänner så jag hoppas att ni får en bra vecka för det tänker jag ha.

Det är så grymt !

Ni har säkert läst om mamman som misshandlade sina barn och barnen fick bo i total missär. Bland annat så misshandlade hon barnen genom att skära dom med glas , spikar mm ,  dom hade inga madrasser i sina sängar och badkaret var fullt av skit så det gick inte att använda. Barnen fick heller ingen mat eller gå ut. . Givetvis förstår alla som har läst om fallet att den 30 åriga mamman var psykiskt sjuk men en då, grannar hade slagit larm tidigare men inget gjordes varför kan man undra. Jag hoppas att barnen kan repa sig i sina nya familjer och att dom kan få ett bra liv trots allt. Men det jag inte fattar är att dom särar på barnen den minsta får inte bo ihop med sina syskon. Jag har läst så mycket psykologi att  jag kan säga att det är helt fel att sära på dom. Dom äldsta barnen har ju tagit hand om den mista och är väldigt orolig för sin lilla syster. Ta tag i det är nu socialtjänsten och gör rätt. Barnen mår ju dåligt som dom gör är det meningen att dom skall må en då sämre på grund av att dom inte får bo tillsammans. Till sist jag hoppas  att mamman får vård samt att barnen kommer till fosterföräldrar som verkligen kan ge kärlek och omtanke. Och vissa empati och medkänsla det är ni värda efter allt ni har tvingats utstå Jag skänker er en bamsekram !

Western Weekend 25-28 juni 2009



Helgen den 25-28 juni arrangeras Western Weekend - med tävlingen Ranch Horse Challenge, Line Dance träff och Rendez-Vous.

Sveriges Mesta Westerntävling


Sedan starten 2004 har Ranch Horse Challenge utvecklats till ett av Sveriges största ridsportarrangemang och ett unikt event inom Svensk ridsport.
260 tävlingsekipage, 18500 besökare och en marknadsplats med över 30 olika utställare placerar Ranch Horse Challenge strax efter arrangemang som Globen Horse Show, Göteborg Horse Show och Falsterbo Horse Show.

Ranch Horse Challenge är en tävling med westernridningens mest spännande och publikvänliga grenar; Boskapsgrenar, Roping, Timedevents och Ranchgrenar. Det stora utbudet och variationen av grenar gör tävlingen mycket variationsrik. Boskapsgrenar som Cutting, Team Penning och Working Cowhorse blandas med roping, ridgrenar och fartgrenar som Barrelrace och Polebending. De flesta klasser pågår i 20 minuter upp till en och en halv timme.
Samma helg samlas även linedansare och squerredansare på High Chaparral, vilket ytterligare stärker Ranch Horse Challenge som Sveriges Mesta Westerntävling.
Och dessutom finns hela nöjesparken High Chaparral med shower, restauranger, shopping, tivoli och mängder av aktiviteter.

Läs mer om evenemanget här


Line-dance träff 25 - 28 juni 2009


För fjärde året i rad blir det Line-dance på High Chaparral i samband med Western Weekend och tävlingen Ranch Horse Challenge. Tre dagars dans i unik westernmiljö med Darren Baiey och Lana Williams.

Dans fredag och lördag 11.00 - 19.00. Söndag 11.00 - 16.30
Utlärning av nya danser varje dag, uppvisning av Darren och Lana lördag kväll.

Westerngatan öppen fredag och lördag kväll med levande musik, trubadur, barer och restauranger.
Camping vid Vildhästen för all linedansare, bokas via camping2009@lineup4dance.se

Mer information och utförligt program hittar ni på http://www.lineup4dance.se/


Rendez Vous 26 - 28 juni 2009


Trappern var westerns pionjärer och bland de första som hade kontakt och handel med nordamerikas ursprungsbefolkning, indianerna.

Den 26-28 juni samlas trappers och pälsjägare på High Chaparral för att i tidsenliga kläder och i äkta trappermiljö utöva handel med skinn och hantverk.

För mer information om detta Rendez Vous kontakta Fargo på 0370-93 244.


Squaredans Festival 27-28 juni


Finnveden Square Dancers bjuder i år in till en högtsmällande Squaredansfestival i härlig westernmiljö till den superbe callern James Wyatt från England samt FSDs egen Leif "Snuffe" Ericsson. Vi drar igång kl. 13.00 på lördagen och kl. 11.00 på söndagen.

För mer information och flyer hänvisas du till Finnveden Square Dancers hemsida som du hittar under adress: http://welcome.to/finnveden.


La´ banna de Jönsson



Ja då har en av Sveriges bästa hockeybackar lagt skridskorna på hyllan . Kenny Jönsson är värd en hyllning på bloggen. Kenny har haft skador som förmodligen gör att han slutar. Men vilken kille han skaffar en biltvätt för att ordna jobb till sin farsa det kallar jag stort. Kenny du kommer alltid att vara den kille som visade vägen i både Rögle och i landslaget . Du är killen med stort K , Jag hoppas att du kommer att trivas med ditt nya liv och att du kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär KENNY DU ÄR GULD !


Vem fan är Tommy Söderberg ?

Ja ha då har man åter igen sätt ett svenskt landslag misslyckas. Torsk mot Italien 1-2 med en man mer, vi kanske kan fråga svenska fotbollsförbundet om vi kan ha 7 man mer när man möter bra lag. Sverige hypades av pressen efter 5-1 mot ett landslag som knappt har mat för dagen, men när man möter killar som spelar i serie A ja då fittar man till det och viker ner sig. Sverige är alltid sämst, jag fattar inte varför man har så klena never, jag menar vid Italiens 0-2 mål så var det tre svenskar som stod  runt en Italienare, vem nådde högst? Jo en sparis. Vad var våra Svenska vikingar? ja dom satt väl i Valhall och drack mjöd. Inte fan var dom på plan i alla fall. Sverige kunde inte utnyttja övertaget att vara en man mer man spelade trasan i mitten i stället för att mata in inlägg mot  löpande forwards. Men kunskapen inom svensk idrott är ja ha ungefär. Fira nu midsommar Lennartson och Söderberg med åter igen en svensk pissinsats.

Midsommarafton eller har dom hockeyhjälmar i NHL ?

 

Imorgon är den 19 juni och lika med midsommarafton som jag brukar kalla amatörernas afton. Då skall det vara fest och glamour, men det är också en helg full av dödsfall i trafiken, misshandel, våldtäkter och annat elände När jag var ung så var ju midsommarhelgen var ju en helg som man  laddade för i flera månader med planering om var man skulle åka och hålla fylleslag. När jag bodde i Uddevalla var det kusten som gällde Smögen, Lysekil, eller Göteborg. När jag bodde i Bollnäs var det, Hudik, Ljusdal eller dalarna som gällde, men allt gick ut på en och samma sak FETRÖJ ! Man skulle få i sig så mycket som möjligt på kortast möjliga tid och sen på måndagen så inbillade man sig att man hade haft skitskoj, men hade man det i verkligheten?  Jag ångrar inte mitt midsommarfirande när jag var mellan 15-20 år för det är ingen ide´ gjort är ju gjort , Men idag har jag egna ungdomar som jag värnar om och jag vill absolut inte att dom skall fira midsommar som jag gjorde. I morgon blir det traditionellt firande för min del, Sill ,färskpotatis, matchesill, jordgubbar och sen grilla på kvällen med goda vänner och min Agnes. Visst det kommer inte att bli helt nyktert en och annan öl slinker väl ner till maten och under kvällen och säkert någon nubbe också men men det blir inget fylleslag som när jag var yngre, och det känns ganska skönt att inte behöva ha någon hets utan bara kunna njuta av midsommarafton. Jag hoppas att mina läsare också får en skön och trevlig midsommar, var rädda om varandra och kör försiktigt om ni skall ut i trafiken.


Nu är råttet mågat som den där FBKaren sa !

Jag fick ett trevligt mail på min andra mail som jag knappt använder och det var ju reklam, men det känns inte riktigt som jag behöver detta då man inte är en lusekofta casanova kolla in detta ha ha. Visst jag har inga fördomar mot dom som grabbarna som vill använda dessa attiraljer men för en "Trapper" eller western fantast så ligger detta ljus år i från mina ideal i alla fall. Ha en bra dag mina vänner.

Hej Peter!

Nu får du en make-up box för 0 kr!

Boxen innehåller:

* Ögonskuggor
* Blushers
* Puder
* Kajal
* Pensel
* 2 applikationer

Oj oj oj vilken nostalgitripp det blir !

För alla punkälskare fredagen den 28/8 smäller det i Huskvarna folketspark mina vänner Asta Kask och Sixten Redlös spelar i Huskvarna parken då. Jag har ju sätt Asta Kask och Sixten Redlös ett antal gånger och är god vän med Asta Kask sen lång tid tillbaka. Jag pratar med Micke Majken Blomqvist titt som tätt i telefon. Grabbarna i Asta Kask är mycket trevliga , jag har även träffat Sixten Redlös när dom hade 20 års jubileum på tändsticksområdet. Så det skall bli enormt roligt det här. Vi skall ju hit med innebandylaget på en turnering så det passade ju perfekt. Sist jag såg Asta var i Göteborg på Göteborgs kalaset dom hade släppt sin senaste skiva "En för alla ingen för nån" en platta som måste finnas i varje sann punksamling. Sixtens första singel med låtar som hämnd ni skall få ångra är ju grymma punklåtar. Så alla punkälskare bege er till parken och få ett oförglömligt minne PUNKEN ÄR INTE DÖD DEN HAR BARA VILAT LITE !




Hajen - en riktig klassiker

 

Jag har just suttit och sätt  den första Hajen filmen för säkert åttionde gången den gick i natt på canal+. Filmen är helt fantastiskt bra och jag kan se den hur många gånger som helst och har så gjort också. Filmen hade premiär i Sverige 20 december 1975 och med den tidens teknikens  mått så är den helt suverän. Filmen baseras ju på en bok av Peter Benchley. Och filmen gjordes av Steven Spielberg. Filmens huvudkaraktärer är ju den karismatiske kapten Quint, polischefen Martin Brody samt hajforskaren Matt Hooper. Dessa tre herrar skall t död på en haj som är ca 7.5 meter i en som synes lite träbåt. Och jag tycker att detta är en av värdens bästa filmer , jag minns när jag såg den på bio . Dels var jag inte så gammal och dels så var den oerhört spännande. Jag minns när dom hittade Ben Gardners båt och huvudet kom fram ur ett hål i båten man skrek. Det är klart nu när man har sätt filmen så många gånger som jag har gjort så ser man ju att hajen ser ganska mesig ut i vissa filmsekvenser, men i vissa ser det riktigt bra ut. Hajen förlorar ju till sist och det blir ett lyckligt slut på filmen och när slutscenen är klar så tänkte man japp där fick han den fan ha ha. Sen kom det ju en massa hajen filmer till men dom går inte upp mot den första men så är det väl med dom flesta filmer. Den första är bäst. den får helt enkelt +++++ på en skala 1 till 5. Vad tycker ni mina läsare om den första hajen filmen? berätta vad ni har för minne till den filmen.

Veckans som kommer !

Ja då var helgen slut back to allvaret igen. Denna vecka så skall jag försöka att hinna med följande. Lämna in Agnes gräsklippare och hennes trimmer på lagning. Städa min lägenhet, hjälpa Agnes att rensa hennes vind.  Plocka ordning på lajvsakerna, Sätta ut golfgrejerna på blocket. Bygga en trappa till huset i byn samt ordna en diskbänk där ute. Samt att börja jobba på sommarschemat på jobbet. Fixa inför midsommar. Puh det känns ganska jobbigt och jag lovar inget att allt detta skall bli gjort men jag skall i alla fall göra ett försök ha ha ha.

Vad skall man göra i helgen ?

Ja då är helg igen. Fredagskväll med Agnes kolla på talang och ta det allmänt lugnt. Lite god mat och någon pilsner slinker  med all säkerhet ner. Annars är ju helgen innan midsommar rätt så tråkig. Midsommar är ju lite av amatörernas afton även för mig. Man skall ha sill nubbe jordgubbar osv. Släkten skall komma och man skall sitta och vara trevlig. Fast det är rätt trevligt en då tycker jag. Jag har ju min släkt så långt bort, det blir väl ingen hejdundrande fest men Agnes moster och morbror kommer säkert. Dom är lätta att umgås med. Vad skall ni själva göra i helgen, berätta gärna i annat fall får ni ha en en underbar helg det skall jag ha SKÅL !

Sjung om studentens lyckliga dagar !

Nu i dagarna så är det många som tar studenten ! ungdomar som har slitit hårt för att klara skolan. Men frågan är om dom kommer att bli så lyckliga när dom kommer ut på arbetsmarknaden? I krisens Sverige där arbetslösheten är skyhög och det är problem överallt, man skär ner så att folk går på knäna. Våra kära politiker vill att vi skall spara på allt sänka löner osv men vad gör dom själva ? inte ett förbannat dugg. Dom är inte beredda på att sänka sina löner utan man väljer att redan sparka på dom som ligger ner. Jag skulle för mitt liv inte vilja byta med dagens ungdomar dom kommer att få ett helvete att få jobb. Det räcker ju bara att titta på hur mycket social bidragstagandet har ökat med närmare 70%.Vad beror detta på ? jo att folk inte har jobb man kanske är ut stämplad osv.  Jag tycker väldigt synd om ungdomarna det är en då dom som skall ta över en dag men vad finns att ta över ? ett samhälle i kris och dom kommer bli välkomna till ett 30 talets Sverige. Jag har själv 2 ungar på 19 och 17 år som jag inte vet ens om dom får något sommarjobb ens. Detta är ju inte klokt. Jag läste om ett städjobb som låg ute i Jönköping normalt sätt brukar det vara 4-5 stycken som söker ett sådant jobb nu var det 400. Det säger väl en hel del om hur det ser ut. Folk börjar att bli en aning desperata och jag ger mig fan på att kriminaliteten kommer att öka också när det ser ut som det gör. Folk är i princip beredda på att göra allt för att klara sig. Vad tror ni mina läsare har ni några förslag på hur allt skall lösa sig, lämna gärna en kommentar. Ha det bäst mina vänner.

Min hyllning till våran hund Zorro !

Zorro köptes för fyra år sen i Göteborg en mellan pudel han var så liten att han fick plats i handen. Men han är en sådan social hund så man tror inte det är sant. Vi hade bestämt att han inte skulle få sova i sängen, men det gick ett tag sen blev det så en då ha ha. Han är ganska bortskämd men otroligt söt. Han älskar att busa med allt och alla. Han gillar sina mjukisar, apan, katten och gummikycklingen är favoriterna, Det bästa han gillar är en bit korv eller ost, då kan han göra allt utom att prata. Sen gillar han att vara ute mycket det bästa som han gillar är att springa i skogen lös då trivs han som fisken i vattnet. Och när han får följa med ut till medeltidsbyn och springa ja då är lyckan fullständig. Det värsta med husdjur är att man blir så enormt fäst vid dom, man behandlar dom som små barn och blir orolig när dom är sjuka eller när man märker att han inte mår bra. Men som skönt är mår han nästan alltid bra. Jag hoppas att Zorro får en långt och lyckligt liv vi älskar dig Zorro.



En snäll vegan äter inte upp djurens mat !

Dagens ämne blir veganer. Veganer är ju som ni mycket väl vet inte köttätare. Men vissa äter fisk , ägg, räkor osv. Jag förstår inte vitsen egentligen Om man nu är så rädd om djuren så duger det inte att äta fisk som exempel. Antingen äter man alla djur eller så gör man det inte. Är en fisk mindre värd en än ko ? Jag tycker resonemanget blir lite tvetydigt. Jag själv äter det mesta i djurväg, kött fisk, ägg, skaldjur mm. Men jag anser mig själv inte som en sämre människa för det. Och jag accepterar veganer men dom har väldigt svårt att acceptera köttätare tex. Varför kan man fråga sig? det är ju upp till var och än hur man värderar saker och ting. Däremot så hatar jag djurplågare sådana borde det va dödstraff på Speciellt dom där vidriga typerna som har djursex , dom har inget existensberättigande. Sen har vi dom militanta veganerna som ger sig på mcdonalds , bränner ner korvmojjar, förstör scanbilar. Släpper ut silverrävar och minkar som har levt alla sina levandsår i fångenskap, det är verkligen inte humant mot djuren. Men sådant tänker dom inte på. Jag kan tycka att det är taskigt av veganerna att äta upp djurens mat så som grönsaker potatis, spannmål mm ha ha. Nej skämt och sido ni hajar vad jag menar. Men till sist få folk göra vad dom vill ! var vegan om man vill var köttätare om man vill det. Men acceptera att man kan vara olika. Jag har vänner som inte äter kött men det bekommer mig inte jag äter det som jag vill, och jag äter grönsaker också. Det enda jag tycker är att veganer skall vara så präktiga och säga att det är fel att äta kött, vad ligger felet i ? Hade vi veganer på stenåldern, nej inte många det är naturligt att jaga som indianerna gjorde för att överleva . Jag hoppas att det blir en debatt från båda sidor i detta ämne.

Indianer och vita !

Här kommer en liten sak om min indianvän Rickard från Hallsberg. Rickard är en svensk kille som oftast på helgerna lever som indian i indianbyn i Strängnäs. Han är en alla tiders vän och fantastisk duktig på indianhantverk. Jag har köpt halsband örhängen armband, väska tomahawk mm. Här kan ni se lite av hans enorma utbud.
Är ni intresserade av att veta mer om våran indianförening eller vill komma kontakt med Rickard eller någon av dom andra duktiga hantverkarna så skicka ett mail på innebandyguru@hotmail.com. Eller varför inte göra ett besök i byn , där kan man bo i tipi, titta på dans grilla över öppen eld mm. Det är klart värt ett besök.



Ordning och reda kåken på freda !

Ja då var man på banan igen i datorernas hemska värld. Jag lovade ju ett reportage om min indian vän Rickard , det kommer men det har ju hänt lite sen jag bloggade sist. Sverige var sämst som vanligt när det gäller lagidrott , torsk mot danskjävlarna och man spelade som krattor. Men lite ljus i mörkret Robin Söderling som kom tvåa i franska öppna det var inte dåligt däremot. Sen vann ju Berta juniorfinalen i samma turnering, hipp hipp säger vi till honom. Det har ju varit EU val också piraterna kom ju in i EU skall man skratta eller gråta ? ja fan vet. Vad har hänt mer då ? jo ett flygplan försvann men nu har man hittat kroppar och det måste ju en då var skönt för dom anhöriga även om olyckan är en fruktansvärd tragedi. Sen går mina tankar till Henke Larsson som miste sin lillebror innan matchen i lördags. Nu hoppas jag att ni får en bra vecka och var rädda om varandra.


Åter igen dator haveri !

Dessa förbannade datorer, paj igen där av ingen bloggande. Är nu hos en morbror till Agnes för att framföra detta.
Återkommer när datorerna är fixade.

Jag hatar måndagar !

Fast jag hatar dom inte lika mycket som hon som tog sin farsas bössa och gick upp på en vind och sköt ner mot en skolgård och dödade  ett antal människor så mycket hatar jag inte. Den tragiska händelsen blev en klassisk punklåt med bandet The Boomtown Rats.
Tjejen som sköt fick den frågan varför hon gjorde detta hemska brott , då svarade hon bara iskallt  "i dont like mondays". Men måndagar är förbannat tråkiga , dåliga program på tv, vädret suger oftast på måndagar, en helt ny vecka man längtar bara till helgen att något skall hända, men man kanske får åka till byn eller chappen så kan man ju fördriva tiden lite i alla fall. Som tex som att väcka trötta ungdomar på en måndag som skall till skolan,  är jobbigt ! speciellt när dom lider av enorm morrgontrötthet och dom vaknar inte om man så kastar in en handgranat i sovrummet. Utan man får tjata och tjata tills dom springer iväg i sista minuten. Ebba Grön gjorde ju låten " jag hatar söndagar" men jag tycker nog att måndagar är tråkigare. Någon av mina läsare kanske har en bra ide´ varför måndagar suger så enormt, jag har inget bra svar , det är bara så att jag tycker dom är tråkigare en andra dagar. Fast när innebandysäsongen är igång är det bättre då vet man ju vad som skall hända oftast har man ju träning på måndagar och då är det bättre.

Morrgondagens eller kvällens bloggande kommer att handla om min goda vän från indianbyn, Indian Rickard som är enormt duktig på indianhantverk jag har köpt en hel del grejer av honom till mitt lajvande eller min Trapper utstyrel. Ha det gott vänner och en bra måndag om man nu kan ha det.