Tidig söndagsmorgon !

Ja ha ja då var det dags att åka till Eksjö med P12 lag 2.Första gången på ett bra tag som jag skall stå i båset igen, lite nervöst faktiskt ha ha. Jag känner ju inte killarna och det ju inte ens vad dom heter. Jag är ju inte deras ordinarie tränare utan skall vicka för Magnus.Men bli väldigt roligt i alla fall. Och givetvis hoppas man ju på seger men i denna åldern tycker jag det är roligt om dom gör en bra match och har kämpat väl då har dom en nöjd tränare. Det där med vinnarskalle gör inget om det kommer lite senare vinna behöver inte vara allt i pojk och flick idrott huvudsaken är att man har kul. Det kommer ett matchreferat på detta inlägget senare idag, ni andra får sova vidare ha ha.

Det blev en storförlust för P12lag 2 mot Husar hela 24-2. Men killarna kämpade ändå hela matchen och visade inga sura miner. Nu är det ju så att dessa gossar är ett år yngre en sina motståndare och ett år på den här nivån gör väldigt mycket. Men nästa år har dom en fördel av att ha mött äldre killar. Husar var väldigt effektiva och väldigt spelskickliga och gav in våra grabbar en skugga av en chans. Men dom kommer igen i nästa match mot Vetlanda och trots allt så går livet vidare det är ju bara innebandy.

Jag hatar våld !

Läste i aftonbladet om en kille på 17 år som sparkade och slog ihjäl en 48 årig man. Jag tänkte vad händer i Sverige? Våldet har ökat markant dom senaste åren, vi snackar grova brott, rån, misshandel osv. Vad beror detta på? Jag vet inte men något sjukt är det. Ungdomsbrotten har ökat, mår våra kids så dåligt så att man måste hävda sig på detta sättet? Jag har själv två grabbar som misshandlats och man blir så jävla förbannad. Sen känns det som att rättsystemet gynnar inte dom som råkar ut för brott, utan det daltas för jävla mycket. Ungdomar skal inte dömmas till fängelse säger en del, vad skall man göra då? Låta dom få lite samhällstjänst och sen är allt bra igen eller vad. Nej jag tycker att dom kan gott dömmas hårt. Då kanske dom lär sig. Jag menar man kan ju få ett hyfsat straff även om man har mördat någon, är det klokt eller ? Jag hoppas att våra politiker tittar över ungdomsstraffen som jag tycker allt för låga. Vad tycker ni ? är det för låga straff för ungdomsbrott. Säg er mening här om ni vill.

Dags att stå i båset igen !

På söndag skall man stå i båset igen , jag skall vikariera för Magnus och hans P12 lag i Eksjö. Dt skall bli grymt roligt. Tyvär är det väl så att det är så ojämt i vissa ungdomserier, det skiljer mycket mellan lagen och det är inte ovanligt att det blir stora siffror. Men jag hoppas på det bästa. Jag jobbar ju numera med ungdomstränarna i SIK och det är skoj. Jag håller på att jobba fram ett kompendium för ungdomstränarna som man kan ha som bollplank om man vill. Det innehåller lite om upplägg av träningar hur man skall träna i vissa åldrar osv. Jag räknar med att ha klart detta i slutet på februari. Så just nu så gör jag vissa efterforskningar av ungdomsinnebandy blandat med min egna erfarenheter. Jag gillar verkligen detta jobbet men givetvis så är jag ju inte främmande att träna något lag i framtiden, men just nu är det SIKungdom som gäller. Mer om matchen kommer när den är färdigspelad.

Tokiga bönder !

När man bor i en håla och i en avkrok som denna, ja då känner alla alla och vet allt om alla, alla är släkt med varandra på något sätt, inavel är bara förnamnet ha ha. Nej då så farligt är det väl inte. Men man har svårt att leva hyffsat anonymt på mindre orter, vet du inte vad du har gjort på fredagen så får du reda på det på lördagen. Ingen undkommer skvaller eller skitsnack. På hemköp kan man höra samtal som man inte tror är sant och oftast är det inte det heller. Men det är väl så det är på mindre orter , man har inget bättre för sig än att hålla reda på varandra. Jag försöker att inte snacka så mycket skit om andra men det är klart en och annan gång gör väl jag det med. Det bästa som folk här vet det är när ett par skiljer sig, då gottar sig man riktigt ordenligt. Och då är frasen , " Har du hört" det är liksom stardard här, då kan man säga nej det har jag inte ja men det måste du ju alla vet. Ja men  inte jag, för jag försöker inte att bry mig så mycket om andra utan jag har fullt upp med mig och mitt. Så vad blir kontentan av detta "SKÖT DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA SÅ MÅR DU BÄST !

Jag tror jag är kär !

Paolo Roberto skrek rakt ut när Amir Kahn som 17 åring boxade sig ända fram till final i OS. Jag skriker ut samma sak nu men då gäller det Sirius IBK. När dom spelar så här bra som dom gjorde idagens SSL match mot AIK då kan man inte annat än att bli kär. Det låga försvarspelet som jag själv gillar att använda och den uppoffring man gör gjorde att man vann matchen med klara 5-1, Dessutom hade man en fantastik målvakt det skall man inte heller glömma. Jag såg ju även då när man vann mot Täby Capricorn och spelade på exakt samma sätt och vann då också, sen kan man ju undra varför dom är så ojämna som dom är, men det är en annan femma. Dom så kallade experterna sa ju innan SSL drog igång att Sirius var det sämsta laget någonsin att gå upp då ikluderar det även Färjestaden och Mullsjö som var helt rötna som åkte ur med dunder och brak. Sirius kan nu nå slutspel som nykomling endast 3 pinnar skiljer. Så nu är det frågan om jag inte har fått ett till favoritlag till att hålla ögonen på i forsättningen, jag gillar verkligen deras spel. FORZA SIRIUS !

Vad är yttrandefrihet ?

Många säger så här jag får tycka /skriva vad jag vill ? Visst gör det men sen finns det dom då som inte acepterar övertramp , tex personangrepp, rassim, mobbing osv. Det finns ett antal forum ute i landet där man inte får skriva vad man vill, min blogg är ett exempel , jag äger bloggen och jag bestämmer vad som får stå. Går man över min gräns , ja då plockar jag bort det, håller man sig inom ramen , ja då är det inga problem. Vad folk inte fattar är att det finns faktiskt IT regler också, man skall inte kunna anonymt skriva vilken skit som helst. På skillingaryd.nu så finns det en gästbok, ansvariga har satt upp klara enkla regler som man bara behöver följa, men vissa avarter skriver rassimskit som plockas bort och man kan även bli avstängd från att skriva överhuvudtget. Varför har vissa så svårt att fatta? Jag vet faktiskt inte varför, men uppenbarligen så går väl hissen inte ända upp. Om man nu då vill kunna få kläcka idiotiska kommenatrer så får man väl starta något eget och det har en del gjort. Men vad händer då ? Jo man kan bli anmälld , bortplockad från forum. Facebook är ett där dom mest konstigaste grupper existerar. Bland annat var det ett gäng elver på en skola som startade "Vi som hatar Stina Johansson" en ren mobbningsgrupp. Och vad gjorde då ägaren jo han plockade bort gruppen efter anmällan och det var helt rätt gjort. Sen fanns det en annan grupp PRIS, pedofilers rätt i samhället, också en sjuk grupp som startades men som inte fick vara kvar. Jag tror att vi kommer att få se mer av den varan tyvär , men eftersom människan är god igentligen så reagerar man när man ser sånt som inte är normalt och det tycker jag är jävligt bra. Så visst är det bra med yttandefrihet som vi trots allt har i det här landet, men det finns också regler för hur den används och det skall vi vara rädda om.

Gröna sidan upp eller? Fan vad kul att vara tillbaka på banan !Igår torsdag så gjorde jag min första träning sen utflykten till Kalmar. Fasen vad kul det var man kände verkligen att man har saknat innebandyn  man var full av liv och lust. Men vi kan ta det från början. Jag fick en förfrågan från SIK om att vara lite som mentor till ungdomsledarna i Skillingaryds IK, hjälpa dom med råd och tips. Och igår så var jag på P12 träningen och då ville den andra tränaren att jag skulle hålla i det . Sagt gjort och gjort så höll jag i träningen och det var fantastiskt kul. Att träna ungdomar är roligt på det viset att dom är lyhörda, gnäller sällan och har så kul. Det är stor skillnad på att träna ett Alag där det finns tusen olika viljor. Meningen med detta uppdrag är att jag skall kanske hålla i ett par träningar så att dom andra tränarna får titta lite, sen kommer jag att stå vid sidan om och titta på hur dom lägger upp sina träningar på det viset göra dom till bättre tränare och att dom får mer erfarenhet, många av ungdomsledarna i SIK saknar just erfarenhet. Så detta jobbet passar mig perfekt och det är otroligt skönt att börja jobba med innebandyn, jag skulle ljuga och säga att jag inte har saknat det man är ju en "NÖRD" . Sen är det ju lite speciellt att vara tillbaka i moderklubben som jag var med och grundade 1991 så det känns bara bra att vara tillbaka igen. Sen jobbar jag ju tätt med Andreas Runnö som är ALagstränare och en mycket kunning herre så han kommer att få rapporter om utvecklingen i ungdomslagen . Jag har en massa bra ideer´ om hur vi skall kunna utveckla detta, tex sätta ihop ett kompendium för ungdomsledare hålla interna tränarkurser osv vad och hur man bör träna i vissa åldrar men detta ligger på framtiden, jag har ju nyss börjat så allt tar sin tid. Det är toppen att må bra igen för jag mådde uselt efter Kalmartiden och faktiskt tro det eller ej jag hatade innebandy en sport som jag älskar och brinner så mycket för. Men mår man inte bra så gör man inte. Men allt det gamla har jag lagt  bakom mig och tar nya tag och ser på framtiden, en framtid som ser mycket ljus ut. Ha en trevlig helg i morrgon lördag skall jag kolla SIK-Engelholm och på söndag skall jag studera P12 som möter Nässjö, så det är fullt ös framöver precis som det skall vara.

Insamlingsgala till indianreservat !

Vår svenska indianby ordnar med insamling till indianreservaten , dom har det tufft är både ekonomiskt och med kläder ställ upp du med spara in på någon skitsak och skänk en slant varje bidrag är välkommet. Kontakta indianbyn så får ni veta mera.Jag är medlem i den föreningen och idniankulturen ligger mig varmt om hjärtat.http://www.indianbyn.nu/Strängnäs
Indianbyn i Malmby utanför Strängnäs arrangerar i helgen en insamlingsgala i Strängnäs för att hjälpa ett indianreservat i USA. Man arrangerar också kurs i traditionell indiandans.

Relaterat

Artikelbilder

INDIANDANS. På söndag blir det insamlingsgala i Strängnäs med traditionell indiandans. Här en bild på indiandans i indianbyn i Malmby.

INDIANDANS. På söndag blir det insamlingsgala i Strängnäs med traditionell indiandans. Här en bild på indiandans i indianbyn i Malmby.Fotograf: David Pattinson

I snart 30 år har indianbyn i Malmby varit samlingsplats för människor som har brinnande intresse för indiankulturen i Nordamerika. Bakom byn står föreningen Sioux Indian Club Sweden.

Nu på söndag arrangerar indianbyn en gala i Thomashallen i Strängnäs med färgsprakande traditionell indiandans. Dansarna som gör föreställningen kommer bland annat från Växjö, Örebro, Forsbacka och Strängnäs.

Pengarna man får in kommer att användas för att hjälp barnen i indianreservatet Pine Ridge i South Dakota i USA.

Pengarna ska användas för att köpa skolmaterial till barnen och även varma kläder.

Pine Ridge-reservatet är det allra fattigaste reservatet i USA. Arbetslösheten är extremt hög, barnadödligheten är tre gånger högre än genomsnittet för USA och tuberkulos och diabetes är vanliga sjukdomar i reservatet och i många familjer är alkoholism ett problem.

På lördag kommer indianbyn att ordna kurs i traditionell indiandans. Kursen hålls i Tosterö skola.

Artiklen är lånad av tidningen Folket.


Jag hatar djurplågare !

I aftonbladet läste jag om en idiot i Norge som hade sin hund fastbunden i en kedja i 5 år på samma plats, hunden fick bara stå där. Han hade till och med flyttat och lämnade kvar det stackars djuret kvar. Han kom och gav den mat men ingen motion eller övrig tillsyn. Jag hatar dessa dårar, dom kan ställas i samma skåp som pedofiler, barnmisshandlare, och övriga dårar. Som tur är så finns det människor som värnar om djurens rätt, och hunden befriades från sitt fängelse, och mår nu efter omständigheterna bra. Men detta är inte första och inte sista av sitt slag. Jag förstår mig inte på dessa människor, varför skaffa djur om man ändå inte tycker om dom och vill deras bästa. Skulle jag se något sådant själv att djur inte har det bra då skulle jag reagera direkt. Jag hoppas att han får ett hårt straff för det är ju så här att djuren behöver oss människor och är social individer som behöver omtanke , värme och kärlek speciellt hundar. Ett råd till er som funderar på att skaffa djur, tänk efter det är ett heltidsjobb och tar mycket tid fundera verkligen om du vill lägga ner det som krävs innan du skaffar hund eller katt eller vad det nu må vara.

Innebandyn har sjukdom !

En kolega till mig har fått  sparken från ett tränaruppdrag i dom högre regionerna. Han fick ta över ett sargat lag som nu ligger på tredje plats. Han har gjort ett kanonjobb, men ändå får han gå. Hur är detta möjligt, passa han inte in i föreningen , eller vad var dom missnöjda med ? Ja fan vet. Då väljer man en annan tränare för att man som dom säger skall nå eliten , men varför inte vänta till efter säsongen dom lär ju inte gå upp i alla fall i år. Jag vet i fan vad föreningarna kräver av tränarna i princip omöjliga saker. Inte sparkar man spelare om tränaren är missnöjd, nej det vågar man inte. Innebandyspelare lipar ju om dom skall träna tre ggr per vecka och köra försäsong på sommaren. Nej innebandy har mycket brister oftast så sitter det i inkompetenta styrelser eller sportchefer som har för stor makt, även spelarna har alldeles för mycket att säga till om,  laget legat i botten hade jag inte sagt något men nu tillhör dom topp 3. Man måste ge tränarna ärliga chanser och tid, rom byggdes inte på en dag. Men den unga sporten innebandy har för bråttom att nå resultat. Jobbar inte tillräckligt långsiktigt, man byter tränare i tid och minut och tror att det är lösningen. Jag har varit med så länge att jag vet att det inte är så. Jag har hållt på med andra idrotter där man jobbar på helt andra sätt. Jag hoppas att du kommer över det här när det har gått ett tag, livet går vidare även att man mår för jävligt just för stunden. Du vet att du har mycket stöd ute i innebandySmåland och att det finns alltid någon att snacka med om du behöver. Ha det gott min vän och var rädd om dig.

Herregud vilken match !

Jag satt uppe inatt och kollade på JVM finalen mellan USA-Kanada , vilken match det blev. Detta är den näst bästa hockeymatchen jag har sätt genom tiderna och då har man ändå sätt en hel del. Den bästa för min del är USA-Sovjet i OS i Lake Placid 1980. Men åter till finalen den hade allt spänning , dramatik, utbytta målvakter , hårt matchande tränare, jag är fortfarande i trans. Både Kanda och USA visade ett sådan inställning så man blir lyrisk. Kanada tog ledningen men USA spelade bra och kviterade och hade försprånget. Med ett par minuter kvar står det 5-3 till jänkarna, men Kanada visade hur mycket vilja betyder och man satsade allt. Fick in 4-5 och kort efter så kviterade till 5-5. USA nere i brygga, sudden väntar. Dryga 4 minuter in kommer avgörandet. En kanonräddning av Campbell som kom in istället för Lee bäddade för en kontring och svenskättlingen Carlson avgjorde med ett snyggt  skott. Lyckan var total i USAlägret, en makalös svit på 5 raka guld för Kanadensarna var bryten. Bra för JVM attt USA vann jag höll på dom när Sverige inte var med längre. Vad är den totala summan av kardemumman när man analycerar JVM, jo att det handlar om dessa tre lag som tog medaljer. Ryssarna vek ner sig totalt och har nog ett och annat att fundera på, Finland pressade både Sverige och USA och var på tok för inefektiva. Sveriges insats då ? Godkänt men inte mer, man vek ner sig när det gällde som mest och det hatar jag. Lär av Kanada och USA vad inställning och attityd betyder i idrott. Samt att hata och förlora det är viktiga saker att ta med sig för det Svenska landslagen i många idrotter. Så hatten av för finalagen och tack för en underbar tillställning

Favorit i repris eller när skall vi sluta snacka och leverera istället ?

Då var det dags igen att använda utrycket "sämst när det gäller" vi pratar om JVM laget i hockey. Jag satt uppe och kollade på det. Dom var där för att ta GULD och hur gick det ? torsk så klart. Fler av spelarna vek ner sig och uppträde som ett pojklag. Jag håller med Wikegård fullt ut i hans kritik. Om man pratar om att GULD är det ända som gäller då får man fan i mig visa lite attityd, men JVM spelarna var som lamm. Jag undrar när svenska idottsmän och kvinnor skall lära sig orde ÖDMJUKHET vet man inte vad det betyder kan man ju slå upp det. Efter matchen var dom självklart besvikna , men vad hjälper det ? Visst USA är ett bra lag det kan ingen ta ifrån dom och dom kan mycket väl piska Kanada men dom har något som svenskar i allmänhet saknar och det är vinnarskalle. Man måste också kunna vara bäst när det gäller och visa det på planen. Så grattis till USA och Kanda ni har det det svenska laget hade det inte bara en stor trut till ingen nytta,

Då var det dags för lite innebandy igen !

Jag har fått en förfrågan att hjälpa till i Skillingaryds IK med ungdomsverksamheten, och det kan vara lite lagom att komma igång så smått. Jag skall hjälpa ungdomstränare med lite utbildning och även hjälpa till med dom olika ungdomslagen. Jag ser fram emot detta och kommer att gå med liv och lust i det. Sen får jag se hur vi kan utveckla detta till nästa säsong. Jag har lite ideer´ hur vi skall gå tillväga att locka fler att börja spela innebandy. SIK är ju min moderförening som jag själv var med och grunndade i början på 90talet. Jag tror att jag kommer att trivas i denna roll, ungdomar ligger mig varmt om hjärtat så jag ser bara att det skall bli kul. Har ju haft hand om vårat första pojklag någonsin i en så kallad innebandyskola vilket var väldigt skoj, skönt att vara på banan igen.

Nej till licensjakt på varg!


Den 2 januari 2010 går startskottet för den första mer omfattande vargjakten i Sverige sedan i början av förra seklet. Mer än 12 000 vargjägare har registrerat sig för att skjuta 27 vargar i de fem länen Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro och Västra Götalands län. Inte sedan 1920-talet har vargjakt i denna omfattning bedrivits i Sverige. Mer än 10 % av Sveriges vargstam ska skjutas bort, trots att det inte finns mer än 230-250 vargar. Jakten saknar vetenskaplig grund och strider mot EUs naturvårdslagstiftning.


Gör din röst hörd, skriv på listan nedan som kommer att skickas till Miljöminister Andreas Carlgren och till politikerna i Miljö- och Jordbruksutskottet.

Passa också på och bli medlem i Svenska Rovdjursförening-
en! Medlemsavgift 275 kr Postgiro: 149 42–7. www.rovdjur.se

* UPPROP *

• Jag protesterar mot att regering och riksdag öppnat för licensjakt på varg i ett läge där vargens bevarandestatus är långt ifrån säkerställd i Sverige!

• Jag protesterar också mot att vargstammen ska begränsas till 210 individer. Istället bör ett nytt etappmål sättas om 30-40 föryngringar sättas fram till dess att den av regeringen tillsatta utvärderingen rapporterat sina resultat den 1 juli 2012. Detta för att säkra vargstammens möjligheter att uppnå gynnsam bevarandestatus!


varg