Berra finns i verkliga livet eller finns det svenskt kaffe på hotellet ?

Så där ja hemma igen efter en sjukt härlig bra semester med min kära Agnes. Och Djerba skall ni åka till om ni vill ha det underbart gott med allt vad det vill säga. Sol bad härliga kvällar och sköna lata dagar. Vi har redan bestämmt att vi skall åka dit igen nästa år. Människorna var vänliga och vattnet var härligt turkost. Ja det är faktiskt det bästa stället som vi har varit på. Det var med en tår i ögat som man lämnade Tunisien. Det känns inte så lockade att åka hem till kylan och elände ha ha. Men så är det man måste lida för att kunna njuta också. Så nu hoppas man att tiden går fort så vi kan boka nästa resa.

Berra och hans kompis från filmen Sällskapsresan finns i det verkliga livet jag såg dom på Djerba ha ha. Dom började kröka på planet vid påstigning och fortsatte hela veckan tills dom klev av i Göteborg. Dom har gett partande ett ansikte, inte otrevlig på något sätt utan jävligt sköna. Hur go är den då när man beställer in 5 öl och 5 gin och tonic på ett bräde med 44 grader i solen ha ha, snacka om helikopter fylla dom fick. Men som sagt dom störde ingen och vara bara roliga. Och det är ju så där med filmgubbar att dom finns bara man letar lite jag såg också han som filmade i filmen med linsskyddet på, men den här snubben kanske hade tagit av det. Nu skall jag njuta av min ledig söndag sen är det jobb, innebandy som vanligt. Men det är rätt skönt det med att det blir som vanligt igen så man kan längta till nästa års semester.

SEMESTER , SEMESTER , SEMESTER, SEMESTER !

Det blir väldigt sporadiskt bloggande just denna vecka då vi åker på semester til Djerba i Tunisien, en riktigt härlig kärleksemester skall vi ha med sol bad och värme.
Kommer förmodligen att blogga någon gång på mitten av veckan.


Första segern med nya laget.

Ifredags kväll bev det seger med 6-3 med det nya laget så nu har vi vunnit en förlorat en och en oavgjord, precis så skall det vara i träningsmatcher, vi gjorde en bra match och dominerade totalt 29-11 i skott är att talande språk. Hade vi haft lite mer skärpa i avsluten så hade vi vunnit med mer. Men deras målvakt storspelade.
Ja provade lite annorlunda spelsystem och i sista perioden funkade det klockrent dom kom i vart, kul att se när grejerna börjar komma på plats.
Ha det gott mina vänner nu skall jag bara slaaaaaaaaappppppppaaaaaaaa...............


Twin peaks varning, Jason, varning, jägarna varning ,vilken jävla varning du vill !

Det  laget jag tränar nu finns på en liten ort med en liten befolkning, man får en kusling känsla av Twin Peaks, mysterierna tätnar, skumma cyklister, märkliga, bilar , punkare och skinbulor. Det man fruktar är att Jason skall dyka upp i sin hockeymask och hugga en machete genom taket då man just har fått bensinstopp. Eller så dyker det upp 82 jägare med dragna vapen och skriker halt, eller PASS PÅ REN TILL HÖGER medans dom tar en klunk hemkört i petflaskan uhh hemska tanke. Jag fasar den dagen jag inte får igång bilen och står utanför sporthallen ensam och övergiven och skall be om hjälp. Då kommer det säkert en skum typ och säger att man kan få följa med hem och ringa bergarn, men i själva verket så blir man inlåst i en mörk källare där man kan se benknotor och motorsågar om vartannat. Man har hamnat hos den berömmda slaktarfamiljen , där morden har avlöst varandra i generation efter generation och det visar sig att morfarmördaren är en riktig hemsk typ med många liv på sitt samvete. Sug på den !

Nej då det är en fin ort och sammanhållning både på planen och utanför verkar hur go som helst och jag får den här känslan som Barnarpskillarna hade när jag tränade dom det är en för alla alla för en. Det är skön känsla jag har i magtrakten nr jag åker till träningarma, jag riktigt brinner för killarna och laget och jag tänker göra mitt yttersta för att killarna skall må bra både på och utanför planen och hjälpa dom så mycket jag bara kan.
Nu blir det en veckas semester från laget då jag skall åka till Djerba i Tunisien man behöver ha den lilla ledigheten för att orka både att jobba och träna laget. Ha en fin och bra helg och var rädda om varandra, dela ut en kram till nära och kära för livet är för kort och man glömmer rätt fort dom som står en närmast.

Det finns puckon, sen finns det ärkepuckon sen finns det Blondinbella !

Jag lyssnade på allas lilla kelgris Blondinbella på radio idag, hon gjorde reklam för sin boK. Den är tydligen en blandning av självbiografi och ett riktmärke för dagens tonårstjejer. Bevare mig väl för dom råden. Att du duger bara om du är rik ,snygg och populär eller ? För hon klagar på dom fattiga och dom som har det svårt, hon kan inte gå på ofentliga toaletter och tycker dett är pinsammt att köpa skithuspapper och kondomer med kommentarer som  då vet alla vad man skall hem och göra ! Men hallå är hon blond eller är hon? Man vet inte om man skall garva eller gråta åt hennes kommentarer som hoppar likt grodor ur munnen på henne. Hon är bara 19 år men låter som hon har en livserfarenhet som en 40 åring. Visst en 40 åring behöver inte ha så mycket livserfarenhet men är helt övertyckad att dom flesta har mer en Blondinbella. Att vika ut sig och vara mediakåt kommer man tydligen långt på jag ger mig fan på att hon snart har ställt upp i varenda radio och tv program samt alla svenska tidningar som köper hennes skit med hull och hår. Hon är ingen snäll person hon nervärderar människor med sin prat om hur bra allt blir bara du har pengar och hon är banne mig ingen bra förebild för unga tjejer. Hon hade tur när hon började blogga  och fick mycket reklam gratis. I början var det inte många som besökte henns blogg men tack vare media osv som blev den stor , faktiskt en av dom största. Hon gör det bra ändå som lycka snärja media och få ut det hon vill och hon har skickliga medarbetare tro inget annat. Men en dag så kanske hon mognar vilket jag hoppas på och att hennes liv blir normalt som en 19 åring skall ha det. Jag kan inte annat än att tycka lite synd om henne för om 5 år tror jag hon är stendöd på marknaden och vad skall hon göra då? Sitta i kassan på HM och tycka synd om sig själv? Nej mitt råd till dig Bella bli normal men framför allt öppna inte truten så man slipper att höra på din fjortisprat det är bara löjligt och jävligt irriterande.

Oavgjort !

Vi kryssade i dag mot ett div 3 lag och jag är mycket nöjd med grabbarnas insats i veckan. Trots förlusten igår. Vi spelade betydligt bättre taktiskt idag och den värsta nervositeten hade lagt sig. Idag spelade vi som ett lag och vi borde ha vunnit för vi var det bättre laget. Men laget är orutinerat och vi hade en 2 måls ledning med 4 minuter kvar men en match är som bekant i 60 minuter. Men som jag skrev igår man får inga poäng i träningsmatcher  och jag tror att grabbarna har lärt sig en hel del. Nya tag i veckan och match på fredag igen. Sen har jag en veckas semester och ladda batterierna på. Sen blir det fullt ös.

En klar förlust !

Det blev en klar förlust i den första träningsmatchen det slutade 11-5 till motståndarna men med tanke på att laget innehöll 7 stycken 16 åringar så tycker jag det var rätt så ok , dom har mycket att lära än och som bekant så får man inga poäng i träningsmatcher. Men i pp var det 100% tre försök tre mål. Men försvarspelet får vi jobba på. Men som sagt det saknas mycket folk och jag kan tänka mig av dom som spelade idag så är det  5 man som kan vara alags aktuella. Dessutom har vi tränat hårt under en lång period 4 pass denna vecka plus två matcher det kan var a lite för mycket för dom här unga grabbarna. Ny match i morgon och lite mer folk. Vi skall försöka att ändra på försvaret en del och sen blir det lite nya femmor. Man måste prova nu när man har tid. Under serien skall allt sitta som en fläskläpp och då finns det inte tid för tester. Jag vet att det kommer att bli bättre. Hade det varit oktober nu då hade jag varit orolig ha ha. Ha en bra lördagskväll och krama varandra.

Kärlek är en svår nöt att knäcka !

Vad är kärlek ? kärlek är att man bryr sig om, kärlek är värme, kärlek är sensuell, kärlek är mjukt, kärlek är vackert, kärlek är underbart. Men varför skiljer sig så många då ? Varför strävar man hela tiden efter något bättre ? Varför kämpar så få med sin kärlek, är det för lätt att skilja sig ?. Det finns väl inga glasklara svar, man kanske växer ifrån varandra eller helt enkelt eller så har man inga känslor kvar. En del stannar kanske för länge och kämpar men det går inte ändå utan man är tvungen att skiljas åt. En del skiljer sig för minsta lilla sak , hade en vän en gång som var gift ett år och sen skilde sig , då kan man fråga sig om det var genomtänkt. När man gifter sig så ger man ett löfte  tills döden skiljer oss åt. Men det är bara inför prästen sen i verkligheten är det något annat. Jag har haft väldigt svår att bli kär jag kan räkna det på en hand däremot har jag träffat många tjejer men korta relationer och tre längre förhållanden . Och dom två första var när jag var väldigt ung. Men jag tror att jag och Agnes kommer att leva ihop livet ut , för vi har gått igenom så mycket tillsammans både bra saker och tunga saker . Vi var två vilsna själar som möttes av en slump och det är väl därför som vi trivs med varandra. Vi har våra egenskaper både bra och dåliga men vi kompenserar varandra. Hon hade aldrig haft ett förhållande innan hon träffade mig så det blev ju en ny situation för henne med. Nytt med att ta hänsyn kolla om saker och ting funkar för den andra osv, hon var ju van att styra sitt liv själv. Men det är det som är skönt att ha ett förhållade det är en trygghet och det känns jävligt bra att vara älskad och älska någon tillbaka. Det ger värme och man mår väldigt, väldigt bra. Ärligt talat så skulle jag inte vilja börja om med singelivet , det kanske är roligt ett tag och springa runt på krogen som ett jävla ufo och försöka få tag på någon  och oftast blir det bara för en natt sen är det tack och hej nästa tjej som han sa det gode Magnus Uggla. Nej det är inget för mig. Så jag skall gör allt för att mitt och Agnes skall vara tills döden skiljer oss åt. Jag ÄLSKAR DIG AGNES av hela mitt hjärta !


Det tar sig sa mordbrännaren !

Nu har vi varit igång med träningarna i 2 veckor och det börjar att arta sig killarna går framåt, men det märks att det fortfarande är sommar för träningsnärvaron skiftar en hel del, vilket gör att det blir lite ryckigt. Men det kommer att bli bättre när vi går mot hösten det vet jag sen tidigare år. Det var likadant i Kalmar , Barnarp ,Skillingaryd och Värnamo. Sommaren är en svår tid att bedriva träning på.  Till helgen har vi dom första träningsmatcherna och det kommer att bli väldigt tuffa uppgifter då vi tyvär har så mycket folk borta. Ett par skador och sånt men vi kör på det matrial vi har. En del 16 åringar kommer att få bekänna färg och det kommer att bli nyttigt för dom. Sen gör det inte något om man skulle åka på däng, för man får ju inga poäng i träningsmatcher eller hur ? Det heter ju träningsmatch av någon orsak. Just att man skall träna på saker, pp, bp spelsekvenser jobba med detaljerna , spelsystem, off , def frislag osv. Genom att laget är så ungt så är det viktigt att se om dom har fattat min filosofi när det gäller taktiken och mitt sätt att se hur vi skall spela, så jag ser fram emot alla träningsmatcherna. Jag minns i Barnarp, vi vann inte allt för många träningsmatcher men ändå vann två serier. Och det berodde på att vi var bra förberedda vi hade tränat mycket och hårt. Det gav resultat i serien. Nu är väl läget lite annorlunda i denna klubben men jag vet att dom kommer att avancera förr eller senare i seriesystemet. Det finns en hel del talang det gäller bara att plocka fram den.

Facebook, straffarbete och mölktandsinnebandy !

Ja facebook är ju en fantastisk uppfinning, jag vägrade länge men har haft det ett tag och nu är man fast i det träsket också ha ha. Men det är faktiskt kul. Jag har fått kontakt med gamla ungdomsvänner som jag inte trodde ens existerade. Tex Rengsjömaffian. Nja inte maffia direkt men det var ungdomskompisar. Jag var hos min farmor på sommarna i Hälsingland tack vare min astma  jag behöve luftombyte. Där var vi ett gäng grabbar och tjejer som umgicks och hade kul. Det var ju mest tjo och tjim på den tiden och ganska bekymmerslöst. Vi hade ju sommarlov med allt som det innebar , bada festa på parken lira boll osv.  Så det är väldigt kul att ha fått kontakt med dom. Sen hittade jag ett dagbarn som mamma hade sen han var 7 månader ja helt sjukt han kom till oss då och stannade tills han var 12. Det är magiskt som dom säger i Kalmar ha ha. Och gamla skolkamrater från högstadiet. Så FB har kommit för att stanna i min värld i alla fall.

Tur att man inte är tränare i Nordkorea, där fick tränaren STRAFFARBETE för fiaskot i fotbolls VM på en byggarbetsplats utan bestämmd tid. Samtidigt som presidenten har gått ut till folket och sagt att dom vann VM, ha ha ja hur skall dom kunna veta det ? landet är ju stängt och ingen info går att få tag på. Men hur sjukt är det då ? Här nöjer vi oss med att sprarka tränare i tid och otid men dom har i alla fall lön under tiden. En viss skillnad där.

Mitt lag som jag tränar i innebandy är så ungt så en del har mjölktänderna kvar ha ha. Så här ungt lag har jag aldrig haft på a lags nivå. Men sicka killar dom sliter hårt tre gånger i veckan. Helt klart är det en utmaning att få ett sådant lag. Dom har alla möjligheter att blir bra, framgången lär inte komma detta året mycket är nytt för dom.Men på sikt så kommer dom att få det. Dom är villiga att offra sig för sin tränare och är mycket lyhörda till skilllnad från etablerade lag. Sen tycker jag att innebandyspeare är generellt jävligt lata man pallar inte ens på div 1 nivå att träna tre  ordenliga pass i veckan det är en ynkedom. Jag tar som ett exempel nästa helg har vi träningsläger . Då tränar vi 6 pass pluss två matcher  . Visst det är mycket och jobbigt men dom har stake och gnäller inte heller.
Det är ett kanongäng att jobba med . Sen hur långt det räcker det får vi se.

Ha en bra helg mina vänner

Två veckor kvar !

Snart skall jag och Agnes åka på en riktigt härlig, underbar kärleksemester till Djerba en ö i Tunisien. Inga barn, ingen hund, ingen mobil som ringer halv 3 på natten och undrar om vi kan hämta. Skall det bli tråkigt eller ? Nej knappast , bara sol, bada och ha det jävligt gött. Vi båda är soldyrkare så man kan inte åka till ett bättre land då, det snittar väl ja 38 grader eller något sånt. Djerba är ju en gammal sjörövarö.  Djerba är inget hålligång ställedirekt och det passar oss kanon då vi är ute efter en lugn och skön semester utan hets. Bara bada och lapa sol och käka gott och umgås kan det bli bättre ? Nej jag tror fan inte det. Så nu börjar man få lite resfeber. Sen måste jag in till stan och handla lite saker för resan så det är fullt upp.
Kolla in bilden visst är det fint ? Det är inget hållligång ställe  det som händer händer på hotellet och det passar oss perfekt då det är precis den semestern vi söker lugn och ro och bara kunna umgås och mysa med varandra. Så snacka om att man har resfeber nu måtte dessa två veckor gå vansinningt fort.Oberoende beroende ? hmm

Att bli beroende av saker tex mobilen, man skapar ett beroende helt på egen hand. När man var ung fanns det telefonkiosk och hur många har inte hånglat i en sådan ha ha. Det funkade ju då, men tekniken går väl framåt antar jag, Jag är ingen bakåtsträvare, men tycker att människan gör det lätt för sig. Det är smidigt med mail, förr skrev man  brev, förr gick man hem till folk nu smsar man. Och det finns en miljon sätt på datorn att träffa herrar och damer, för gick man ut hade förfest och efterfest nu kollar man singelsajter om man nu är singel. Varför kan man fråga sig? har människan för lite tid eller vad beror det på.Jag känner att gemenskapen har försvunnit en del sen tekniken har gått framåt, och jag vill inte låta som en sur gamal gubbajävel och säga att det var bättre för. Jag är en sådan som sitter vid datorn , smsar, osv men ändå. Jag skulle vilja slägga ut mobilen, stänga ner datorn för gott men det går liksom inte man vill ha koll. Det är väl människans behov av att märkas och synas. Men jag skall försöka på att bli bättre på att umgås, jag trivs rätt bra med att just umgås bara kunna gå hem till någon och fika tex, men det skall vara så jävla märkvärdigt med det, man måste kolla först om dom är hemma ja då ringer man, då svarar den andra nej jag måste städa först. Varför? jag skiter la´ hur andra har det. Jag tänker inte städa  åt dom dom får ha som dom vill. Men folk är så rädda för att klampa på. Och när man fick barn eller träffade en tjej ja då försvann halva kompistyrkan, man var inte bekväm att umgås med längre. Men nu börjar en ny era när kidsen har vuxit upp. Man kan börja röra sig på ett annat sätt. Men mina riktiga vänner dom har funnits med hela vägen , dom andra klarar jag mig utan.

Skäms SJ !

Historian handlar om Signe 83 som fick ståplats av SJ. Hon skulle åka till Sundsvall och hade betalat 1925 kr och fick stå upp i 45 minuter när hon hade betalat för första klass är detta klokt eller? Sen undrar man ju var hövligheten är mot gamla människor ? Ingen erbjöd sig henne att sitta , bedrövligt var ordet. Självklart skulle ju personalen göra allt för att hon skulle få en sittplats och när man läser händelsen verkar det inte vara så. Men SJ har klantat sig förr och detta var inte sista gången det kan ni vara säkra på. SJ hade alla fall kurage att ge tillbaka pengarna men givetvis skulle hon ha en bättre  ersättning tycker jag i alla fall. Hon var trots allt 83 år och det var gassande sol. Vad hade dom gjort om hon hade trillat av pinnen?. Stått för begravningen eller? Nej SJ SKALL FET SKÄMMAS hur dom behandlar sina resenärer det är min åsikt.