My love to Johan Palm !

Ja så åkte han ut då spillevinken Johan Palm från Mjölby, En sådan flickhysteri har det inte varit sen Noice Hasses glans dagar. Jag gjorde allt för att rösta kvar Johan, som är den  enda som har rockstjärnesatus av idoldeltagarna. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för Johan i fortsättningen och det är jag säker på att det kommer att göra. Han skall sjunga rock eller punk med den rösten som han har, gosspelstemat och balader är väl inte hans grej direkt. Han hade gärna fått sjunga i mitt band. Så nu kommer jag att sluta kolla på idol då det inte finns någon coolhetsfaktor kvar att kolla på. Idol tog slut med Johan, men tack en då Johan du var inte bäst men coolast.

Mvh Blomman 

Juletid, julefrid eller värsta helgen på året ?

Jag är barnsligt förtjust i julen. jag älskar allt som blinkar. Jag har tomtar och spelar julmusik, hur mycket punk är det ? nej inte mycket men mina föräldrar var noga med traditionerna och så det är jag med. Det är mysigt att klä granen och slå in paket, men i år har vi sagt att det inte skall vara så mycket julklappar för vi skall ut och resa, men lite kommer det att bli en då. Jag jobbar julafton men börjar inte för än 21 så man hinner ju med att fira en då. Men för många andra så är jultiden pest och pina , en del sitter ensamma och inte har någon, en del super skallen av sig och misshandlar sin fru, en del sitter i en knarkarkvart och skjuter i sig heroin. Och en del tycker att julen skall upphöra att existera. Jag tänker ofta på dom gamla när det kommer till julen, Många av dom sitter ensamma på hemmet utan släktingar, usch vilket liv igentligen. Men där jag jobbar ordnar dom julbord och har pysselkväll  innan jul så det brukar vara populärt bland dom gamla. Nu hoppas jag att ni får en bra och trevlig jul och fira den som ni själva vill och som det känns bäst. Jag vet hur jag firar den och jag kommer att fira den som brukligt är med julmat och julglappar och glögg, alkoholfri då man skall jobba så klart. Veckans motto ! Vinna är inte allt ! det är det enda(Viktor Tichonov)

Mvh Blomman

Veckans slägga !

Åter igen har Släggan tänkt till .

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:

Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden,
än ambulansen till patienten?



Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?



Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?



Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?



Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?



Varför är inte ordet förkortning kortare?



Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?



Varför finns det inte kattmat som smakar mus?



Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?



Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?



Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?



Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?



Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?



Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av gräsmattan?



När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?



Har arbetarna på Lipton kafferast?



När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?



Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås


Skall det vara så här va ?

Efter att ha gått på ett vick nu i två månader så hade man hoppats på att få förlängt i alla fall till december ut. Men så blev det inte pga att komunen skall spara, det blir billigare om komunen får årsarbetstidarna att ta dom turerna. Det är inget att säga om så är det. Men när dom la ut hela decembermånad så satte jag upp mig på ett antal turer där inte årsarbetstiderna va uppsatta utan vanliga vikarier. Nu är det så att komunen har visa kriterier som skall gälla 1. Årsarbetstid eller ordinarie personal. 2 Utbildad personal 3. övriga. Detta har då inte i mitt fall följts. Dessutom har ingen chef medelat mig om att vicket inte blev förlängt utan jag fick reda på det av en arbetskamrat. Detta är mycket dåligt gjort. Man kan åtminstånde begära att någon medelar mig. Visst allt sånt här är tråkigt och surt. Det är inte så kul och veta när man skall jobba eller inte, det är bättre att få gå på ett schema. Just nu har jag inte så mycket motivation för att jobba när inte regelvärket följs, men det går väl över om några dagar. Men jag tänker konfrontera chefen i detta fall, det kan ni vara säkra på.Hoppas ni får en bra jul och kör försiktigt det är halt ute.

Mvh Blomman

Adventsfirande eller finns det färgade kulor i grenen

I Skillingaryd har det varit livliga diskussioner om adventsfirande på skolan här. Observera att detta har varit en tradition i många många år här , lika som att åka runt på hästskrinda vi skolavslutningen i årskurs nio. Men nu så skall dom ta bort det pga att man inte vill stöta sig men dom som är muslimer och icke kristna . Jag tycker att dom skall behålla sin tradition men att inte tvinga dom som inte vill , vi har faktiskt religonsfrihet i det här landet. Och man blir inte stenad för att man har en annan tro. Nu vill jag direkt påpeka att det är inte invandrarnas fel att det har blivit så här utan en flat skoledning som tror att det skall bli motsättningar. Men det är precis det  blir. Svenskarna tror att det är invandrarnas fel, men dom bestämmer ju inte. Vi skall inte behöva be om ursäkt för våra traditioner vi har här, utan ha kvar dom i stället. Jag vet på något ställe fick man inte sjunga svenska nationalsången på skolavslutningen! Horribelt anser jag, då har ju rassisterna fått rätt och klappar sig gott på bröstet. Skoledningen måste tänka om och förstå att traditioner som har varit så länge inte bara kan tas bort för att andra inte skall känna sig kränkta som var deras motivering. Ingen blir kränkt av att ha ett advenstfirande , se bara till att det är frivilligt och tvinga ingen som inte vill behöver inte gå. Dom som är kristna kan ju gå som dom alltid har gjort. Skippas sånt här dravel så kan det säkert öppna en del dörrar i stället för motsättningar.

Mvh Blomman


Jag mötte Lassie eller finns det djävlar ?

Jag tror inte att gud och djävulen på något sätt tävlar mot varandra, jag tror inte heller att gud är en farbror med stort vitt hår och stort vitt skägg. Jag tror heller inte på att djävulen bor i en mörk håla som heter helvetet , jag tror inte heller att djävulen ser ut som på bilder med två horn eldgaffel och en lång svans. Jag har mött djävulen mer en än gång, och för mig är det vanliga människor, och dom har inga horn och svansar, dom kan vara chefer, raggare, lärare, ja vad som helst för sort men på ett eller annat sätt har dom varit taskiga ibland mot mig och i bland mot folk i min närhet. Har jag mött gud då ? ja då för mig så kan gud vara en kompis, en arbetskamrat, eller bara någon som har gjort något bra som Barbro Jönsson som stod upp mot den kriminella verksamheten. Så det här att man måste följa bibeln för att kunna tro på olika saker det tror inte jag på. Bibeln är en enda lång sagoberättelse, där det onda måste finnas precis som  det goda. Precis så är det i verkliga livet också. Ibland möter man det goda och ibland det onda. Ibland känns det som det finns mer djävlar i  världen en gudar, för varför ser annars världen ut som den gör? Jag tänker på små barn som dör, svält, krig onda människor som Fritz, om gud är god varför så gör han/hon inget då? Självklart finns det inga klara svar på så här tunga frågor. Jag har inga svar och jag kräver inte att någon annan skall ha svar heller. För jag kan bara konstatera att det är så det ser ut. Ondska finns och godhet finns, men det verkar som att ondskan är lättare att tackla än godheten. Det är lättare att vara elak än snäll. Mina musiktexter är ofta bittra men det är så jag ser på världen. Det finns ett par människor som för mig är mina gudar dom är lätträknade, det är sådana människor som aldrig skulle svika när det blåser hårt och som alltid finns där. Sen finns det djävlar som jag önskar att jag aldrig hade träffat. Men allting gör att man blir en erfarenhet rikare.

Må Gud vara med er eller Djävulen valet är fritt !

Mvh Blomman


För oss som är äldre och minns 70 talet !

Jag fick det här på min mail från min vän Släggan ! Det var så roligt så det var bara tvunget att få plats på min blogg. Och nog fan stämmer en del av det ha ha . Jag tackar Sledge ödmjukast för detta.

70 talet: Längre hår                                                      

 Nu: Längtar efter hår.                                                    

                                                                           

 70 talet: Ville ha en BMW                                                 

 Nu: Vill ha ett hyggligt BMI                                              

                                                                           

 70 talet: Slog runt i en hippiekula                                       

 Nu: Behöver en ny höftkula                                                

                                                                           

 70 talet: Rolling Stones                                                  

 Nu: Njurstenar                                                            

                                                                           

 70 talet: Blev kallad till rektorsexpeditionen                            

 Nu: Ringer till rektorsexpeditionen                                       

                                                                           

 70 talet: Klarade körkortstestet                                          

 Nu: Klarar syntestet                                                      

                                                                           

 70 talet: Rökte gräs                                                      

 Nu: Rensar ogräs                                                          

                                                                           

 70 talet: Krossa systemet!                                                

 Nu: Uppgraderar datasystemet                                              

                                                                           

 70 talet: Hårdrock                                                        

 Nu: Hård mage                                                             

                                                                           

 70 talet: Fri sex                                                         

 Nu: Sexfritt                                                              

                                                                           

 70 talet: Trimmade bilen                                                  

  Nu: Får allt fler bilringar                                              

 

70 talet: Surt godis                                                      

 Nu: Sura uppstötningar                                                    

                                                                           

 70 talet: Sjöng protestvisor                                              

 Nu: Behöver tandproteser                                                  

                                                                           

 70 talet: Vaken till 5                                                    

 Nu: Vaknar 4                                                              

                                                                           

 70 talet: Hår på bröstet                                                  

 Nu: Hår i näsborrarna                                                     

                                                                           

 70 talet: Hängde på disco                                                 

 Nu: Det mesta på kroppen hänger                                           

                                                                           

 70 talet: Kollade 'Den sista färden'                                      

 Nu: Ringer efter färdtjänst                                               

                                                                           

 70 talet: Rockband                                                        

 Nu: Bråckband                                                             

                                                                           

 70 talet: Solade naken                                                    

 Nu: Ligger påklädd under parasollen                                       

                                                                           

 70 talet: Brände flaggor                                                  

 Nu: Bränner CD skivor                                                     

                                                                           

 70 talet: Ute och röjde                                                   

 Nu: Hemmorojder                                                           

                                                                           

 70 talet: Rödstrumpor                                                     

 Nu: Stödstrumpor                                                          

                                                                           

 70 talet: Ville resa till alla jordens kontinenter                        

 Nu: Vill ha hjälpmedel mot inkontinensen                                  

                                                                           

 70 talet: Fick recept på p-piller                                         

 Nu: Får recept på sömntabletter

Mvh Blomman eller vi syns på hemmet!


Då var det dags igen !

Vadå kan man undra ? Jo för en ny tatto. Jag lovade ju att lägga ut den förra jag gjorde men den skall fyllas i så det blir när den är helt klar och den skall bli klar samma dag som den nya. När det blir är inte riktigt helt klart. Min tatuerare Kenta har fullt upp just nu så han tar det så fort ha kan. Förhoppningsvis innan jag åker till Spanien den 27/12, Så den hinner läka lite. Denna gången blir det ett indiantema. Och den kommer att sitta på utsidan på vänsterarmen. Det blir en apache indian och ett varghuvud samt en svart panther , den kommer att bli döläcker. Kenta är en grymm gaddare och hemskt trevlig så alla som funderar på att gadda sig åk till honom. Min mor hon gillar inte att jag gaddar hon förknippar det med sjömen och kåkfarare och riktigt så är det ju inte nu för tiden. Idag gaddar sig alla mellan 18 till 80 år ha ha. Kenta sa det att det kom in en tant som var 75 som skulle göra sin första en fjärlil på axelen , det är coolt. Idag ser ju gaddarna helt annorlunda ut en för 20 år sen , det är mycket skarpare färger osv. Min förra var ju så kallad black and grey med mycket skuggor skitsnygg om jag får säga det själv. Den andra blir mera ett porträtt med fina färger. Så jag hoppas verkligen att Kenta har tid snart, är ruggit sugen på den nya. Anledningen till att det blev ett indiantema denna gången är att jag har farsinerats av indianer och wilda western enda sen jag var liten. När man var liten tyckte man att indianerna var hemska och råa, men det var ju faktiskt så att det var den vita mannen som tog indianernas land.m Om ni vill ha ett bra filmrips så se Soldier Blue en fantasktiskt bra film och verklighetsbaserad. Dom vita soldaterna tar hämd på en hel indianstamm och dödar ca 500 indianer mest kvinnor och barn. Jag är ju wilda western lajvare och nästa års lajv heter "Indian upproret" en spännande historia. Är det någon som är sugen på att vara med så kontakta mig så berättar jag vilka roller som är upptagna, vi behöver ett gäng till. Maila på [email protected] så berättar jag gärna mer.

Mvh Blomman

Kriga på ditt svin! Döda döda döda .

Jag gjorde aldrig lumpen och är jävligt stolt för det. Jag hade bestämmt mig i ett tidigt skede att inte bära vapen. Jag var ju punkare på den tiden och den kombinationen med militären var högst ömöjlig. Jag möstra ju som alla andra men tänkte först att jag skulle totalvägra men så blev det inte. Det blev det näst bästa jag gjorde vapenfritjänst på en högstadieskola, där jag hade hand om dom så kallade "värstingarna" Med dagens mått var dom väldigt snälla. Jag till och med hade ett band med några av dom. Krig är för mig bland det värsta, så många oskyldiga människor som far illa. Många som mister nära och kära på grund av meningslösa krig. Ta Vetnamn kriget tex USA skickade ut soldater ,där medelålden var 19 år. Jag menar knappt vuxna och som skall ut och döda, för jävligt anser jag i alla fall. Ingen tjänar på krig igentligen förutom då när Europa enades mot Nazityskland, vilket var en jävla tur. Inbördeskriget i USA Nord mot Syd, det kriget gjorde ju att slaveriet avskaffades så det var ju någon form av nytta i alla fall. Men jag mår dåligt av att se dom hemska bilderna från olika krig, det gör mig illamående på något sätt. Då när idioterna körde in i Wrold trade center trodde man knappt att det var sant. Jag vet min kompis ringde och skrek i luren att det var några galningar som har kört in i WTC, äh sa jag , jo slå på tv.n och mycket riktigt så var det. Dessa religösa fanatiker bryr sig inte om människor utan tror att dom skall bli hyllade som hjältar, idioter säger jag. Människorna på planen var ju totalt oskyldiga och hade inget med saken att göra. Men det är ofta så att många krig startar som religionkrig. Nu har jag en son som skall mönstra och jag uppmanar honom att inte göra lumpen, även om om Sverige skall vara neutralt, så är det en då så att när du har fått eller skall lära dig om ett vapen så är det till för att användas. I lumpen skjuter man på pappsoldater vilket skall utgöra människor man skall lära sig att döda. Vilket känns fel i min värld. Många slipper ju lumpen en då idag och skulle någon större krigsmakt vilja ta Sverige så gör man det inom 24 timmar har någon räknat ut. Varför ens ha en försvarsmakt ? det kostar bara en massa onödiga pengar. Sverige lär aldrig hamna i krig och det är jag glad för. Överskriften är lånad av mina vänner i punkbandet Asta Kask .....

Mvh Blomman

Hänger du inte med är du inte tillräckligt snabb !

"Någon" hade kritserat mig att det inte hände så mycket på bloggen. Jag skriver inte varje dag utan när jag känner för det, som nu tex. Jag använder ju min blogg som kåserie, jag skriver om allt möjligt och omöjligt. Jag har inget behov att som Blondinbella skriva vad hon äter , vad hon har på sig, vilken"kändisfest" hon skall gå på. Det är för mig personligen ganska ytligt och tråkigt. Men varje individ gör ju som dom vill med sina bloggar.Men  bara för att jag inte har skrivit på någon dag så innebär det inte att jag har lagt ner bloggen. Jag kollar på en del bloggar en del är jävligt roliga men en del är rent ut sagt jävligt tråkiga. Men som jag sa var och en gör som dom vill det är fritt land. Jag vill ha en blandblogg som kan handla om allt mellan himmel och jord, för jag vill inte hamna i något fack. Jag skriver om det jag tycker är kul och det som jag tycker är viktigt. Och det är ju upp till mig eller hur ?. Och alla behöver inte gilla det jag skriver bara för mig själv och sen om någon vill läsa det så är det bara roligt. Detta är också ett bra sätt för mig att träna  mig på att skriva! även att det ser ut som fan , med särskrivningar felstavningar osv. Men det gör mig inte så mycket det  heller. Jag får ju ut det jag vill och det är de som är det viktigaste för mig. Sen vad andra tycker bryr jag mig inte så mycket om.

Ha det bra där ute och krama varandra i trafiken!

Mvh Blomman


Kan en brandman bli utbränd ? kan en bagare hamna i smeten ? kan en djuruppfödare få på pälsen ?

Känner ni igen det ? ganska roliga ordvitsar. Men det jag skulle ta upp var skrönor. Det finns ju en hel del att välja på här kommer ett axblock. När jag gick i högstadiet så kunde man höra följande. Att någon kände någon som kände någon som hade varit ute och åkt bil i Tyskland. I bilen satt en kille och hans tjej. Bilen fick bensinstopp mitt ute i bushen. Killen tar med sig sin bensindunk och skall hämta bensin. Flickvännen satt kvar i bilen. Efter ett par timmar så ser hon en massa ljus som lyser mot henne och samtidigt hör hon ett dunkande i biltaket. En röst ropar detta är polisen kom ut ur bilen och vände dig inte om. Hon gjorde som hon blev tillsagd, hon gick ur bilen och gick mot polisen. Men givetvis kunde hon inte hålla sig ! utan vände sig om. Då såg hon en förymd galning som satt uppe på biltaket och dunkade sin avhugna pojkväns huvud mot taket. Jag tror att dom flesta har hört denna skröna och den verkar gå i arv från generation  till generation ha ha. En annan är den här. En man stack med sin älskarinna och skickade ett brev till sin fru, sälj porschen och skicka pengarna. Frugan gjorde som hon blev tillsagd.Hon sålde bilen för en krona. Det hade han  nog inte  räknat med. I USA händer dom märkligaste skrönorna. Tex  denna . En dam var ute och gick med sin mops och det regnade ute. När hon kom hem skulle hon torka hunden. Och då stoppade hon in hunden i micron. Pang och hunden var död. Hon stämde företaget på flera miljoner för att dom inte hade skrivit i bruksanvisningen att man inte kunde torka hundar i micron. En annan var vårat egna företag Stiga i Tranås som hade sålt en gräsklippare i USA. En pappa och hans son skulle klippa häcken och lyfte upp gräsklipparen  och skulle börja klippa. Resultatet blev att sonen som höll under gräsklpparen blev av med båda händerna, Samma sak som med micron pappan stämde Stiga på ett antal sköna miljoner. Är det någon som har fler skrönor får ni gärna skriva dom som inlägg.

Ha en bra dag kära läsare.


Mvh Blomman

Rassister, pedofiler och djurplågare !

Denna gång tänkte jag ta upp lite kännsligare ämne. Alla dessa människor i dessa grupper har jag väldigt svårt att aceptera. Om vi börjar med rassisterna så kan det inte finnas mycket vett bakom pannbenet där. Dom tror att endast dom vita, är smarta , snygga , framåt i samhället. Nej då använder man fraser, som om tar våra jobb, dom lever på socialen, dom snor våra tjejer, dom är kriminella , dom knarkar osv . Allt det där finns bland vita också, Jag gillar inte alla människor det skall gudarna veta. Men jag försöker att bedömma människan inte hudfärgen. Jag har vänner som är invandrare och jag har vänner som är helsvenska, så jag har vänner i båda lägren. Jag gillar inte alla svenskar och jag gillar inte alla invandrare heller, men för den delen är jag ingen rassist , det finns rötägg inom alla kulturer lika väl som det finns bra människor också. Problemet med rassister är att dom inte förstår. Dom tror tex att utresningen av judar aldrig har ägt rum, eller slakten av zigenare, handikappade heller aldrig har hänt. Dom är så insnöade på sin grej att dom verkligen tror att inget av det jag räknade upp har hänt! Hur står det till då frågar jag mig. Jo dom lever i sin lilla krets där alla tycker lika och ingen får ha någon annan åsikt en deras egna. Då blir det så lätt  att man påverkar varandra att tycka si eller så. Men är det sunt ? Nej knappast ! tyvär finns det nu i 2008 även knäppskallar som pratar likadant som man gjorde för 20 år i Sverige. Jag trodde att människorna hade fått en annan bild av världen men tyvär är det inte så. Många ungdomar är vilseledda av sina egna föräldrar som har rassistiska åsikter, och får dom värderingarna hemifrån. Dom vuxna har stort ansvar gentemot sina barn. Tex en förälder läser något i en tidning sen häver han ut sig dom där jävla blattarna" så klart att kidsen tar åt av sånt. Barn föds nakna sen beror det på hur man klär på dom sa en klok man.

                                                                                 Pedofeli en sjukdom ?

Nej jag tycker inte att det är en sjukdom däremot är deras betende sjukt. Det handlar oftast inte om det sexuella utan om makt. Man får barn att göra som man vill under tvång En sorts bekräftelse på att man klarar av saker och ting. Oftast är det  männsikor som själva har blivit utsatta och det är i sig tragiskt, men det rättfärdigar  inte deras betende. Att ge sig på små barn är fruktansvärt och hemskt och jag mår illa varje gång jag läser om det. Jag var på ett semenarium en gång där en från socialtjänsten höll ett föredrag. Hon berättade att det yngsta offret om hon hade varit med om var åtta och en halv månad. Kan ni tänka er en vuxen man och en åtta månaders baby? Det är så sjukt så man vill bara spy. Jag tycker att dom skulle släppa in sexualbrottslingar på vanliga kåkar så tar fångarna själva hand om problemet jag kan säga att sexualbrottslingar har inget värde på kåken. Och jag själv har absolut inget övers för dom jag heller. För mig så är vård bortkastat när det gäller sådana människor dom kommer ut och gör det igen. Jag tycker dom kunde införa kemisk kasstrering och då snackar vi inte ett litet piller utan stoppa ballen i ett syrebad så dom aldrig mer kan ge sig på ett barn.

                                                                      Djurplågare varför ?

Hur kan man ge sig på försvarslösa djur ? det är för mig en gåta. Jag den senaste tiden läst om  hästar som har blivit uppskurna och stympade, hundar som knullas,katter som har eldats på. Hur i helvete kan man vara sådana sadister?  Frågan är vad för kick man får av det? är det en religös upplevelse eller är det en sexuell kick, jag vet inte svaret på det men jag tycker  att det är fruktansvärt. Man kan tänka sig hur det ser ut bakom pannbenet, nu skall jag ut och sprätta upp en häst, till vilken nytta vad vinner man på det? En människa som gör sådant kan ju inte vara riktigt frisk, och det värsta är att tidelag i Sverige en så länge inte är förbjudet, rätta mig om jag har fel jag är inte helt 100 på det, för jag vet att lagen har diskuterats. Det är ju bedrövligt om det inte finns en lag mot det. Djur kan inte säga nej men dom har kännslor precis som vi människor. Och är värda att behandlas med respekt.

Mvh Blomman


Min bli är inte lik din bil , det är en likbil !

Idag den 10/11 var jag nere i Värnamo för att göra lite ärende , tex köpa lite grejer till gitarren. Sen skulle jag upp till sjukhuset en sväng och där gick jag med hunden. Då gick jag förbi bårhuset och en likbil kom och antingen hämtade eller lämnade ett lik. Jag fick en obehaglig påminelse om döden. Jag är inte rädd för att dö, det är inte de. Men påminelse att ligga och ruttna 6 meter under jorden skrämmer mig på något vis en då. Jag gick där ute med hunden och började tänka på en del gamla vänner som har dött aldeles för tidigt vad konstigt det blir när man funderade. I mitt jobb får man ju också se döden på nära håll. Jag har suttit vak ett par gånger och det är inget vidare, när man vet att det ända dom väntar på det är att få dö. Visst man vet inte vad som vad som väntar när man har dött. Men helt klart är att jag skall inte brännas i alla fall. Inte för att det skulle göra ont men en då. Jag har en vän som har fått lymfcancer och det är jobbigt att veta , han är lika gammal som jag och har småbarn , en fru osv. Jag vet att lymmfcancer är väldigt svårbotad men jag hoppas att det skall gå bra för honom. Så döden gör sig påmind då och då. Ibland tänker jag mycket på det och ibland inte alls på det. Som nu när det var fars dag tänkte jag på min pappa som gick bort förra året. Det var så mycket man borde ha sagt när han levde men som man inte gjorde . Så tänk på att ni pratar med era nära och kära medans dom lever sen är det för sent. Jag ångar mig ibland fast det är ju inget att göra åt nu. Jag skall i alla fall planera min begravning medans jag lever så att den blir som jag vill, den saken är helt klar i fall.

Mvh Blomman

Twisteded Kristerz eller fan med jag råkade se på dansbandskampen !

Ja skämms! jag har sett på dansbandkampen på tv. Herregud vilket program, jag skrattade  mest hela tiden. Min baskamrat kommer att flå mig, slå mig rädda Blomman nu ,Han kommer att hänga mig,  skjuta mig för detta men det var det värt ha ha. Nej tacka vet jag Familjen Macahan det har jag också sett idag men den   stora skilllnaden var att man satt  som klistrad som man gjorde förr typ för hundra år sen. Jag minns att jag älskade Familjen Macahan och Kampen om Colorado och High Chaparall, jag är en typ wilda western nörd. Jag var även med på ett western lajv i sommras vilket var fantastiskt kul. Där  jag iklädde mig rollen som prisjägaren Snekey Pete. Som letade efter min brors  mördare. Men för att återkomma till den här dansbandskampen. Vissa var riktigt sköna typ Larz Kristerz.! Men en del  var väldigt slätstrykna. Men som sagt smaken är som röven den är klöven ! Och tur är är väl det för tänk om alla skulle ha samma röv , vad jobbigt det skulle bli eller hur! Nej Peter Settman kom tillbaka med Ronny och Ragge allt är förlåtet. Jag menar snus,pöka och fården vad kan gå fel ?

Mvh Blomman

Internets baksida eller framsida ?

Många saker är bra med internet. Men mycket är rätt dåligt med. Mobbingen har fått ett annat ansikte då man skriver och terroriserar andra människor. Utan att behöva stå med sitt namn. Jag läser ofta på min dotters blogg där folk skriver anonymt  och kritiserar henne. Varför kan man fråga sig ? varför vågar man inte stå för vad man tycker ? Är det roligare att kritiserar anonymt? Jag ar säkert också någon gång skrivit anonymt vilket jag ångrar! ibland skulle man sätta på sig både munkavel och boxhandskar så man inte kan skriva .Men i största möjliga mån står jag med mitt smeknamn Blomman som dom flesta i alla fall känner till. Men som tur är här på min blogg så bestämmer jag vad som får stå. Jag vill inte ha en blogg där det blir en massa pajkastning av okända människor som kritiserar mig. Jag tar gärna en diskussion med personer som törs stå för vem dom är. Det blir mera relevant då. Men när jag går igenom Carros blogg så kan man hitta mängder av anonyma inlägg, där dom i princip idiot förklarar henne . Det är sånt jag inte gillar. Sen är inte jag guds allsmäktige på något sätt jag gör mängder av fel och har även stora brister inom många områden. Men på min blogg bestämmer jag vad som får stå. Om jag kan  få en riktigt , riktigt bra förklaring av någon som alltid skriver anonymt till varför dom just skriver anonymt. Ja då skall jag låta den stå kvar här på detta inlägget av mig. Men kan man inte skriva det ja då så åker det väck.
Ha en bra dag där ute ute cyberrymden !

Mvh Blomman

"Jag vet vad du gjorde på festivalcampingen " eller har jag skrivit nytt matrial ?

Hej på er fans och ofans, dags att släppa texterna till våran kommande guldskiva.platina MTV, hits ju name it bandet är Fattijons  och vi spelar punk sen starten 77-78 och vi kör på i samma stil en idag. Vi vägrar att ge upp.

                                                                           MÄNNISKOR SMAKAR !

Det finns fortfarande pistoler , det finns fortfarande gevär , det finns fortrafande människor som lever i misär.
Ingen verkar bry sig , man vill inte lägga sig i man skiter i vilket men det skiter vi i.

REF. För människor måste vara snälla, snälla mot varann ja människor måste vara snälla mot varann !

Det finns kvinnor som våldtas!  och dom som slås ihjäl det finns dom som lever på bidrag och får leva som en träl.
Men livet är plåga ja livet är inte lätt man måste vara schysst ja snäll rätt och slätt.

REF: För människor måste vara snälla, snälla mot varann , ja människor måste vara snälla mot varann.

Outro: ja männsikor måste vara snälla mot vanann , ja människor måste vara snälla mot varann , ja männskior måste vara snälla mot varann .......

Text och musik Blomman 6/11-2008
                                                                              

                                                                       FREDRIK IS A WANKER !

REF: Fredriks is a wanker Fredrik is a wanker la la la la ,a wanker wanker !

Det är han som regerar i vårat land, en  ful och  jävligt skalling man .
Man kan undra hur det står till, för i hans hjärna står det heeelt still.

REF;

Han åker runt i sin fina bil, genom Sverige kör han många mil.
För att hålla sina vackara tal, men ur hans käft kommer det baaara skval.

REF.

Han säger att det skall bli bättre på våran jord, men det är bara snack och tomma ord.
Han går hem och stänger sin port, sen sparkar han på dom som ingeeenting har gjort.

REF.

Text och musik Blomman 6/11 -2008

Fredrik is a wanker och Människor smakar !

Det är titlarna på två nya låtar som jag har skrivit åt bandet Fattijons där jag själv spelar i just nu eller då vilket nu man väljer att kalla det. Låtarna skiljer sig markant för att vara jag den ena är mer likt 77-78 punk och den andra är mer  80 tals inspirerad tvåtakts punk. Och den ena är mer på skoj och lite retsamm mot moderater och specielt våran statsminister Reinfeldt .Den andra är lite mer allvarlig. Men texterna på mina nya låtar kommer att lägga ut på bloggen när jag har renskrivit dom just nu är det bara kladd på ett papper men låtarna är helt färdiga.Nu hoppas jag bara att vi får tillfälle att repa in dom, till nästa gång vi spelar när det nu blir ha ha, man börjar ju liksom tröttna på dom gamla låtarna. Givetvis kommer vi att ha kvar ett par av dom. Men långtifrån alla kan jag tänka mig, men vi får se. Hur som haver så är det jäkla kul med att skriva , både här på bloggen och att skriva låtar med tanke på med mina skrivsvårigheter  som ni säkert har märkt. Men jag skiter i vilket !  jag skriver i alla fall ha ha. Försök att göra något åt det era jävlar*s* Skämt o sido men ni förstår säkert vad jag menar. Sen måste jag få in att Peo Thyren bassist i det gamla legendariska bandet NOICE skrev här på bloggen. Det tyckte jag var väldigt roligt. Dessutom är han mycket trevlig och vi mailar lite till varandra. Jag skall ta ut deras låt "I natt är hela staden vår" och göra riktig punk av den, det vore hur kul som helst. Jag har fått blodad tan nu när det gäller låtskriveriet, det har varit lite dåligt det senaste året men nu verkar det börja lossna igen. Det vore kul att skriva typ 6 nya låtar och spela in det. För det var länge sen som våran platta"Absolut Punk " kom ut.
Ha det bäst där ute gubbjävlar och slynglar !

Mvh Blomman

Trashcan ! en möjlighet eller en utopi?

Enda sen jag var liten har jag alltid gillat musik. Mina första idoler var Kiss och Suzi Quartro. Sen 77-78 kom punken in i bilden. Jag var helt frälst det var något nytt och något annorlunda. I skolan var man hatad men jag älskade det. Mitt spretiga hår och min skinjacka som retade gallfeber på "raggarbrudarna "  i plugget. Sen var jag och kollade på mina kompisar som repade och dom hade ingen bassist. Jag provade att spela en meningslös dag med Attentat sen var jag med i bandet, jag tror vi hette Snok 85 som senare blev Skinrollers. Sen hoppade jag på Fattijons som jag spelar med en idag som sångare men nu har jag tagit över gitarren, efter en hel del gittarister, Bonza, Pedda Icke, Markus. Det jag vill mena är att punken är ett bra sätt att börja lira på, jag är ett levande bevis på att man behöver inte vara proffs. Jag spelar hellre en bra som man säger så men det funkar trots allt. När jag skriver låtar skall det vara enkelt och giftigt helt i punkens tecken.(obs ingen porrfilm). Musik skall skapa glädje och punken har givit mig en massa possetiva saker. Visst fick man springa en och annan gång både från Raggare och Skinheads. Men det vara mest på kul utom en gång när Raggarna fick tag på mig och spöade skiten ur mig. Det kostade en vecka på sjukhus med hjärnskakniing som följd. Men jag vägrar att ge upp och bli "Vuxen" lite bättre har det väl blivit men jag älskar mina kompisar och mitt band vi har så himla kul. Punken skall vara för mig som Elvis var för morsan det skall finnas för evigt. Förmodligen blir det så när jag sitter på hemmet så kommer jag att skrika ut STATEN OCH KAPITALET ! och va allmänt förbannad.

Trashcan en möjlighet eller utopi ?

Jag har funderat länge på att starta en musikförening här i byn. Jag tror att det finns en möjlighet för ungdomarna att göra något , men musikföreningen skall ha plats för alla från punk till trubadur. Alla som vill skall få spela. Tanken är att köra spelningar en gång i månaden. Med ett par band eller artister som vill uppträda. Problemet är att hitta en lokal, som är tillräckligt bra och där man inte stör för mycket. Sen måste man dra in stålar så man kan köpa in utrrustning för spelningar. Men allt tar sin tid att bygga upp. Nammet är redan klart Trashcan det är ett bra namn på en musikföreningen. Jag vet att intresse finns, det gäller bara att få¨folk att fatta att det måste göras något här i Skillingaryd. Detta är en chans att skapa en bymentalitet att man hjälps åt ung som gammal. Alla känner någon som känner någon som är bra på något. Så ni där ute Rappare , Punkare , Rockare, Hårdrockare, Popsnören ja allt vad du vill hör av dig till mig så skall vi skapa något  tillsammans. Min dröm är att få hit Asta Kask det skulle ge fulla hus och bli ett helvetes drag. Men vi får se vad som händer framöver en så länge är jag bara i startgroparna. Men hej så långkalsong och hör av er ni som vill skapa.

Mvh Blomman

Fler bilder




Festivalcampingen på Carlia! eller har vi varit på turne´ ?

Oj oj oj vilket drag det blev. Så här roligt har jag inte haft sen dom draggade efter svärmor i fel sjö.*s* (obs skämt) för den som int begrip! Våran emenete basist Patrik Putte Witting fick höra att det bodde ett antal linedansare på mitt hotell, då sa han kan du inte slå  ner typ 41 stycken så får vi bra press. Nej sa jag ! sa jag ja kan ju inte slåss. Jävla otur det kunde ha givit oss skjuts i kariären ha ha. Men nu gjorde jag inte det. Tur var väl det ha ha. Men jag lyckades i alla fall masa mig ner till Mortens krog vid 11a tiden på förmiddagen för att göra Sveriges kortaste rep genom tiderna. Men efter en kvart sa vi att vi skulle inte repa sönder låtarna. Sagt och gjort kl 16.00 entrar vi scenen, för första gången sen 2003 och hej vilket drag det blev . Vi inledde med Fändrik Fjun en asta cover. Sen rullade det på. Biljett 350 spänn som är en egen, nu skall det göras klart en gång för alla jag har skrivit musiken och refrängen men Putte har gjort texten. Jag får oftast höra att det är jag som har gjort låten men så är det inte. Jag har skrivit andra hits som Joey , Jag var full, osv. Vi till och med slaktade Attentats ! En meningslösdag i tvåtakt underbart säger jag. Vi fick in lite KSMB som intro till våran egen låt Joey och det var Dörrterror.. En helt sjukt bra dag fast tiden var tidig Generalen , även om vi inte tjänar pengar så förtjänar U-A punx en bättre tid.


Sen till ljuva hotellnätter, hattar, och så jävla bra !


Om vi börjar med det första.  Så sa min baskamrat hela kvällen att jag hade haft sex den timmen jag gick och vilade. Men det är tekniskt omöjligt då vi i Smålands Jerusalem inte sysslar med sånt. Här är vi religösa och ser på Idol och stjärnor på is samt bonde söker fru. Sex är fult och oetiskt tycker jag i alla fall eller ?

Sen till hatten är min.

När jag hade varit och vilat satte jag på min hatt, Men något stämde inte, hatten gick inte på .Förmodligen var det huvet som hade växt eller hjärnan som hade blivit mindre, ja fan vet. Men jag tänkte till. Jag blötte håret och hatten passade som en fläskläpp. Men alla skulle "låna den " VÄRST VAR BOHUSGÅRDSFANTOMEN ANDERS SUNDBERG"  han skulle säkert gå i säng med mig för att få hatten. Men även damer ville ha den oj oj. Snacka om hattgroupisar.

Till allra sist !

Topper var bäst för kvällen bättre än Troublemakers till och med. Sicka sköna lirare. Jag snackade med JH sångare och jesusknäppare i Topper sicken galning och så jävla skön kille. Han berättade att dom i bandet hatade varandra men kunde inte vara ifrån varandra, det lät som ett dåligt äktenskap ha ha. Sen berättade han att dom spelar i Tyskland en del, jag erbjöd att vara förband med Fattijons eller jag själv, jag gör vad som helst, för att bli känd ha ha. Jag skall skriva nya låtar till Fattijons.. Vi är punk och vi är stolta för det ! Bäst på lördagskvällen var Putte som sjöng Once a punk always  a punk med Topper. Fy fan det var så att man fick en tår i ögat , vackert ja det var bara förnamnet.

Mvh Blomman

Ps Sara jag tackar för kramen Ds