Och här kommer reklamen !

Jag måste ju bara promota för lajvet i augusti. loka här, som hon sa i Pistvakt !

Död mans hand har nu blivit ett kampanjlajv vi kommer att satsa hårt på nästa år och hoppas att ni deltagare gör detsamma. Vår målsättning för nästa år är minst 100 deltagare och tre fulla dagars lajvande. Då vi har tillgång till en av Sveriges bästa lajvområden

Välkommen som deltagare i 2008 års upplaga av kampanjlajvet "Död mans hand"! Vi arrangörer kommer att satsa hårt på detta lajv och hoppas att ni deltagare vill gör detsamma. Vår förhoppning för 2008, eller ska vi säga 186?, är att många ska komma med på äventyret tillsammans med oss. Vi kommer att hålla till på ett av Sveriges bästa lajvområden som passar perfekt för ett westernlajv.
Den lilla guldgrävarbyn "Slow River" ligger strax utanför Skillingaryd i Småland och har över tjugo hus och en stor Saloon. Intill byn ligger en guldvaskarbäck med mycket guld och en gräsrik hage som är redo att ta emot deltagarnas hästar. Skogen vimlar av indianer. Nu väntar vi bara på dig och dina vänner som vill uppleva 1800 talets westernatmosfär.

2008 års avsnitt av kampanjen heter "Håll i hatten", och är inspirerad av bl. a: tv-serien "Dead Wood", där det finns skurkar, vanligt hederligt folk, sådana som vill vara finare än andra, guldvaskare och "gamblers", ja allt som western skall innehålla. Tänk dig bara in i en karaktär som du skulle vilja spela, så är du strax i guldgrävarbyn "Slow River"! Här finns plats för män och kvinnor i olika åldrar och vi skulle gärna se dig som en av dom.

Det mesta av de kläder och den utrustning du behöver har du säkert redan, så det behöver varken bli dyrt eller arbetskrävande att förbereda sig för "Håll i hatten". Jeans, flanellskjorta, klänning eller kjol - och så naturligtvis en hatt - är det inte svårt att få tag på. Titta på bilden av våran sheriff med en randig skjorta eller följ länkarna på forumet så kan du se hur vi var klädda förra året. När det gäller vapen så upptäckte en del av oss att det faktiskt var skönare att gå utan: Vapnet med hölstret var tungt att bära och är inget måste. Men när indianerna anfaller, maskerade rånare dyker upp eller då någon försöker lura dig i poker är det inte fel att vara beväpnad!

Under "Håll i hatten" kommer pokerspel till banjospel att blandas med gruvliga uppgörelser man mot man med vapen i hand. Spänning kommer att trängas med lekfull glädje och avslappnat umgänge där alla kommer att rymmas vare sig man spelar hårdhudad guldvaskare eller föräldralös skoputsare. Framförallt kommer vi tillsammans att få uppleva illusionen av vilda västern.

Välkommen att vara med på äventyret!

Arrangörsgruppen


Dags för rekryterna från Töreboda ASTA KASK !

Ja ett av mina favoritband ger inte upp, dom åker runt och spelar var som helst hur som helst och är så jävla bäst. Asta Kask har jag följt sen radio programmet Ny Våg 78 -79! dom skickade iväg Ringhals Brinner, en låt som fortfarande är så jävla aktuell. Jag har även spelat förband till Asta Kask och  känner en del av dom personligen, helylle killar som fortfarande tror att det går att förändra våran ruttna värld. Jag skall se dom i Växjö den 7/6 på Musikens hus , där jag spelade med mitt band Barnarp Bulldogs 2006. Klart som fan att det blev succe´  här kan ni se själva. http://www.myspace.com/barnarpbulldogs där kan ni även se fyra videos och ladda ner lite låtar. Asta Kask spelar tvåtakt och det går undan som själve fan, så gött att man får stå päls för att citera Gunde Svan. Dessutom har dom grymt bra texter, och sånt gillar jag då jag själv skriver alla texter i våra band. Nu kan man ju undra när vi skall spela igen, ja det frågar jag med, men vi har ett uppehåll som det heter. När ni minst anar så står vi där igen och ger järnet, för om någon trodde att tvåtaktspunken är död så är det dags att vakna för så är det inte. Många bra band spelar en idag som var med när det begav sig.Asta Kask är ett av dom. Många engelska band lirar så som GBH, Partisans , Exploited och framför allt Sex Pistols som som spelar på Love and peace festivalen i Borlänge. Just nu håller jag på med att skriva egna låtar som jag hoppas att skall komma ut. Arbetsnamnet på den plattan heter "Blomman ger igen" Lite djupare texter en tidigare! jag vill hämnas nu. En del kommmer säkert att känna igen sig och det är meningen också. Man ger sig inte på Blomman ostraffat.. Jag använder inte våld utan mina texter kan tala om vad jag tycker och känner. Jag skall spela in en demo och skicka till mina vänner i Norge så får vi se vad det leder till. Men ni som vill uppleva lite av 80 talets nostalgi beger till Växjö den 7/6 om inte annat så kommer ni att kunna läsa om spelningen här. Med andra ord PUNX NOT DEAD !

Mvh Blomman

Då var debuten avklarad !

Efter en tuff jobb helg och mycket annat så var det dags för att åter igen besöka westernstadern High Chaparral Ett mycket trevligt inslag i Snekey Pete,s tillvaro, idag testade jag utrutsningen som jag skall ha på lajvet Håll i hatten som äger rum i augusti, allt satt som en smäck på en sådan stillig revolverman som jag*s* Jag blev till och med fotograferad av ett par barn, även Kasper tog ett par kort som skall läggas ut på bloggen. Showen var tillspetsad i år och var ett par klasser bättre en förr om åren, däremot det traditionella tågrånet var extremt dåligt på gränsen till pinsammt. Annars var det mesta sig likt vilda revolvermän som skrämmer slag på gamla och unga snygga brudar som går klädd i allt för långa kjolar och givetvis en sheriff. Årets modell kan man väl säga var lite speciell men rolig. Indianerna lyste med sin frånvaro men dom lär dyka upp så småningom när det börjar att dra ihop sig till högsäsong det är det inte nu. Men när dom öppnade igår så hade det var fullt ös och mängder av folk , bättre premiär hade dom inte haft på mången dag. Jag kommer ju att tillbringa en hel del helger där ute på chappis, likt vildmarksbyn en avkopplande tillvaro. Allt är så himla lugnt på sådana ställen, man känner frihet i kroppen och ingen press. Jag hoppas att ni som besöker min blogg också gör ett besök på chappis, men se upp för rånare, mördare och annat löst folk ingen kan gå säker som ni vet*s* Fråga bara Jesse James som sköts i ryggen av ynkryggen Robert Ford, om ni vill veta mer om denna historien så köp eller hyr mordet på Jesse James, enligt rykterna var han då tidens Robin Hodd men hur sanningen ligger med det skall jag låta vara osagt. Billy The Kid blev också väldigt ökänd trots sina unga år så hann han med att skapa en myt om sig själv som en fruktad revolverman. Men jag tar det mesta med en nypa salt, om ni vill veta mer om Pat Garett, Billy The Kid  så kolla in tv 3 i kväll den 25 /5  vid 1 tiden på natten då sänds Young Guns 2, en film värd att vara uppe på natten för.

Mvh Snekey Pete

Skall det vara så här va ?

Igår tränade mitt seniorlag i innebandy och precis som vanligt, vi körde grundkonditionsträning. Plötsligt springer det förbi ett gäng smågrabbar 10 max 11 år. Dom körde tydligen intervall träning. Jag tänkte väl inte så mycket på det igentligen. För än jag såg dom komma andra gången då såg jag att ett par av dom som gråter, jag tänkte har dom skadat sig eller? Då ser jag att en av dom håller sig för magen, förmodligen håll.Tränaren skriker kom igen kämpa du orkar. Jag blev helt målös! Jag tänkte vad fan är det frågan om grabben gråter och tränaren pressar honom att springa en då mer istället för att ta honom åt sidan och trösta honom. Sen kommer det ett par till som också gråter och ser helt slut ut , jag blev så jävla arg, men kunde inget göra. Därför valde jag att skriva på bloggen om det. Jag kommer också att sätta in än insändare i våran lokaltidning om det. När man är 10-11 år skall man man ju ha kul på sina träningar , stoja,stimma   latcha och ha kul . Jag hade själv innebandyskolan för 8-9 åringar i Skillingaryd och det skulle väl aldrig falla mig in att köra stenhård intervallträning med dom. Jag skulle vilja fråga detta förbundet om det är deras policy att köra stenhård fysträning med 10- 11 åringar, skulle vara intressant att se vad man fick för svar. Detta liknar ju gamla Ryssland när man drillade 7-8 åringar i gymnastik med en hjärnhand , dom fick träna ett antal timmar om dagen med minmalt mat. Jag anser att detta är ett brott mot barnidrottens hederskoder. Jag anser inte att man skall träna någon hårdare fys för en man kommer upp i 15-16 års ålder, men man måste även då vara vaksam på att  grabbarna och tjejerna inte får skador på grund av för hård belastning. Dessutom så hade jag varit förälder och sett detta då hade jag tagit min tjej eller kille ur laget, för barn skall skratta inte gråta när man går till sin idrott. Men det jag är rädd för det är att dom barn som inte pallar sådan här träning kommer att sluta idrotta överhuvutaget och inte tycka att det är kul längre ! Vilket kan leda in dom på felaktiga spår, idrott skall hjälpa inte stjälpa enligt min mening.Man ser allt som oftast nu för tiden barn som inte duger slås ut tidigt i åldrarna och det anser jag är för jävligt. Och dom tränarna som bedriver sådan här träning skulle skämmes tame fan för att citera en Norrlänning, det är fel man på fel plats om man säger så, läs ett parti barn psykologi så kan det hända att ni lär er något, för min fråga är som Sverker Olofsson säger ! skall det vara så här va ?

Mvh Blomman

Hon är allt !

En dag när jag minst anar får jag ett tele samtal.Hon ringer och är len i munnen. Hon säger att hon har tid för mig och jag svarar det var på tiden. Hon säger skall vi ta det hemma hos mig ,? ja svarar ja och blir nervös.Hon har föberett allt, stolen finns där verktygen med, jag tänker snälla låt mig överleva detta.Det här är straffet för att jag inte har skött mig. Hon tar på min kropp och för mig långsammt tillbaka , jag ser hennes klädsel, den är ljus o fin.Hon öppnar min mun och för in den, jag säger nåd snälla nåd, men hon bara skrattar. Hon sätter sig på sidan av mig och visar sina ben, jag tänker herregud, skall jag få dom i munnen med.Hon böjer sig fram jag ser hela härligheten, men men hon kniper med vertygen,Sen plockar hon fram dom största jag har sett, jag blir målös. Här finns inga lik i garderoben utan bara ensamma försvarlösa människor utan någon makt, man bara ligger där  och hon gör vad hon vill med en.Men jag njuter när det knakar, blodet sprutar, och jag är glad att jag gick till tandläkaren med mina hål.För om det hade dröjt så hade det blivit en då dyrare.
Snälla regeringen skaffa oss ett högkostnads  kort hos tandis.

Mvh Blomman

Snekey Pete en revolverman !

Idag fick jag tag på ett par byxor och ett par schyssta skor.Brallorna kostade 45 kr dojorna 10, så att vara lajvare kostar inte skortan.Det är så jävla kul att leta det "billiga saker" men jag kommer at åka på lite större utgifter. Ett hölster kostar runt 500 spänn, det svider i en redan ansträngd plånpbok.Dessutom hittade jag flytande tvål för tre kronor, vad som händer när man har tvättat sig kan jag inte garantera,! snoppen kanske ramlar av, rumpan gror igen och jag står med skägget i brevlådan.Men so what Western rules.På kupan hittade jag lite andra sköna grejer, ett krus att förvara diskmedel i, ett annat för att förvara tvål i.Ja fan vet vad jag skall leta efter nästa gång när jag skall på turne´Jo en gjutjärns stekpanna, har någon något sånt jag köper. Billigt så klart ha ha.Jag köper även zink kaffemuggar.Sen letar jag efter zink /eller plåt diskbaljor alternativ tvättfat.Halleluja  The Wild West goes one.

Mvh Blomman


Vilken tur att jag hade fel !

Igår gick Sverige mot alla odds till semifinal i hockey. En bragd med det här  laget, jag tippade ju att dom skulle ryka i kvarten men vad skönt att jag fick fel. Nu kan vad som helst hända men att vinna över Kanada i deras egen kula känns som omöjligt uppdrag. Men som sagt laget har överaskat och kan göra det igen. Det här känns lite som när USA vann mot Sovjet som det kallades då i OS i Lake Placid.Unga collegegrabbar som gjorde det omöjliga och vann med 4-3 mot oslagbara Sovjet.Det har gjorts flera filmer om denna bragd. Nu kan man väl inte jämföra USA,s bragd då dom var glada amatörer och väldigt unga och oerfarna. Men jag hoppas att Sveriga kan vinna, och chansen finns . Men hur skall dom vinna då? 1 Henke måste spela som en levande vägg i målet, 2 försvaret måste vara vattentätt, 3 vi måste sätta våra chanser, 4 STORT HJÄRTA MOTIVATION SLÅR ALLTID KLASS !. Kan vi få detta på plats på en och samma dag ja då kan det bli en skräll. Går laget till final ja då skall dom ha bragdguldet jag skall knyta alla mina tummar på fredag och be till högre makter för att Sverige skall lyckas , dom har gjort det fantastiskt bra så här långt. Så jag säger som när HV tog SM guld VI HAR GUD PÅ VÅRAN SIDA ER JÄVLAR. Lycka till nu Sverige och kör så det ryker.

Mvh Blomman

Du har ju hela helgen på dig !

Nu har hela helgen gått och jag har varit ute i vildmarksbyn och hjälpt Kasper med hans hus. Det kommer att bli kanon när det är färdigt. Man tycker att man har hela helgen på sig men en  helg går så himla fort . Idag är det måndag igen och en ny vecka skall man se fram emot. Fast efter dagens träning så är det dags att ge sig ut dit igen! Fast  det blir lite stressigare när det är på en veckodag. Men han måste få det färdigt för snart är det ett lajv och då skall det vara klart. När allt är klart så skall jag ta lite kort ute i byn så får ni se hur det ser ut där. Jag trivs bra där för att det är så lugnt och tyst. Så i sommar kommer jag att tillbringa en hel del tid där. Men jag måste berömma sonen med han har slitt hårt med det där huset man skall komma ihåg att han bara är 17 år, och  jag tycker att den här rollspelsföreningen är väldigt kreativ, dom har en sån god sammanhållning och alla hjälper alla och ingen blir utfryst på något sätt. Inför alla lajven är dom i sin lokal och syr upp sina grejer dom skall ha, och dom är jäkligt duktiga. Ärligt så trodde jag inte Kasper kunde sådana grejer men han är skitduktig. Jag skulle nog inte ha tålamodet med att sitta och sy, jag har ju heller aldrig hållt på med det. Men eftersom jag funderar på att gå med i föreningen så få man väl lära sig då ha ha. Det jag tycker är bra med detta är också att dom lär sig mycket om historia och dom är väldigt kunniga inom sina områden, dessutom så kan allmänheten boka där ute så kan dom bjuda på eldshower spökvandringar mm, en bra grej för  tex föreningar eller företag som vill göra något annorlunda. Vill ni titta in på deras hemsida så kan ni läsa mer om föreningen , kontakter osv om det skulle vara någon som är sugen på att testa på att bli lajvare, själv skall jag ju vara med på Wilda Western lajvet, det skall bli en kul erfarenhet. Ingen är för ung eller för gammal för att prova på. Och det behöver inte kosta skjortan med utrustningar osv, föreningen har en hel del matrial som man kan antingen få eller köpa. Sen kan man kolla på Myrorna, Kupan, Sverige hjälpen så gynnar man ju samtidigt en god sak. Väl mött ute i skogen så hoppas jag att vi ses någon gång under sommaren.

Berghems vänners hemsida.

http://www.o-g-f.com/Berghem/index.htm

Mvh Blomman

Av jord är du kommen !

Idag sändes Englas begravning i direktsändning kyrkan  var full till sista plats. Aftonbladet ägnade halva sin tidning till att skriva,barnen vi aldrig glömmer och syftade på Engla och Arboga barnen Max och Saga. Men inte ett ord om Simon eller Riccardo. Makabert så det förslår!Aftonbladet verkar välja ut vilka det är mest synd om.Alla liv är tydligen inte lika mycket värda.Varför frågar  jag mig?Jag tycker det är en oerhörd tragedi när någon i förtid dör.Oavsett om det skulle vara en ligist eller en liten flicka.Jag har påpekat tidigare att jag inte tar Simon och hans polare i försvar, det var förkastligt det dom gjorde.Men han hade inte behövt bli mördad om vuxna , polis och sociala myndigheter hade gjort sitt.Jag kommer ihåg andra fall som borde ha uppmärksamats, Fadima, Pelle, Helen , alla var unga och blev brutalt mördade.Jag sörjer för dom också.Att bli av med nära och kära måste var det mest fruktansvärda som kan hända en.Även om man råkar heta Simon och var på kant med rättvisan.Inget barn förtjänar att dö.Livet är det vi har och vi har bara ett, jag tror att dom anhöriga till alla dom här barnen saknar sina döda barn oavsett vad man tycker så är det tragedi för alla inblandade.Detta kallas empati och det är ett ord som oftast används i en possetiv bemärkelse.Man känner empati för Engla, Max och Saga men inte för Simon, för att han var en så kallad värsting.Jag kan inte se det så. Han var en människa också med kött och blod en ung pojke som hade hamnat lite snett.Var det då rätt att mörda honom?Nej jag tycker inte det. Han har precis lika stor rätt att leva som vi alla andra trots hans trassliga bakrund.Dom som nu tycker annorlunda får gärna göra det och det är bra med debatter av den här sorten, men jag skulle vilja se den som tycker det är rätt att döda och stå för det, ja då är man minst lika sinnesrubbad som mördarna är.

Mvh Blomman

Rödebymordet !

Igår när jag läste om att den 50 årige man som sköt ihjäl 15 årige Simon Södeberg friades pga av "att han dels var psykiskt sjuk och dels att han inte visste vad han gjorde friats" blev jag totalt chockad.Vad sänder detta ut för singnaler till vårat rättsamhälle?  Att det är helt ok att ta död på en annan människa bara man är tillräckligt sjuk?Dessutom får han skadestånd samt  sina vapen tillbaka som dödade grabben, helt  absurt anser jag.Det kan aldrig vara rätt att döda om det inte är i absolut nödvärn det var inte detta. Killen stod på knä och bad för sitt liv ändå trycker den 50 årige mannen av sitt vapen från  1 meters håll. Grabben dör samt  så skottskadar han  en 17 åring. Visst dom här grabbarna hade trakasserat 50 åringen under en längre tid men det rättfärdigar inte att han skulle skjuta på dom.  Hade han nu gjort som man skall , ringa polisen, skjuta varningskott osv då hade saken hamnat i ett helt annat läge men det gjorde han inte för han var ju "psykist sjuk",  i samma sekund som han sköt visste han inte vad han gjorde enligt domstolen. Man kan ju fråga sig varför friades inte Mattias Flink ? han kan ju knappats heller vetat vad han gjorde då han sköt i hjäl 7 personer i Falun 1994 han var ju också pyskist sjuk enligt domen, eller Anna Linds mördare han var också enligt domen psykist sjuk, dom båda fick livstids fängelse.Dessutom tycker jag att det är så jävla makabert att  han den 50 årige mannen får sympatier utifrån kända som okända att han gjorde rätt som dödade grabben , hur  kan ni tycka det? Det handlar ju om en 15 årigt barn som brutalt har mördats! Är inte hans liv lika mycket värt som Englas eller dom två små barnen i Arboga? Eller handlar det hela om att grabben var en ligist ?Givetvis skulle han ha dömts till sluten psykvård.Eller livstids fängelse inte  skulle han ha friats.Det jag undrar är vad kommer att hända nu ute i samhället.Kommer alla skaffa sig vapen och skjuta på folk och sen säga att att man är pyskiskt sjuk eller ?En friande dom vid mord sänder en bitter smak i munnen på mig i alla fall.Jag hoppas att familjen överklagar till en högre instans och att det där döms på ett rätt sätt, för detta är inte rätt han skall sitta inom lås och bom.Han har inte den spärren som vanliga människor har, och det har sällan mördare.I dom flesta fall av mord hittar man någon form av psykisk störning hos mördaren.Och det hade man ju gjort på den 50 årige mannen med.Varför dömdes han inte som en psykisk sjuk man då ?! Jag lider med Simons föräldrar som har förlorat sitt barn och för att domstolen inte dömde honom enligt lagen för mord, jag hoppas att ni får upprättelse, för detta är en rättskandal! Mina tankar går till Simons familj och hans anhöriga.

Mvh Blomman

Vildmarksliv eller skall Blomman bli skogsmulle ?

I morrgon är det fredag och då skall jag och Kasper åka ut till vilmarksbyn och bygga på hans hus.Det är så himla gott att vara där ute inget som stör en och lugnt och fridfullt.Där kommer också wilda westernlajvet äga rum så man känner till stället väl.Där kan man laga mat över öppen eld.Inga mordeniteter finns där ute  och det gillar jag.Man kanske inte kan tro det om mig att jag är en naturmänniska men det är jag faktiskt, jag skulle igentligen ha levt  på wilda western har jag kommit fram till då man fick jaga sin mat själv bo under bar himmel och bara ta det lugnt ! det hada passat mig som fisken i vattnet.Jag skulle kunna o mitt ute på prärien utan mobil tv och dator, inga som helst problem med det , jag är ingen prylmänniska.Nu när min mobil är trasig så tycker jag det bara är enbart skönt, jag får ingen panik av att inte ha den.Jag skall ta upp ett gamalt intresse nu när jag skall ta ett sabbatsår med golfen nämligen fiske, det är till och med mer avkopplande en vad golfen är.Det enda som är synd är att jag inte har någon jaktlicens det hade varit kul att ha , sen kunde man bo ute i vildmarksbyn året runt, det skulle inte göra mig ett skit.Men nu kan man ju inte det men i sommar skall jag tillbringa mycket tid med Kasper där ute, för just det här lugnet som finns där.Man får känna sig som en nybyggare eller jägare kalla det vad ni vill, det låter säkert lite pateiskt men jag menar på fullaste allvar.När man är ute i skogen och går med hunden får jag frid, det är som en religös upplevelse.I alla fall på sommaren, vintern är ju inte lika kul men det hade ju fått gott det med.Är ju mer sommarmänniska en vintermänniska om man säger så.Tänk vad gott att slippa allt som räkningar, stress, irriterade människor och bara vara för sig själv, det hade varit guld.Någon gång i livet kanske man flyttar ut mitt i skogen skaffar lite djur, odlar sina egna grödor och bara vara så lycklig !

Mvh Blomman

Nattsudd eller är det hockey VM ?

Efter ha förstört min nattsömn genom att titta på Sverige-Frankrike kan jag bara konstatera följande 0-0 efter en period mot en B nation i hockey var skrämmande dåligt.0-0 efter 7 minuter in på andra var än då sämre.Till slut fick Tony Mårtensson hål på det franska sållet.Sen efter det så trillade puckarna in titt som tätt.Och det hela slutad med en storseger med 9-0.Jag tycker att det var roligt att HV,s målvaktshjälte Stefan Liv höll nollan och att han får fortsatt förtroendet mot Schweiz på onsdag.Men di gul-blåe måste höjas sig till 100% när man möter bättre lag och det kanske dom kommer att göra , men just nu tycker jag att det är skitdålig hockey rent ut sagt.Jag hade ju hoppats att få se lite mer av storstjärnorna men det kanske kommer så småningom.Turneringen har ju nyss bara börjat.Men jag håller fast vid mitt tips det blir kvarten men inte längre en så, skulle det mot all förmodan bli bättre så skulle ingen bli gladare än jag för trots allt hjärtat klappar ju för gamla svedala.
Dags att få några timmars sömn.

Mvh Blomman

Knektar och annat löst folk!

I sammband med att en som har knektarnas blogg skriver en artikel om dom anonyma som skriver på gästböcker bloggar etc, lägger han ute ett inlägg från mig där jag står med mitt allmänt kända smeknamn Blomman.

"RE:Klubbkänsla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                   Det är jättetråkigt att killarna går till Gnosjö , men jag tror inte att vi står och faller med dom.   Blomman
                                                 
Där jag då undertecknar jag mig med mitt namn.Lågt och direkt dåligt.att hänga ut mig på det sättet .Jag har inte skrivit på deras hemsida sedan förra året där det då var mycket hets mot mig.Då bestämmde jag mig för att inte skriva mer där.Ändå antyder skribenten på deras blogg att det är jag som har skrivit alla inlägg som rörde den aktuella saken.Även på mitt lags hemsida finns det sådan attityder att jag skulle ha skrivit under så kallat falskt namn eller en psydonym, vilket inte heller är sant.JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD över att alltid råka ut för sådan påhopp.Visst jag skriver en del på andra gästböcker kanske frågasätter eller har åsikter, man jag är väll  inte ensam i hela Småland att besöka olika lags hemsidor eller att skriva där.Jag tycker också likt skribenten hos Knektarna att man skall stå för något man skriver.Det blir mera relevant då.Men att hålla på som dom gör just nu är inte bra för deras egen skull.Jag hoppas att jag slipper bli uthängd mer för jag tycker inte det är speciellt roligt.Ni får gärna kritisera mig men stå då för det också.

Mvh Blomman
                                                   

Snekey Pete eller nu skall man bli lajvare !

Jag har följt min son Kasper på lite avstånd då han håller på med så kallat roll spel = med lajvare.Jag har aldrig fattat riktigt vad det går ut på men dom verkar ha väldigt roligt.Så jag tänkte också prova på det i ett Wilda Western live till sommaren där ja går in i rollen som Snekey Pete revolverman.Det blir mitt första och kanske det sista ha ha.Rollspel är ungefär som en teater, man tar en roll sen utvecklar man den genom inprovisation.Anledningen till att jag valde Wilda Westen temat är att jag är skogstokig i den tiden, jag älskar att se Wilda Westen filmer, med hela grejen indianer cobojsare och allt, det verkar hur coolt som helst.I Småland där jag bor har vi ju som bekant High Chapparall och dit åker jag ett par gånger varje sommar för att få uppleva lite av den gamla Westen tiden, man gå runt kolla på folk och kan  få en hel dag att gå utan att ha tråkigt.För att återgå till det här med rollspel, så kan man tro att det är mest ungar som håller på med detta men så är det inte.Den vanligast åldern är mellan 30 och 60 år, min son är bland dom yngsta och han är 18.Jag ser verkligen fram emot detta det skall bli skitkul, lite nervöst men det skall nog gå bra.När det gäller Wilda Western filmer så är favoriterna följande Soldier Blue en otäckt bra film som handlar om USA,s arme´ och kriget mot indianerna, den kom någon gång på 70 talet och är förbannat otäck,.USA,s arme ´ slaktade en fridfull indianby är det fanns mest kvinnor och barn, Över 500 indianer slaktades och i USA klassas detta som ett av det värsta brott mot mänskligheten någonsin.En annan film som jag gillar är Horse, den handlar om en engelsk fisförnäm överklassherre som blir tillfångatagen av indianer och sedan får gå igenom en indiansermoni för att gå in i rollen som en "riktig indian" han hängs upp bland annat i björntassar som är fastsatta i bröstet han måste klara smärta.Dansa med vargar är också en favorit film, och den handlar om en militär som vill så långt ifrån mänskligheten som möjligt.Efter en tid blir han vän med indianerna.Och sen deltar han i ett indian krig, han blir mer indian än vit.Men han tillfångatas av dom vita, men blir sedan befriad av sina indianvänner.En mycket bra och genomtänkt film,Nu såg jag i förra veckan att High Chaparall skall åter igen visas på tv, hmm tror ni jag kommer att titta? självklart kommer jag det.Jag hoppas även att Kampen om Colorado skall sändas igen, det vore hur häftigt som helst.Nu skall jag börja leta upp lite coola Westen kläder och det kan man hitta på myrorna , kupan osv billigt och bra, vapen och hölster köps på Hobex som har hyfsade priser.Så håll i hatten Snekey Pete laddar om !

Mvh Blomman

Snart börjar hockey VM !

Då var det åter igen dags för hockey VM.Svergie brukar gå långt i dessa turneringar men i år tror jag att det blir ett praktfiasko.Många va dom bästa spelarna har tanka nej till VM vilket är synd.Men man förstå dom ! Det har varit en lång NHL säsong och många av dom är slitna.Men hur går det då ? tror att Sverige kommer till kvarten, och gör dom det har dom gjort det bra.Nyckelspelare blir givetvis målvakterna och som det ser ut nu kan Henke Lundqvist bli aktuell vilket skulle förändra resultatet avsevärt.Andra spelars som kommer att bli nycklar är Ledin, som har rätt attityd, Kenny Jönsson och Nicklas Bäckström, det är killar som kan föra Sverige långt i turneringen.Kanda kommer givetvis att vara favoriter på hemmaplan, USA , Tjeckien, Ryssarna och Finland kommer ju också att givetvis vara med när det gäller.Men att Sverige skulle ta VM guld känns ganska avlägset.Men som Lasse Granstrand sa omskuret är bäst.

Lycka tll nu Bengan och compani.


Mvh Blomman