Årliga besöket på High Chaparral !

Som den sanne wilda western galningen så blir det ett besök på chappen, det brukar bli ett par gånger per år. Vi som bor här omkring går ju in gratis. Vilket är bra då med tanke på att man är smålänning ha ha. Men det brukar alltid vara trevligt man tar med sig en fika korg eller en ingångsgrill, kollar på dom olika showerna. Det är gott att bara gå där och fördriva tid. Det brukar vara en hel del folk även när det inte är semsester,nör dom öpnade var det hela 8 tusen den helgen rekord sas det.  Indianerna är duktiga dansare och det kan man se på chappen, även Mexico show samt den vanliga showen som är på western arenan. Jag brukar också klä ut mig och skoja med barnen som är där det är roligt dom vill ju alltid titta på puffran och provskjuta osv. Jag skulle vilja prova jobba där en sommar och testa på , tänk att få leka hela dagarna vore inte det kul så säg ha ha. Imorrgon kväll kommer en recention av årets första besök, håll i hatten !

http://www.highchaparral.se/default.asp?P=1

Sommaren är det bästa jag vet !

Jag är en typisk sommarmänniska jag älskar värmen och det kan grunna sig på att jag har en helprotes´ i knät som på vintern blir väldigt kall och jag får ont. Men sommaren är ju så fin i Sverige. Skulle man vinna mycket pengar så skulle jag vilja bo halva året under vintertiden i något annat land som har värme, jag saknar inte vintern ett skit utan mer hatar den. Folk får gärna tycka att vinter är fint men det är inget för mig. Hade man inte haft innebandyn så skulle jag gått i ide som björnarna gör så mycket tycker jag om vintern. Nej tacka vet jag sommaren, grilla ta en kall pilsner och bara ta det lugnt. Vilken årstid gillar ni bäst ?

Att vara GAISare är att lida !

Ja eller vad säger man om gårdagens bravur ? man gör 2-0 mot Kalmar i 81 för att sen tappa till 2-2 på en minut. Det finns bara ett lag i hela landet som skulle kunna göra det och det är GAIS. Frågan är vad Dime målvakten i GAIS skulle ut och göra på kviteringsmålet ? Ja har då fan ingen aning, det fanns försvarare där som hade med lätthet fått undan bollen om inte våran rosa clown hade varit ute och sprungit ner dom. Bedrövligt var ordet. Men som GAISare är man van att lida och man kommer att få göra det igen. Men man hoppas ju alltid på bot och bättringen men det är så antingen är det himmel eller helvete , just nu är det helvete. Men jag hoppas att GAIS tar sig samman och reder ut detta. Men det blir tufft tror jag undviker man kvalplatsen har man gjort det ok en då med denna skitstart som vi har fått. Kom igen nu GAIS och visa vad skåpet skall stå !

SIK stjärnan !

Anledningen till att det inlägget togs bort var att när jag läste igenom det så blev det lite väl hårt. Men jag tycker att det är dåligt att han inte svarar på mitt mail när man frågar en enkel fråga. Och jag tyckte att ja skulle inte hamna på samma låga nivå som han. Där har du ditt svar Larry.

Ormen Snoddas !

Min yngste pojk har skaffat en orm en majsorm. I början var jag helt emot det men nu tycker jag att det är rätt häftigt. Han har ett fint terarium och det ser snyggt ut. Jag har haft ormfobi men nu har jag till och med klappat Snoddas som jag kallar den, jag vet inte vad Tobbe skall kalla den. Man tror att ormar skall vara slemmiga men det är dom inte utan dom är rätt så varma. Jag har inte tagit upp den en men det kommer väl när jag har samlat mod ha ha. Jag har ändrat helt uppfattning när det gäller reptiler, frågan är om Agnes vågar ta i den ha ha. Ha en bra söndag.

Hela tungan är brun !

Man kan fortfarande se i Sverige 2009 att man kan slicka chefen i röven för att nå framgång. Jag har ett exempel. På ett företag så fanns det en människa som jobbade dag, men personen trivdes inte med det så personen ville börja att jobba natt. Så efter lite fjäsk för chefen så fick personen testa att jobba natt. Personen var också illa omtyckt utav nattpersonalen, så det kommer inte att funka. Men är tungan bara tillräckligt brun så kan man tydligen få som man vill. Att fjäska för chefen är under min värdighet jag skulle aldrig göra det för att få en bättre ställning på ett jobb. Framgång och bonus skall man få för man är duktigt inte på grund av hur långt man kan sticka in tunga i röven  på bossen. Men tyvär så är det så här på många arbetsplatser att fjäsk lönar sig. Jag hoppas ni som läser min blogg skulle vilja skriva några rader om detta ämne. Har ni varit med om detta på nära håll eller som i mitt fall att man har hört detta skriv gärna vad ni tycker. Ha en underbar helg.

Då var min första träning avklarad !

Ja igår onsdag höll jag i min första träning och det kändes riktigt bra. Bra med folk och två målvakter som gör att det blir bra fart på det. Jag tycker att det såg bra ut för att vara så här tidigt på säsongen, och en då så saknades det massa spelare som spelar fotboll än. Man känner ju att detta är en helt annan nivå en tidigare, bara en sådan sak att man har en matrialare som ansvar för matrialet och plockar fram bollar, västar fyller vattenflaskor osv är ju guld värt, hela staben runt alaget känns mycket bra. Jag är är säker på att det här kommer att bli riktigt roligt och jag längtar redan till min nästa träning om två veckor, även att det är långt att åka så är det värt det, dels för att lära mig känna killarna och dels för att man brinner för det här. Det glädjer mig att killarna också tycker att försäsongen är tuff men det skall den vara ingen ide´ att köra mesigt utan full fart direkt. Våra träningsmatcher är klara och vi kommer att få möta mycket bra träningsmotstånd och vi kommer även att vara med i en träningsturnering i Skillingaryd vilket också jag ser fram emot. Jag kommer att skriva lite om våra träningsmatcher här på bloggen också, så håll ut nu kör vi så det ryker.

Sexhandeln !

Jag läste i helgen om sexhanddeln i asien, jag mådde fruktansvärt dåligt. Pedofiler som raggade på små barn dom yngsta inte mer en 5-6 år. Hur sjukt är inte det ? Det fanns till och med typ av porrklubbar där pojkar stod på på scen i små kallingar och ropade fucki fucki till blekfeta äckliga pedofiler. Det  var som att man vill spy bara. Jag skulle vilja gå in i hjärnan på en pedofil och se hur en sådan människa fungerar. Vissa säger att det inte har med sex att göra och vissa säger att det har att göra med makt, jag själv vet inte jag tycker bara att det är oerhört sjukt. Men det verkar som det finns en stor marknad för barnsex och många ägnar sig åt det även här i Sverige. Men det finns många organisationer som jobbar mot pedofilerna men jag tycker en då att det borde kunna göras mer. Jag skall nu berätta om ett semeniarum som jag var på när jag bodde i Bollnäs, kännsliga läsare varnas. Det var en socialassistent från Gävle som höll i det och det handlade om pedofiler och sexövergrepp på barn. Det inleddes med en film och intervjuer med pedofiler som var så sjuka att klockorna stod stilla. Sen efter det berättade hon om det yngsta fallet hon hade haft hand om och det var en ÅTTA MÅNADERS BABY. Kan ni tänka er åtta månader. Vet ni hur litet ett sådant barn är ? Helt sjukt, hon måste ju fått skador för livet. När jag hör om sånt så känner jag att sådana människor har inget existensberättigande. Pedofiler, incest och våldtäktsmän skulle inte få sitta på specialavdelningar utan släppas lös bland vanliga fångar så hade dom tagit hand om dom själva så hade staten inte behövt bry sig. Då hade vi både sparat tid och pengar på människor som en då inte går att bota, hårt men det är sanningen. När jag får lite pengar nästa gång skall jag skänka en slant till  BRIS .
Det är en bra organistion som hjälper många barn i nöd, barn som har blivit utsatta på ett eller annat sätt. Gör en insats du med !

Melodifestivalen eller var är Bröderna djup ?

Ja då satt man där och följde melodifestivalen som brukligt är. Jordskedsseger för Norge , grattis får man väl säga men vad säger man om Sverige ? helt bedrövligt man kom endå sämre i år en vad man gjorde förra året hur är det möjligt. Jo man skickar en opradiva som skulle sticka ut men det enda som stack ut var pälsen vid fötterna. Visst hon kan sjunga inget snack om det, men passar det verkligen i dessa sammanhang? Svenska låstskrivare får sätta sig ner och fundera på hur vi skall kunna komma något högre i resultatlistan för så här kan det inte fortsätta , Sverige kan producera musik, det är dags att visa det till nästa år. Man kanske själv skulle slägga in ett bidrag ha ha. Nja riktigt så roligt skall vi väl inte ha. Men jag hoppas på bot och bättring inför nästa års festvival, nu blev vi spöade av både Norge Island och Danmark, Bröderna djup kom tillbaka allt är förlåtet.

Avund en av dom 7 dödsynderna !

Sen det blev känt att jag skulle flytta till Kalmar så har avunden börjat lysa igenom som vanligt. Anonyma inlägg på klubbens hemsida där det står att blomman blomstar inte, och det kommer att gå dåligt pga av den nya tränaren osv varför skriver man sånt igentligen ? jo det är ren avundsjuka. Dom kan inte glädjas med andra. Nu säger jag inte att det kommer att gå bra för det vet man inte men jag hoppas det. Jag har ju trots allt varit med och fört upp lag tidigare så  visst finns det förhoppningar även att man skall lyckas igen. Men oavsätt vilken serie man spelar i så är det svårt att gå hela vägen. Men under mina snart 20 år med innebandyn  så har jag hela tiden förföljts av människor som rent ut sagt hånar mig öppet, man försöker att inte bry sig men ibland är det svårt. Jag har ju stuckit ut hakan mycket men under åren som har gått har jag blivit något bättre på att låta det rinna av mig. På en klubb blogg skriver bland annat att han blev "chockad" över att jag skulle träna klubben, varför ? blev han lika chockad när deras nya tränare skrev på? Nej det var bara för att det gällde mig, man unnar inte mig den här chansen. Jag vet vad jag kan så jag behöver inte bry mig, Resultat och tabeller ljuger aldrig så är det sen kan folk tycka vad dom vill om mig. Som tur är så är alla inte sådana människor som vill mig illa på något sätt jag har fått mycket possetivt också min förra klubbs ordförande skickade ett mail och grattade och jag har fått sms från någon annan som också önskade mig lycka till, även på Ligaforumet har det mestadels varit glada toner. Jag ser fram emot säsongen och känner att det här skall bli jäkligt kul sen hur långt det räcker det får vi se .Men jantelången är ju sådan man får inte tycka själv att  man är bra då är man dålig i stället och vad är det för fel att framhäva sig själv om man tycker att man är duktig på något? det har jag aldrig förstått. I dagens samhäller är det så många som har så dåligt självförtroende och det har tagit tid att bygga upp mitt, så jag tänker fan i mig inte be om ursäkt för mina tränarframgångar. Ha det bäst mina vänner...

Den sista pälsjägaren !

När jag är ute i byn så lever jag som den sista pälsjägaren! förutom att jag inte jagar mat själv jag fuskar, Jag köper maten men lagar den över öppen eld , kokar kaffe över öppen eld. Detta ör en frihetskänsla som är långt över det vanliga. Man sitter vid elden och allt är tyst förutom att man kan höra fåglarna kvittra, en helt sagolik upplevelse. Jag går även klädd som en pälsjägare med allt som det innebär skinbyxor, Québecmössa  som givetvis är röd. Har ni sett Kampen om Colorado så har han en likadan, sen till det har man en längre skinskjorta som slutar ovanför knäna samt ett rött Québec skärp , man luktar skit efter ett par dagar vid eld och skog men vem fan bryr sig ? sen i bältet har man en tomahawk samt en jätte bowiekniv som sig bör. Man hugger sin ved och bara myser. Har ni vägarna förbi så kontakta mig så skall jag visa er byn. Just nu i dagarna så har jag skickat in om bygglov till ett trapperhus till våran förening. Jag har ju berättat tidgare att jag var fadder åt ett annat hus men det funkade inget vidare så nu skall jag bygga ett själv, nja inte helt själv sonen och en kompis skall vara med och hjälpa till vad har man släkten till ? Det jag skulle vilja bygga också är en näver kanot men har inte hittat någon bra ritning på en sådan. Men första projektet är huset. Jag har hittat en plats som jag skall bygga på den ligger fint. Nu väntar jag bara på svar från föreningen sen vill jag komma igång och bygga färdigt innan jag flyttar till Kalmar. Ha det gott mina vänner. 

Arbetsförmedlingen det nya Gestapo ?

Jag läste på min dotters blogg om en kvinna som inte fick boka om en tid med arbetsförmedlingen för att gå på sin mors begravning. Detta innebar att hon blev av med en veckas ersättning. Hur fan är det möjligt ? Hur kan arbetsförmedlingen vara så okänsliga man vill bara spy. Jag skulle också struntat att gå till arbetsförmedlingen för att gå på min mors begravning det skall dom ha jävligt klart för sig. Det måste få bli ett slut på dom här dumheterna att sparka på dom som redan ligger ner , dom som har det tufft, skall dom dessutom hindra folk för att gå på en begravning i stället för ett inbokat möte med förmedlingen ja då är våran sjuka värld ändå sjukare. Den där arbetsförmedlaren borde få avdrag för okänslighet och en fet spark i röven. Men dagens samhälle har gått över styr sen vi fick en blå regering dom har ställt till en jävla massa, mot sjuka., arbetslösa mm. Arbetslösheten har aldrig varit högre än vad den är nu, vad beror detta på ? Ja jag har inga klockrena svar men mycket av skiten som har hänt är dom blåas fel. Man kan inte behandla människor hur som helst utan att det händer något, det är dags att AGERA NU !

Datorhaveri !

Det är inte första gången som min dator kraschar och det lär inte vara sista heller. Men lika förbannat så är det så trist. Just nu funkar den på halvfart , jag har inte fått ordning på allt. Där av det minimala bloggandet. Men jag hoppas att det skall bli ordning på grejerna och då skall jag komma med lite nya åsikter. Ha en bra helg.

Innebandykrisen i Småland sanning eller bara snack ?

Ja nu skall jag svära lite i kyrkan. Det känns som det är en hel del kris ute i klubbarna runt om i Småland utom i ett par undantag. Jag skall börja med den anrika klubben Jönköpings IK. Som blev av med sin tränare , ordförande och kassör på ett bräde i princip, samt att man åkte ur Svenska superligan. Varför händer sådant kan man fråga sig ? Ja jag har inget bra svar på det men om jag skulle spekulera så tror jag att JIK, blev lite förstora på det och var inte tillräckligt ödmjuka. Det är sällan man kommer någonstans med kaxighet om man inte har kaxighet med glimten i ögat. Jag tror att det dröjer innan vi ser JIK i superligan igen. Nästa klubb som det ser dystert ut för är Månsarps IBK, tappade halva laget vid jul samt sina båda tränare som sa upp sig. Just nu är deras hemsida helt död och man presenterar i princip ingenting risken är att man åker ner i div 4a också. Gnosjö IBK gick ju upp i div 2 för två år sen och förra året åkte man ner igen. Har tappat en hel del tunga pjäser, ser ut att få det tufft om dom inte börjar att värva snart, ingen direkt kris men dom får det tufft. I Sävsjö är det absolut ingen kris men jag måste en då frågasätta att man väljer att säga upp Thomas Atting, En av Smålans bästa tränare , han ledde laget till div 1 kval vad mer kräver man ? han kanske inte alltid kammar medhårs med spelarna och det passade tydligen inte. Husqvarnas båda tränare sa upp sig och det väntas spelarflykt vad kommer att hända där ? Barnarp gick upp i div 2 och har vandrat på genom serierna från div 5, men vad händer nu när alla lag rycker i alla spelare, jag tror att Barnarp kan få svårt att få tag i spelare. Det var mycket olyckligt att både Mullsjö och JIK åkte ur superligan, där av denna jakt på spelare. Östra SK där ser jag ingen direkt kris ser stabila ut och har ett bra kompisgäng i herrlaget, dessutom har man knutit till sig Johan Ivarsson till damerna. Värnamo IK ingen kris har bra ungdomsverksamhet men a laget bör kunna ligga i div 3. Men spelarna måste också ta sitt ansvar och  ligga i annars kommer man ingen vart,material finns för en toppplacering men finns viljan att offra sig ? Westbo IBK känner jag till för dåligt men det dröjer nog innan vi ser dom högre upp i sammanhangen. Till sist Skillingaryds IK ingen kris, det känns som dom har tänkt till lite inför denna säsongen. Värvat bra och är så där lagom kaxiga med glimten i ögat det gillar jag. Jag känner ju deras tränare Andreas och Per väldigt väl och jag vet att dom alltid skojar till det lite och det är väldigt kul. Vi i CL skall ju möta dom i en träningsturnering och det ser vi fram emot, dels att få bra matcher och dels kunna utbyta lite kunskaper mellan matcherna. 

                                                                  Slutord om "krisen"
Visst det finns en hel del klubbar som har lite kris men i övrigt så ser det bra ut i Småland Mullsjö satsar vidare och kan ta steget upp Vipers satsar också vidare, lika så unga Färjestaden. Ett lag som skall bli mycket intresant att följa är Westervik som satsar smart och har en bra tränare som har varit med  en hel del och vet vad som krävs.Så om ett år ungefär såvet vi var det kris eller inte lycka till nu alla Smålandsföreningar och kör hårt.

Då drar det igång !

Ja idag startar försäsongsträningen för CL-98,s herrlag. Jag kan garantera att dom får en tuff vecka, men skall man hänga med så gäller det att man ligger i. Min assisterade tränare håller i träningen i denna vecka så skall jag åka ner till Kalmar en gång nästa vecka och hålla i det. Så länge som jag inte har flyttat ner så får det bli så. Men kul skall det bli i alla fall att vara igång. Det skall bli roligt att se vad den tuffa träningen kommer att relatera i när träningsmatcherna kommer igång, kommer vi att vara sega eller kommer vi att ha mycket spring i bena, ja det vet man ju inte , men det jag vet är att det kommer att ge resultat i slutet på matcher om man har skött förssäsongen bra. Man minimerar också sina misstag om man är bra tränad. Så nu kör vi på så det ryker ur öronen ha det bäst mina vänner.

1 maj arbetarensdag eller har vi glömt Ådalen 31 ?

  Jag har aldrig hymlat att jag har röstat rött enda sen den dagen när jag fick rösträtt. Men just nu känns det inte som vi har något arbetarparti längre. Sossarna har blivit lite smårborgliga. Men jag skulle aldrig kunna rösta på ett annat parti .MUF och borgarpacket sparkar redan på dom svaga, men vem fan hälper dom svaga ? Ingen som jag ser det. Det har stått i tidningarna var och var annan dag att folk inte får sina pengar från A Kassan, skandal är bara förnamnet Dom pissar på dom som redan har det jobbigt. Hur svårt kan det vara att få i väg pengar till dom arbetslösa. Jo för dom sitter på sina feta arslen på sina kontor och rullar tummar, i alla fall känns det så. Man får ju tag tag i högen och börja att beta av. Jag brukar att demonstrerar för det är min rätt men nu dom sista åren har jag tappat orken för det i hjärtat lyser den röda färgen en då. Jag tycker det det var bättre förr, nu låter jag som en senil gubbajävel, men Palme , Sträng, Erlander kändes mer äkta på någotvis. Största felet var att välja  Mona Sahlin som pratiledare, vi måste ha folk med kraft om vi inte skall tappa mer mark än vad vi redan har gjort. Minns arbetarna i Ådalen 31 och hedra dessa hjältar, dom gjorde något och agerade,vad gör vi ? jo som jag gnäller mest. Men vad skall man göra jo rösta rött nästa gång det blir val, den chansen har vi i alla fall att påverka utgången. Eller som Troublemakers säger. Rösta rött lev blått ät grönt och jobba svart, så kan vi få en lyckligare tillvaro ! eller vad tror ni ?