Då var det Valborg !

Detta är en av dagarna som polisen upplever som den värsta fyllehelgen av alla inklusive midsommar, Många ungdomar hamnar i både bråk och fylleceller. Och har man två tonåringar som jag har är man alltid lika orolig att det skall hända dom något.  Men jag hoppas att det bli ett lugnt firande för båda två , min dotter är ju vuxen så henne behöver jag inte oroa mig för hon är mycket måttlig med alkohol vilket jag tycker är bra. Vi skall fira Valborg mycket lugnt och stilla en god middag och utan alkohol vilket känns jävligt skönt. Man vaknar i morgon också men utan att vara bakfull. Alkohol har sällan en possetiv efekt utan snarare tvärtom det drar med sig negativa konsekvenser oftast. Nu säger jag inte att det gäller alla men jag tycker så. Jag har firat Valborg skall gudarna veta med extremt mycket fylla, slagsmål osv när man var ung. Och det kan jag inte titta tillbaka på som några glada minnen. Så jag hoppas att alla får fira en skön Valborg och  var rädda om varandra om ni skall ut och partaja.

Sommarjobb !

Äntligen har man fått sommarhobb . I 8 veckor skall jag jobba på ett äldre boende. Det skall bli himla skoj. Jag trivs ju att jobba med människor, det ge fan så mycket mer än att jobba på en fabrik tro mig jag vet för jag jobbade 12 år som svetsare. Men smaken är som baken delad. Och tur är väl att det finns dom som tivs med att jobba på fabrik, men mig passar det inte i alla fall. Så nu ser jag framåt och det händer mycket possetiva saker runt mig just nu, nytt innebandylag på g, sommar jobb, planerad semester till Tunisien , blivit jävligt hälsosamm så mycket är uppåt nu. Jag känner mig så där äckligt go just nu, där allt bara flyter. Och jag mår förträfligt bra. Jag hoppas att fler har den kännslan i kroppen, och orkar inte ens vara iriterad på folk som beteer sig som idioter då är en skön kännsla att ha. Folk får vara som dom vill men på min blogg är det inge ide´ att skriva skit om mig eller någon annan i min närhet för det publicerars inte i alla fall ha ha ha. Sen kan man tycka att jag för en diktatur men det är min blogg och jag bestämmer vad som får stå. Skönt att ha lite makt i alla fall för den lilla människan. Ha en bra Valborg och ha det riktigt jävla skönt det skall jag ha.

Hälsovecka 4a !

Nu har det snart gått en månad snart sen vi startade vårat sundare liv. Som att lägga om kosten , skippa alkohol, och gå ut och röra på sig. Detta har resulterat i en piggare , fräschare och snyggare innebandyblomma ha ha. Fast nu är det ju så här att jag gör endast detta för mitt eget ego inte för några andra. Jag har tappat ca 9 kilo på tre veckor, och det känns skönt när kläderna inte stramar åt. Vi har ju sagt att vi skall köra detta racet till vi skall på våran utlandsemester. Då har man säkert tappat lite till. Faktum är att det är jävligt kul att sporra varandra i detta, ena dagen kan jag var seg, då peppar tjejen mig eller tvärtom.  Och igentligen saknar jag inget, jag äter bara sundare och det finns mängder av fettsnål mat som är skitgo. Och sen har jag upptäckt att frukt och grönsaker är förbannat gott. Fan att man inte har tänkt på det tidgare ha ha. Men det är väl så det är antar jag sent skall syndaren vakna. Nu kör vi på denna vecka med så får vi se vad det ger. Ha en underbar vecka mina vänner. På onsdag skall man in till stan och fira HV71 som åker kortege genom våran stolta stad Jönköping !

SM GULD , SM GULD SM GULD, SM GULD SM GULD SM GULD SM GULD !En bild säger mer en tusen ord. Dessa grabbar har slitit sen lång tid tillbaka för att nå målet. Och kan man inte annat säga  att HV 71 är obeskrivliga mästare. Dels vann man serien och nu SM GULD. Och denna finalserie är nog det sjukaste jag har varit med om. Jag har sätt alla finaler med HV sen 1995 då dom tog sitt första GULD. Mer om varför och hur jag började hålla på HV kommer lite senare.
Jag måste också passa på att tacka Djurgården som var värda sina silvermedaljer för dom var ett riktigt bra lag. Och visade moral och styrka, klacken där emot var under alla kritik i sitt uppförande, sen kan dom så kallade experterna tycka att det var tryck osv det skiter jag i. Men när man efter finalförlusten står och skriker jävla fitta , jävla hora osv till kung Davidsson när han intervjuas i tv, då tappar jag all respekt.
Men som sagt en helt sjuk finalserie. Där man slängdes mellan hopp och förtvivlan, när Djurgården ledde med 3-0 borta mot HV trodde man ja ha det var det de. Men HV vägrade att ge sig och jag tror att den upphämtningen knäckte Järnkaminerna.

Och jag tror också att man kan snacka om små marginaler, för Djurgården träffade först stolpen sen ribban innan HV,s Teemu Lanie satt det avgörande målet, så lite skiljde det från att bli en sjunde avgörand i Kinnarps Arena.
Nu skall jag fira minst en vecka ha ha, och när HV,s  lag skall åka kortege genom stan och firas i Rådhusparken kommer man givetvis att vara på plats igen. HV,s GULDTRÄNARE Heter Janne Karlsson denna gången en kille som har blivit påmind om att han aldrig har vunnit som headcoach, nu kan han ställa sig till den skaran , som kan kalla sig vinnare.


GRATTIS HV 71 OCH ALLA SOM JOBBAR I KLUBBEN, GRATTIS STYRELSEN ,SPORTCHEFEN SOM KAN FÅ HIT DOM SPELARNA SOM PLATSAR IN I GRUPPEN ! OCH ETT EXTRA GRATTIS TILL PELLE GUSTAVSSON OCH JOHAN DAVIDSSON SOM ALLA GÅNGER DER HAR BLIVIT SM GULD !!!!!!


Och så här började mitt HV intresse !

Jag hade inget hockeylag igentligen utan följde mest landslaget vid VM och OS, jag bodde en tid i Malmö och kollade lite då och och då på Malmö IF en det blev aldrig den där kicken , ja dom skall jag hålla på i vått och torrt.
Jag var ju mera fotbollskille med GAIS och Chelsea som dom stora lagen.

HV skulle möta Djurgården 1995 och alla sa att det skulle bli en skrattmatch, bland annat Lasse Granqvist på radiosporten, HVklackens svar efter tre raka var att skicka en tröja där det stod hela Sverige skrattar. Även Patrik Ekwall sa att när HV klacken sjöng SM GULD när man hade tagit den sista slutspelsplatsen att det var den dummaste han hade hört, på så vis fick man sympatier för HV, lite underdogs lag som alla mina lag jag hejar på förutom Chelsea som alltid är med i toppen.

Sen fick man möta Malmö underläge 0-2 i matcher men åter igen vann man i tre 3 raka, ja på den tiden spelades matcherna bäst av 5.
Final mot Brynäs, och här kom den  kicken som jag letade efter. Jag var på fiskeresa med syrrans kille och en god vän i Laholm. Vi bodde på ett vandrarhem där det satt ett fotbollslag som var på träningsläger, och tittade på den avgörnade matchen. Och när
Johan Lindbom skickade in segermålet i sudden då var man frälst för evigt . Sen har det bara fortsatt så att man bara ÄLSKAR HV 71. Detta är SMÅLANDS stolthet sen  får Smålänningarna själva säga vad dom vill. För är det någon idrott som lockar i Jönkpöping så är de just hockey och HV 71 allt annat är ointressant för min del.

Så åter igen ett stort jävla GRATTIS TILL H71 OCH SM GULDET 2010 !!!


GULDET SKALL TILL JÖNKÖPING !

Efter en smått osanolik hockeymatch leder nu HV med 3-2 och kan avgöra på lördag, men så tror jag inte att det kommer att bli utan vi får nog vänta på avgörandet tills på måndag på hemmaplan. Men vi får se hur det går på lördag nu. DIF har ju stängt ute HV,s fans från matchen . För att dom påstår att HVklacken har kastat in saker på isen, detta tror jag är en ren lögn. Det är en hämd för att DIF inte fick komma in på Kinnarp, efter 2 skandaler efter varandra. Men oavsätt om fansen är där elller inte så kommer vi att vara många fans här hemma som sitter framför tvapparaterna och hejar. Gårdagens match var en av dom märkligaste jag har sätt HV dominerade totalt första perioden, men DIF gjorde en riktigt skitmål.Och 1-0 på tavlan. Och i den andra fortsatte eländet 2-0. 3-0 och man höll på att bryta ihop. Stefan Liv hade en räddningsprocent på 50% och det var totalt jävla mörker. Men eftersom vi har gud på våran sida så kom vändningen.  Till 3-3 lika och det var match igen. Då kom nästa dråpslag, 4-3 och hela stan tystnade. Men med PP så kom en mycket rättvis kvitering. 4-4 och sudden igen. Dryga 4 min in på sudden sätter Martin Thörnberg 5-4 och HV hade vänt , lyckan var total. Så nu kan vi avgöra på lördag även att det kommer att bli mycket svårt. Men den som lever får se ......

HV vek ner sig totalt !

Jag är så oerhört besviken på HV, s inställning vid gårdagensmatch allt var upplagt för GULDFEST. Ja då gör man en av sina sämre matcher. Dålig moral och junismisstag ja då vinner man inga matcher. Vid två mål så står fem koner och tittar på när Djurgården gör mål , sånt håller inte om man vill bli Svenska Mästare. Alla måste jobba hela perioderna och det gjorde man inte. Magkännslan säger att det är kört man hjärna vill såklart att vi skall vinna. Men HV har underpresterat  och gör man inte mål 5-3 ja då är det svårt att vinna. Vid dagens match är pressen på HV förlust, ja då går guldet till Stockholm. Sen har man inte råd att dra på sig idiotiska utvisningar. Och kapten Davidsson har rått för 2 stycken på två matcher, där DIF har gjort mål på båda. Man kan tycka att det är skitutvisningar men herr Davidsson borde veta nivån vid det här laget. Jag hoppas givetvis på seger vid torsdagens match, men jag ser ett HV mörker så är det.

Apor i bur och 4a blinda möss !


I måndags spelades den tredje match i Globben och HV vann helt osanolikt med 1-2 i sudden. Jag tycker nog att det var HV,s bästa match i finalserien och defenetivt Stefans Livs bästa han var grymt bra. HV spelade betydligt smartare och enklare nu och det är så man skall spela mot Djurgården, tråka ut ut dom helt enkelt , man stänger mittzonen och väntar på deras misstag , för DIF vill gå framåt och söker det långa spelet. Men HV hade stängt. Man skall inte klaga på domarna det har jag ju sagt att Skellefteå gjorde med fy fan vad hemmabetonad Thomas Andersson var, det var äckligt. Utvisningen på Davidsson i slutet på matchen var ju horiibel, han petade med klubban lite sånt som händer hela matchen och Djurgårdspelaren lägger sig och får med sig en pissutvisning. Det gör att Djurgården får spela 6 mot 4 och forcerar in kviteringen till 1-1, i sudden får HV 2 utvisningar en klar men en som Djurgården skulle ha haft, för det är Djurgårdaren som håller  men icke. Men så är det med Thomas Andersson han pallar inte trycket från hemmapubliken, och han var lika förbannat dålig vid förra årets final, fattar inte att han och hans " tre blinda möss" skall ha det här förtroendet.

Sätt aporna i bur !

Så var det dags igen för aporna kasta in saker på isen. med ett par minuter kvar detta förstörde rytmen för HV som kom lite ur balans. Fegt av Andersson att inte bryta matchen och ge segern till HV i stället fick Djurgården nya krafter och kviterade. Sen hittade han bara utvisningar för HV hen verkade skärrad. Men Djurgårdspubliken som har blivit framröstade till Sveriges bästa klack, borde få titeln SVERIGES SÄMSTA KLACK I MOTGÅNG ! två matcher på raken nu skämmer man ut sig vilket innebär att dom är portade i Kinnarps Arena onsdag , torsdag. Och jag tycker att dom borde få spela utan hemmapublik vid nästa hemmamatch och ett par hundra tusen i böter. Det skulle nog svida i Järnkaminernas plånbok.
Dessa ligister är inga supportarr det är bara sådana som vill ställa till bråk och jävelskap. Sätt en bur på deras sektion för där skall apor sitta som inte kan sköta sig.

En apa går på Djurgårn !Andra SM Finalen vanns som tur va av HV. Men HV tappade 2-0 och 3-1 samtdigt som Liv inte verkar komma upptill normal standad. Räddningen kan bli att Stefan Ridevall i Djurgårdsmålet darrar än mer. Om nu inte Wesslau kommer tillbaka. HV slarvar betänkligt från att vara väldigt bra i sin press till juniormisstag man blir mörkrädd imellanåt. Ny match på måndag i Stockholm, då måste vissa saker komma på plats och vi måste ha en målvakt som spikar igen kassen utan en massa löjliga misstag.

Och sen till Djurgårdsupportrarna !

Allt som oftast när 08: orna är i farten så har dom pöbeln med sig så även lördagseftermiddagen. Dessa apjävlar kastade in mynt på planen hällde öl på HV publiken och betedde sig som riktiga idioter. Ett tag trodde man att dom skulle kasta in stora soptunnor. Deras så kallade publikvärdar var förmodligen lika fulla som deras fans för dom gjorde ingenting. Men erloge till Marcus Ragnarsson Djurgårskaptenen som snackade med dom.Hatten av för det.
Men när fan skall dom lära sig ? Ja fan vet om dom någonsin kommer att göra det. Förra året mot Assyriska sprang dom in på planen och slog till en av Assyriska spelarna. Sjukt så att det färslår. När jag kollar på idrott så skall det vara fest och party man skall, ha kul och kunna gå med hela familjen utan att vara rädd för att någon skall skadas. Järnkaminerna har en av Sveriges bästa hejarklckar när dom ägnar sig åt det, fortsätt med att vara bäst på läkaren men FÖR FAN RENSA UPP BLAND IDIOTERNA ! så att vanligt folk kan besöka matcherna.

Svagt HV föll !

Ja då var första finalmatchen klar. HV var riktigt dåliga i två perioder, samtidigt så var Djurgården bra. Man får hoppas att lördagsmatchen blir annorlunda för HV,,s del. En måstematch som jag ser det. Oerhört viktigt att vinna på hemmaplan. Igår kände jag att dom var riktigt nervösa, och junisen Almqvist darrade betänkligt inne på dom tre första målen. Men som sagt nya puckar på lördag. och då jävlar kommer vi få se ett annat HV , det är vad jag hoppas på i alla fall. Ha en bra helg.

Ikväll smäller det !

Idag torsdag är det dags för första SM Finalen, kaxiga Djurgården mot HV, givetvis hoppas jag på HV seger i första matchen men detta kommer att att bli oerhört svårt. Djurgården har ju en av Svergies bästa klackar och dom kommer att bära fram Järnkaminerna. Där emot måste våran klack ösa på mer,den tystnar då och då och det är inte bra. Idag vil jag se stabilt målvaktspel och ett tätt försvarspel, det går inte att bjuda Djurgården på en ända meter för då hugger dom direkt. Nu skall jag ladda hela dagen tvätta HV tröjan och bara vänta in nedsläpp . HV BLÅ ÄR DOM BÄSTA , HEJA , HEJA , HEJA HV !


Då börjar andra hälsoveckan !

Första veckan var lätt, inga problem där att motivera sig. Nu har andra veckan och vi fortsätter med raska promenader och sund kost, jag känner redan på vissa kläder att det har gjort nytta och det är förbannat kul att man känner så. Sen får vi se om vi står distansen ut det är en annan femma , men tre månader är målet och semesterresan till Tunisien. Det skall bi så jäkla gott att komma iväg. I morgon är det vägning så då får man se vad det har givit att slita ha ha. Nej då så farligt har det inte varit. Värst blir om man inte håller vätskenivån, ibland glömmer jag att dricka vatten och det straffar sig ovilkorligen med yrsel. Men annars så ser menyn ut ungefär så här en vanlig dag. Frukost med mellanfil och flingor samt två knäckebröd med mager skinka eller ost utan smör, lunch tonfisk i vatten och två kokta ägg. till middag är det vanlig husmanskost men med såser utan grädde tex, sen är det tallriksmodellen som gäller. halva tex kött och potatis och halva med grönsaker, till alla måltider dricker vi vatten med citron eller vanligt. På kvällen blir det enbart frukt eller grönsaker och vatten. Ja det är så det ser ut ungefär. Ha det gott !


Första hälsoveckan avklarad !

Med ständiga långpromenader och sund mat så är första veckan avklarad och jag har gått ner ca 3 kilo det är jag faktiskt jävligt nöjd med från att var helt jävla otränad, Agnes krigar på med sitt och har skött sig exemplariskt. Så nu fortsätter vi på den inlagna vägen att leva ganska sunt  utan att bli för överdriven. Men faktum är att jag känner mig betydligt piggare och gladare och det har faktiskt inte varit jobbigt alls utan det gäller att ta ett beslut som gynnar en själv, och i detta fallet gör det  de. Så nu får vi öka lite smått med promenaderna och gå längre målet är milen men till denna vecka skall vi öka till 5 km det känns ganska lagom. He ett bra liv där ute det tänker jag ha.

HV 71 TILL SM FINAL !Lyckan är fullständig, HV pullvisreade scooteraggarna som fick åka hem med Helly Hansen mellan benen , igår torsdag var det inget snack om saken HV var det bättre laget. Nu vänats tuffa Järnkaminer i finalen. Jag tror HV kan få det svårt men man har fördelen va att spela 4, 5 och 7 matchen hemma det kan ha betydelse. HV måste spela på topp för att ta SM Guld samtidgt måste man ha den bästa målvakten. Stefan Liv måste ta det han skall plus lite till och göra dom matchavgörande räddningrna, sen måste vi bli mer efektiva när chanserna dyker upp. Nästa torsdag smäller det i Globen. Men grabbarna kommer att vara redo GO HV GO !

Mina nerver !

Vid gårdagens match hade man hjärtat i halsgropen hela tiden och matchen var jävligt viktig, en match från final igen stod på spel. Men HV spelade inte bra igår och skall vara glada att dom lyckades vinna. Och när Björn Melin skickade in 3-2 i sudden brakade hela släkten lös i ett jättevrål. Fan vad gött. Men idag måste dom upp ett par snäpp och visa vad skåpet skall stå från början. Fast jag tror att det blir jämt även idag SAIK är ett bra lag och är svåra att forcera, och idag är det deras sista chans annars får dom ta scootern hem till Norrland. Djurgården har greppet i den andra semin och ser grymt starka ut. Och jag tror att dom avgör redan idag. Drömfinalen vore HV-Djurgården, vilket jag hoppas på så klart. Kom igen nu HV NU KÖR VI !

Sluta gnäll, lappjävlar !

Skellefteå borde fokusera på spelet i stället för att klaga på domaren innan ens matchen har börjat. Idagens Aftonblad så kan man läsa att dom vill spela på samma vilkor! Hmm har HV en extra spelare eller? i att domaren kommer från Ljungby? Nej det brukar vara precis tvärtom, ju närmare dom kommer ifrån dess då mer bortabetonade det är min erfrenhet, förutom i Skåne där alla domare där oavsätt sport håller på hemmalaget. Förra årets final mot Färjestad så hade HV sjukt mycket emot sig men inget gnällade, släpp helly hansen nu och visa att ni kan lira hockey istället, för ni gnällde ju inte när ni vann. I många sporter så fokuserar man allt för mycket på domaren, han är bara människa precis som spelarna, men till skillnad mot dom så kan hans beslut avgöra allt. Så han har en viktig roll. Jag hoppas inte att jag gnäller allt för mycket på domarna när jag står i båset, för jag vet själv hur det är genom att jag har dömt. Men i stridens hetta kan man givetvis slänga ur sig något dumt. Må bästa man vinna oavsätt vem som dömmer.

To do list !

Efter noga övervägande har jag börjat göra en to do list för varje dag så att man får in rutiner. Det kan vara bra att ha annars blir det bara samma saker, utan vara kreativ och hitta på saker så att tiden går. Dessutom hör och häpna jag skall börja leva ett nyttigare liv. Jag skall tex börja att träna , äta nyttigare, skippa alkohol. Och se om det gör att man blir lite piggare. Nu skall jag inte överdriva jag skall inte bli en hälsofreak eller så, men jag vill bara testa och se om det blir någon skillnad. Jag är rätt så slapp av mig ha ha. Så detta kommer att bli en jävla utmaning. Jag och min tjej tog ett beslut i helgen så nu är det upp till bevis att komma i form till semestern. Självklart är det ju så att om man motionerar osv så blir man ju piggare det är inget snack om det, men jag har försökt att hitta ursäkter till att slippa det. Men sent skall syndaren vakna. Vi får återkomma i ärendet vad det lider.

Och så lite annat !

Tyvär kan jag inte ha bloggen öppen utan jag måste godkänna alla inlägg då det finns vissa avarter som tycker det är kul att skriva en jävla massa dynga. Skriva i min dotters namn osv . En blogg skall vara trevlig att läsa inte att det står att min dotter är en gravid subba osv eller att jag är en jävla idiot, sådana inlägg kommer aldrig att publiceras. Men vissa verkar ha jävligt svårt att fatta. Skriv trevliga saker så får dom vara med. Så enkelt att en femåring borde begripa. Men det är klart har man så dåligt självförtroende att man måste skriva anonymt så får det väl vara så, men än så länge är bloggen stängd. Vilket jag tycker är synd. Det hade varit fan så mycket roligare om man kunde ha vettiga diskussioner men när det inte går har jag inget annat val.

Vi har Gud våran sida era jävlar !

Herregud vilken match det blev i lapphelvetet Skellefteå, jag är helt slut. Trots att HV inledde svagt och trots uselt PP och en storspelande Hadelöv, lyckades HV vända på steken och vinna i sudden på ett slumpål som allt som oftast avgör i BP. Jag måste berömma Janne Karlsson som coachade förträfligt, och vågade plocka Stefan Liv så tidigt. Man kan fråga sig hur knäckta SAIK blir av detta ? Jag hoppas att dom blir det. Nu har HV 2 matcher hemma och man kan hoppas att denna segern gör att dom taggar till extra mycket till hemmamatchen på onsdag. Men hockey är hockey. SAIK är ett svårt lag att möta och dom vann senast i borgen så vi får se, kul som fan är det i alla fall.

HV var viljelösa !

HV var riktigt dåliga på hemmais. Ett fullsatt Kinnarps Arena borde vara tillräckligt för att tända till i laget, men icke. Stefan Liv sviktade duktigt,med 73 i räddningsprocent vinner man inga matcher , han måste höja sig ett par klasser,för han såg riktigt darrig ut. Men framför allt i PP, så måste HV få en bättre procent, riktigt usla faktiskt. Men det är ny match på måndag då får vi hoppas att det blir bättre. Ha en trevlig påskhelg.