Mina barn och andras ungar !

Vi har en gästbok på en sida på nätet där det debateras vitt och brett allt mellan himmel och jord. Bland annat om dagens ungdomar i byn. Det gnälls jävligt mycket på dom, ibland är dom värda att få lite skit för dom vill inget göra själva och försöka göra något. När jag var ung var vi väldigt aktiva och gjorde en massa saker men nu skall jag inte sitta här och slå mig på bröstet för det. Men här i byn finns inte mycket förutom idrott och kyrkliga aktiviteter. Men alla kan inte vara intresserad av det , det måste finns altenrnativ. Våra politiker sitter på sina feta rövar och bestämmer en jävla massa men fan inte end enda spänn går till ett aktivitetshus, som så väl behövs här.
Man kunde ha replokaler, teaterlokaler mm där ungarna själva får vara med och jobba och bestämma framför allt.
Man kunde kanske ordna musikkvällar eller något annat kul. Men allt handlar om intresse, både från ungar och vuxna. Det är dags att ni vakanr nu alla som bor i byn , öppna käften , skapa , skrk låt era röster höras. Politikerna måste vakna och agera nu. Skapa ett aktivtetshus det är fan imig på tiden att det händer något.

Gäddhäng eller Titanics undergång ?

I lödrags körde jag och grabben premiärturen på en blåsig Bondstorpasjön. Vi trollade men hade ingen fiskelycka alls. Men det var huvudsakenatt vi fick testa båten och den gick kanon och den var lika fin som på bildernana. Dessutom prutade vi fyra hundra spänn det liksom hör till även att priset redan var bra ha ha. Måste tacka Johan som sålde båten också vilken kille, han hade jag gärna haft som polare helt suerän. Men gårdagens fiskar lurade oss komfortabelt inte ett napp så långt spöt räckte inte första timmen men rätt som det var small det på sonens spö, vi kan kalla honom Mr. Quint , han släppte handtaget till motorn sen började en ojämn kamp , för fisken var stor och drog faslig massa lina och efter ett hopp så försvann han ner i djupet med lina,drag och allt.
 Och våra tungor hängde som två slipsar och långa näsor fick med .Fisken gick segrande ur striden som många gånger förr. Mr Quint såg moloken ut men riggade på ett nytt bete, men det var allt av napp vi fick denna gången. Idag söndag hade vi tänkt också att åka ut men  regnet öser ner  Men  bara det ger sig så skall vi ut igen. tack Mikael för lånet av kärran resten av säsongen döschysst, och tack Johan för en suverän båtaffär. Tack Mr Quint för trevligt fiskesällskap och tack Agnes för att du inte gnäller på vårat helt galna fiske intresse. Puss och kram till er alla.

Att angöra en brygga !

Då skall vi jag och min som bli båtägare. På fredag bär det av till Motala och hämtar en 4.25 meter lång båt med motor och åror. Vi har letat ett tag men nu har vi äntligen hittat än som vi gillar. Fast färgen kommer att målas om till vintern. Den är nämligen blåvit och det kan ju ingen nykter person åka runt i ha ha- Det fina i kråkången med en sådan båt är att man kan flytta den bara man har en 30 kärra och min kompis har en såda här hemma som vi kan låna. Men när vi hämtar den blir det på en bilkärra så vi kan köra en aningen snabbare  för det tar ju en stund att åka dit. Båten kommer att användas till fiske som vi bådar sysslar med, det är fantastiskt rolig sysselsättningen. Vo kommer även att hyra yr båten , det blir en fin extrainkomst.
Jag skall ta en ett par bilder på den , när den har kommit hem.
Så vad tror ni att det blir på lördag ??????? Fiska såklart.
Ha en bra vecka mina vänner !

Rock'n roll bollkontroll !

Då kommer det att bli musikkvällar i byn.
Jag och några andra galningar skall försöka väcka upp den här spökstaden med musik kvällar, där det kommer förhoppningsvis finnas plats för ensamma Evert Taubtolkare till råpunk.
Ingen åldergräns och givetvis drogfritt det skall finnas plats för alla mellan 0-100 år som gillar musik.
Det kommer att bli en hektisk höst för min del att hinna med allt, innebandy 4 ggr veckan plus detta, Men jag känner mig oerhört stark och jävligt motiverad.
Tanken med detta är att dom lokala artisterna skall få en chans att stå i rampljuset och att det verkligen händer något här.
För i sanningens namn finns det ingenting att se framemot förutom Skillingaryds revyn en gång per år. Blir detta lyckat så är det något som blir återkommande ett par gånger per år. Givetvis så hoppas jag att mitt egna band skall bli ett litet dragplåster. Vi har ju aldrig spelat här tidgare . Men genom att vi bor ett bit ifrån varandra så är det tufft med både tid och lokal för att kunna repa. Men vi skall göra vad vi kan, har ju en del nytt matrial på lagret som jag vill spela med mina gossar.
Så vi kommer att satsa på lucia som premiärkväll det känns bra då det brukar vara en del fylla, och detta kan ses som ett nyktert allternativ till kidsen. Jag tror stenhårt på denna ide´ det gäller bara för bybefolkningen att komma  vilket jag tror dom gör, jag menar alla känner någon som man kan sprida det till.
Ha en jävligt bra vecka min kommer att vara laddad med fyllt av saker. ROCK ON !!!!!!

26 pannor !

Om ni kommer ihåg så för dryga 4a månader startade jag min hälsoresa ! jag har gått ner 26 kilo vilket jag är jävligt stolt över första målet var under 100 det har jag klarat nu skall jag ta det sista ner till 85 vilket kommer att bli betydligt tuffare, Men jag har insätt saker och ting under den här tiden som har gjort att jag mår fan så mycket bättre en tidigare. Jag är piggare aktivare och en possetivare människa. Så jag mår toppen just nu. Jag kan köpa kläder som både är snygga och som sitter bra. När jag har nått det slutgiltiga målet skall jag begära att få operera bort det lösa skinnet på magen och det vet jag att jag får. Man blir visst sjulskriven i ett antal veckor men det är det värt, skall man bli fin får man lida pin. Den som säger att kraftiga människor är gladare ljuger man är fan inte glad det var inte jag i alla fall men som sagt var och en gör som man själv vill, och jag har inget förakt mot dom som inte vill ta tag i deras viktproblem det är upp till var och en. Jag tog mitt beslut och tänker jobba stenhårt med min mentala utveckling. Men det känns jävligt skönt att inte pusta och stånka så fort man rör på sig så jag är glad att jag tog tag i det. Nu är det bara  drygt en  1,5 månad kvar innan vi sticker till Djerba , fan vad grymt det skall bli bara jag och Agnes det skall bli underbart att komma iväg med denna underbara människa. Hon har betyder allt för mig och har stöttat mig hela tiden, hon är GRYM !.
Ha en bra helg och var rädda om varandra och dela ut kramar till dom som förtjänar det.

Tänk att bli 90 år !

I morgon skall vi fira Agnes mormor hon fyller 90 år och är hur pigg som helst, hon bor hemma i huset fortfarande och kan ara ute och påta i trädgården, det är banne mig inte dåligt. Ibland känner jag mig som 90 ha ha trött i kroppen efter en hård dag på jobbet. Men när jag blir gammal skulle jag vilja bli som hon. Hon hänger fortfarande med i svängarna är HV fantast och en sportgalning. Hon älskar dokusåpor och är faktiskt väldigt  pigg för sin ålder. Så i morgon blir det stor baluns och god mat sen skall vi fira hela kvällern. HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG !

Till en vän !

Det var så roligt att träffa dig och vi fick en kort pratstund innan du skulle iväg. Men samtidigt så blev man ledssen när jag såg hur du mådde. Ditt liv är som en bergodalbana ibland är det upp och ibland är det ner. Jag såg dina sönderskurna armar och det gjorde mig ledssen, jag vill så gärna hjälpa dig för att du är värdefull . Men ångesten som bor i din kropp är inte lätt att ta hand om , men du vet att vi är många som bryr sig om dig, var inte rädd att ta den hjälp som finns att få, var inte rädd att höra av dig när du mår dåligt. Jag hoppas verkligen att du hittar ro i din själ och att du kommer att må bättre. Men jag vet samtidigt att det är en lång och krokig resa till ett bättre mående, jag har gjort den resan själv. Idag mår jag hyffsat inte på topp men jag klarar mig. För jag har stöd från andra i min närhet och det måste man ha. Vi får snart ta en fika tillsammans igen och prata för jag vet att det kan underlätta när allting är som svartast då kan det vara en sådan enkel sak som fika gör att den dagen blir bra. Tänk så här, varje dag när du vaknar min vän. Den här dagen skall bli den bästa dagen i mitt liv och gör det till en rutin så kanske ångesten släpper och att du börjar må bättre. Ta hand om dig och var rädd om dig. Du vet var jag finns om det är något.

Karatebränna eller skall man ha våtdräkt ?

Nu är premiärdoppet avklarat, märkligt att det blir senare och senare. När man var barn badade man typ i maj men nu är det juli antigen var det bättre och varmare förr eller så har jag blivit fegare. Jag tror nog på det senare. Jag mesade duktigt innan jag fick för mig att hoppa i och det känns för jävligt att behöva erkänna att man har blivit en sådan pussy. Men det blir bättre förmodar jag i Djerba där är vattnet sjukt skönt och härligt.Det är inte långt kvar nu tills vi skall åka. Sen en sak till jag har fått en sån där " du har gjort det igen bränna" jag lär mig aldrig , år efter år säger jag nu skall jag inte bränna mig så hårt men lika förbannat gör jag det. Nu ser man ut som en illröd kräfta men det brukar ändra sig så jag får en fin brun färg sen. Efter en kall vinter så är man ju precis likblek och älskar man värme som jag gör så vill man steka sig och  för att bli fin får man lida pin och som tur är så går det ju över och idag svider det inte så farligt jag har varit med om värre gånger. Solskyddsfaktor skall man ju ha men varjer glömmer jag att ta med mig det men när jag är utomlands då är jag så himla noga med det. Man borde kunna detta nu efter så lång erfarenhet men icke. Hoppas ni får en underbar vecka själv så ser jag fram emot en underbar jobbvecka och att jag snart har nått mitt mål med vikten. 6 kilo kvar sen så är man i mål. Problemet är ju att man sen skall hålla det men jag tror att jag fixar det, jag har slitit ganska hårt och gått ner över 20 kilo och jag är jävligt stolt över det. Nu har man börjat köpa nya snygga kläder som jag verkligen gillar och det är HELT JÄVLA UNDERBART OCH JAG ÄR BARA SÅ JÄVLA BRA HA HA HA !!!!!!!!