En dag på Lovsjön !

Allt var perfekt, grejerna var trimmande väskan laddad med korvar och korvbröd, bullar, dricka snus och kaffe. Men fick vi någon fisk? nej inte många sonen hade ett hugg och jag ett. Sonens var en hyfsad gädda han tappade en precis in till båten, surt sa räven men så är det att fiska. Ibland sitter dom och ibland tappar man dom. Det är väl det så det skall vara och är tjusningen med just fiske. Men trots dåligt med napp så hade vi en trevlig dag. Till helgen blir det Påskallavik och havsfiske samt insjöfiske, då får vi hoppas på bättre tur. För det handlar om lite tur också, du kan ha världens bästa grejer men inget flyt då hjälper det inte att ha fiskeutrustning för tusentals kronor. Det skall i alla fall bli kul att komma iväg lite. Jag får´ju ingen semester i år , det blir en minisemester och det är ju inte helt fel. Dessutom skall v ha kräftskiva vilket är helt ok. Ha en bra helg mina vänner.

Jag går och fiskar !

 

Ett ny gammalt intresse har väckts till liv av min son nämligen fiske. Jag skall börja fiska igen hade jag tänkt. Jag har inga grejer kvar men skall köpa nästa vecka. Det blir väl insjöfiske till att börja med,men jag är grymt sugen på att testa havsfiske. Flugfiske det ser också kul ut men verkar svårt, så det är inget för mig. Skall jag göra saker så skall det funka enkelt och smidigt. Jag fiskade mycket när jag var yngre och gillade det, men sen avtog intresset. Jag började spela golf efter ett par års uppehåll. Men tack vare allt för många handikapp myglare och fuskare så tröttnade jag. Men nu är det alltså fiske som gäller. Nu undrar ni säkert om hur är stor min största fisk är! Ja det är ingen krokodil direkt men en 5 kilos gädda är det största jag har fått. Min förhoppning är ju en tioklubbare det vore häftigt. Men jag tycker det är mysigt att meta med, det är mycket tillfredsställande och avslappnande Nästa helg åker jag sonen och Agnes iväg till Påskallavik och hälsar på Agnes moster och morbror där finns det  fina fiskevatten. Jag kommer att lämna en rapport om jag skulle få något över fem kilo och även ha  bildbevis ha ha. Annars så blir man anklagade för fiskehistorier eller vad tror ni ? Kolla in draget på bilden erkänn att det är vackert.

Dags för Gnaget borta !

 Måndagen den 27/7 KL 19.00 Solna


Då skall man åka på den traditionella bortamatchen i Solna. AIK borta är en klassiker förra året tog klacken en annan resväg men i år är allt som vanligt igen, jag och sonen hoppar på vid Eurostop i Jönköping iklädda dom vackraste färgerna grönt och svart. GAIS har ju som bekant ett utsattläge och varje poäng är livsviktiga. GAIS hade 2-0 senast men tappade såsom många gånger för i årets serie. GAIS har inte haft det riktiga flytet samt att man har haft en målvakt som har darrat betänkligt. Men hoppet är det sista som lämnar människan så även oss trogna GAISare. Förra gången när jag var i Solna fick vi vara kvar på arenan i inte mindre en två timmar efter matchens slut då AIK huliganer ville diskutera livets allvar med oss. Samt att dom hade knackat in ena fönstret på bussen. Dessa gossar är inte intresserade av fotboll utan är bara ute efter att slåss och sånt tycker jag är tråkigt värre. När jag åker på fotboll så är det en folkfest. Man tar en pilsner i glad vänners lag och sjunger och har trevligt. När man slåss ja då har ju man definitivt hamnat på en neandertalares nivå. Fotboll är kul men slåss är idioti. En rapport från resan kommer på tisdag när jag har vaknat.


Den sista rebellen är död !

Jag råkade se reprisen på Allsång på skansen. Och vem var med där om inte självaste Magnus Uggla. En favorit som men har haft genom åren. Men nu har har sjunkit längre en lägst. Om jag skulle uppträda på skansen så skulle det inte ens ske under pistolhot. Jag trodde att Uggla var en retsticka som kunde uppröra med grymma texter som retade gallfeber på ablisemanget, men nu är han bara trött, gammal och fånig. Han klarade knappt av att knäppa upp en knapp och sjunga samtidigt det säger väl allt. Han har haft kanonlåtar som tex , Jag skiter, jag mår illa, rumpnissar, och många många fler. Men nu känns hans texter väldigt sega. Jag tror säkert att Ugglas revy är kul, men jag vägrar att se den. Han är inte bättre, dom han själv sa att han hatade under sin storhets tid. Snälla snälla Uggla sätt dig och hoa i någon skog så jag slipper att höra skiten.

Är det synd om Glenn Hysén?

Jag läste idag på "megakändisen"  Alex Schulmans blogg att hade han med Glenn Hysén på sin innelista i Aftonbladet pga att det var rakryggat att han gick ut med att han får gå på a-kasa och gå till arbetsförmed lingen. Men herregud han har ju supit och festat bort sina proffs pengar är det då synd om honom ? Nej inte ett förbannat dugg. Tex han fick en kåk för ett antal mijoner när han skrev på för GAIS och den jävla affären höll på att kosta GAIS dess existens. Han får väl ta sitt ansvar som alla andra. Jag menar han hade allt men sumpade det  då skall man fan inte ha någon sympati heller. Då kan jag tycka att det är mer synd om en uteliggare som inte kanske har haft något och hamnat snett i samhället. Men en sådan som Glenn Hysén får mig bara att må illa. Aftonbladet hade gått ut med att "GE GLENN ETT JOBB" och sen hans meritlista. Men alla andra då som är arbetslösa och går på a-kassa när skall dom få någon hjälp och när skall dom få kredd för att dom kämpar och sliter varje dag. Nej lägg ner det jävla hycklande när det gäller Glenn Hysén låt han sälja jordgubbar framför Konsum så kanske han lär sig att uppskatta att alla kan inte få allt på ett fett silverfat med feta checkar.

Vad är skillnaden ?

Ordet  rasism har nötts och blötts i århundraden men min fråga är vad är skillnaden på att hänga ut svenskar eller att hänga ut invandrare? Jag har ett exempel. I  Värnamo Nyheter i måndags  skrev dom följande, att svenska ungdomar hade beväpnat sig med baseballträn och järnrör och lyssnade på vit makt musik, samt att dom letade efter en våltäktsman. När man skriver så kan man ju tolka att samtliga ungdomar är rassister. Men i onsdags var det 4-5 Somalier som var ute med knivar och järnrör, men det har dom inte skrivit ett enda ord om. Gäller inte rasism alla även oss svenskar ? Jag tycker att ordet rasism tages till alldeles för lätt. Det är ingen skillnad på att behandla en svensk illa eller än invandrare illa men det verkar inte alla ha fattat. Jag vill påpeka för mina läsare att  jag är inte invandrarfientlig på något sätt men jag är trött på hyckleriet. Man måste få säga som det är utan att behöva kallas rassist eller vad tycker ni mina kära läsare?

Jobba , jobba, jooooobbba !

Denna veckar jag en tuff vecka skall jobba 6 nätter. Det sliter hårt på kroppen att jobba så först tre nätter på raken  sen vila 2 sen hela helgen. Undersökningar visar att man förkortar sin liv med ca 7 år att jobba natt. Jag vet inte om det stämmer men visst kroppen får ta stryk. Jag har ju jobbat på fabrik också i många år natt men då jobbade vi ju lite mindre än  på boendet där jobbar vi ju alltid 10 timmars pass. Men trots allt så trivs jag med att jobba natt då man är en nattuggla. Som tur är har man inte alltid sådana här veckor. Det sociala livet blir ju lite lidande om man säger så. Det enda man väntar på är ju att man skall få gå och jobba igen. Men allt går att lösa om man bara vill. Problemet är att jag kommer nog inte få någon semester och det suger. Jag brukar ju ha semester i augusti efter sommaren men i år så flyttar jag ju i sammband med min sista natt och det är inte så kul. Man vill ju göra något kul också typ ut och resa. Men vi får se hur det blir med det. Jag hoppas ni andra där ute i rymden får en bra sommar och en skön semester.

Min mamma är bäst !

Nu har jag kört hem min mor men oj så ont hon har.  Hon har ju opererat sin höftled, men skall operera den andra också. Knäna är helt slut men hon kämpar så med sin onda kropp. Men det är krut i tanten och hon kämpar och blir förbannad när inte bena funkar. Men jag är ju van genom mitt jobb så det får ta den tid som det tar. Men jag älskar min mamma hon är bäst helt enkelt. Dessutom är hon väldigt , väldigt snäll.  Min pappa gick ju bort för två år sen så jag har bara henne kvar. Och jag hoppas att jag skall få ha henne kvar i många år till. Så mamma en BAMSEKRAM TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA.......

Skall man få klä sig som man vill ?

Vissa människor speciellt äldre säger så här , visst det är fruktansvärt det som har hänt , men måste dom vara så utmanande klädda? Ja dom visar ju bröstklyftan och halva fjöset ! Ja dom får skylla sig själva. Ja ha tänker jag så  kivinnor/ tjejer skall inte få klädda hur dom vill utan att veta att risken för våldtäkt ökar. Hur go är den då ? Jag menar tjejer skall få gå nakna om det är så, men ingen fan skall få röra dom en då olovandes. Skyll inte på tjerna/kvinnorna utan det är sjuka mäns  hjärnor som styr deras våldsexbeteende. Dom tänder inte på SEX utan på våld, annars hade dom aldrig gjort så. Snopplisarna som våldtar är sådana killar som har finnar generande hårväxt liten kuk, ursäkta utrycket, social inkompitens svårt med brudar helt enkelt, för mig och i mina ögon är dom bara kryp som man vill bara stampa på. Incenst, pedofeli våldtäktsmen är i samma skål en skål som jag skulle vilja ta en flaska t röd och tända på, så mycket värde har dom.

Vi spelar inte för attt vinna vi spelar för att bli bäst !?

Ja den slogan hittade jag på Skillingaryds IK,s hemsida, först så tänkte jag fan va kaxigt. Men sen slog det mig "om man inte vinner hur skall man då kunna bli bäst"? Jag får inget riktigt grepp på dom orden. Om man nu hade sagt så här, "Vinna är inte allt det är det enda" ja då hade jag förstått budskapet. Vore kul om SIKarna själva ville kommentera detta.  Ja om en dryg månad drar flyttlasset det lilla, till Kalmar det skall bli så jäkla kul att äntligen kunna vara på plats och sköta träningarna. Martin och Micke har gjort en kanonjobb i min frånvaro så jag passar på att tacka så mycket. Jag tycker att vi har ett intressant lag och i träningsmatcherna kommer alla att få chansen och med tanke på att vi har en del fotbollspelare så kommer alla att få visa upp sig. Innebandysäsongen kommer allt närmare och det börjar att spritta i kroppen hur fan kan man vara så barnsligt förtjust i denna sporten? Ja det kan man fråga sig ! Innebandy var ju något man sysslade med på gympan och på fritidsgården inte  trodde man att sporten skulle kunna utvecklas så som den har gjort. Innebandyn kommer att växa ändå mer var så säkra.

Kaxig, Kaxigare, Kaxigast !

Ja så kan man väl sammanfatta innebandyklubbarna i våran serie. Dom flesta satsar på sig själva som seriesegrare. Kul att man vågar . Jag kör nog någon annan variant som jag tror laget mår bäst av. Att målsättning skall vara topp fem. Det känns rimligt anser jag. För skulle man gå ut och säga att vi skall ta hem hela skiten och sen misslyckas, ja då blir fallet fruktantansvärt tungt vid ett misslyckande och som alla vet så är skadeglädjen den enda sanna glädjen. Kaxigast är så klart Skillingaryd och Engelholm, men även Palmstaden är rätt kaxiga alla tre tippar sig själva som självklara ettor när man sumerar säsongen. Kul att man sticker ut hakan men sen är det upp till bevis också snacka går ju men snacka så det går är en annan femma. Jag tycker att det är skoj att det spetsar till det nu när det snart drar ihop sig till seriestart. Vi i CL jobbar i det tysta med vårat matrial och vi skall gör det bästa av det. Men andra året är tuffare ! alla måste ta oss på allvar och ingen kan underskatta oss. Men som sagt den som lever får se men kul är det att snart få dra igång.

Din sjuka jävel !

Åter till bloggen efter åskandet.

I helgen utsattes en flicka för en våldtäkt i vår lilla by. Detta är helt enkelt för jävligt Man kan inte fatta att sådant skulle kunna hända här där alla känner alla. Tyvärr har polisen inte gripit förövaren än men jag hoppas att han snart är fast, för statistiken visar att har man våldtagit en gång så gör han det igen. Man känner ju för flicka som måste må fruktansvärt dåligt jag hoppas hennes vänner och anhöriga tar hand om henne samt att hon får hjälp med terapi osv. Det börjar hända lite för mycket här just nu. I vintras blev ju min son och hans kompisar misshandlade med kniv så visst känner man en viss oro. Jag tycker att polisen skulle vara här oftare på helgerna och synas helt enkelt, men man kanske har fullt upp med att jaga junisar som skjutsar eller kör på sina trimmade mopeder. Mycket av detta som har hänt blev när en viss minirotet av människor började dyka upp här i byn. Jag drar inte alla över en kam men helt klart är att dom grova våldsbrotten har ökat sen dom kom och dom är många. Jag vill inte hänga ut deras nationalitet men alla som bor här vet vilka dom är. Risken nu är att folk kommer att vilja ta lagen i egna händer och jag kan förstå dom till en viss del men jag kan inte acceptera det. Jag tror på rättvisa och att dom grips skall få hårda straff och utvisas från landet det är inte mer en rätt. Jag skall ju själv på rättegång för att stötta min son som råkade illa ut och jag hoppas att gärningsmannen hamnar bakom lås och bom vilket han bör göra eftersom han hade villkorligt Men hämnd leder ingen vart  utan jag hoppas folk kan tänka med sunda förnuftet vilket som är rätt och riktigt.

Mina tankar går till flickan och dom anhöriga som går en svår tid till mötes.

Åskväder !

Mitt internet har varit nersläckt sen åskan slog ner lika så min tv. Där av inget bloggande.
I morrgon tisdag får jag ett nytt modem så då börjar jag blogga igen.
Ha det gott!

Då var premiären avklarad !

Alltså badpremiären jag och syrran tog ett dopp i Åkersjön det var varmare en man kunde tro. Annars är jag en tvättäkta badkruka som helst vill ha 28 grader i vattnet. Men det blir det ju sällan här. Men nu har man klarat av det i alla fall. Idag skall jag hälsa på min mor i Värnamo hon är där och hälsar på sin 85 åriga syster, snacka om pantertanter ha ha. Det blir lite fika och snacka lite skit. I morrgon blir det att jobba igen. Sen är man fri i helgen, det skall bli skönt. Ha det bra där ute i cyberrymden, och glöm inte att fylla på med mycket vatten när det är så varmt men en då så skönt.