HV 71 Till semifinal !HV är i semifinal efter 4-1 i matcher mot Timrå. Jag känner att HV har mer att ta fram , man har inte riktigt kommit upp en  tycker jag. Nu Blir det väl Skelefetå eller Färjestad  i semeifinalen tror jag. Djurgården är ju också klara och jag tycker dom ser vassa ut. Skall HV gå hela vägen måste man sätta chanserna, man skapar mycket men gör för lite mål framåt. Man är  jävligt täta  i mittzonen och har ett bra försvar, men man behöver det lilla extra för att ta GULD!  Jag skall åtminstånde se en match på plats men det är dyrt och ganska svårt att få biljetter. Men jag vill uppleva stämmningen på plats. Sen hoppas jag att Lance Ward kommer tillbaka det behövs en tuffing när det börjar att hätta till. Retstickan Ledin är ju borta för resten av säsongen, men han har inte övertygat tycker jag i alla fall, men tråkigt att han är skadad. Nu får vi ladda batterierna ett SM GULD STÅR PÅ SPEL !

Idioterna i Bjästa !

Bjästa är ett litet samhälle strax utanför Örnsköldsvik. Här bor inte ens 2? 000 invånare, men orten har ändå en ny­invigd grundskola.

På hemsidan stoltserar Bjästaskolan med mottot: trygghet, trivsel, tillhörighet och tillit.

Tomma ord kan man tycka. Det var här 14-åriga Linnea våldtogs inne på skolans toalett. Hon gick i åttan då, bara ett barn. Han var ett år äldre och en av skolans populäraste killar. I går kväll berättade SVT:s ”Uppdrag granskning” om händelsen som förvandlade invånarna i Bjästa till rena pöbeln.

Linnea anmälde killen och hela samhället vändes emot henne.

Hennes gamla vänner, klasskamraterna och deras föräldrar, fritids­ledaren, prästen och fina Bjästa­skolans egen rektor – ingen gjorde något för att hjälpa Linnea efter våldtäkten. Tvärtom började ryktena spridas…Linnea hade gått med på det hela, hon ljög, hon ville bara bli ihop med killen. Hon var ”horan”. De unga spred ryktena och än värre, de vuxna hängde på. Ingen trodde på Linnea, hon skulle ”brännas på bål”.

Från och med nu fick Linnea gå ensam i skolan. Hon såg rädd och ledsen ut, berättar en skolkamrat.

Men både tingsrätt och hovrätt dömde pojken för våldtäkt.

Då tog det hus i helvete. Hot och kränkningar riktades mot Linnea. Till skolavslutningen vågade hon inte ens gå, medan pojken kom och fick ta emot skolans jubel. Applåder i kyrkan!

–?En demonstration för människovärdet, sa prästen som släppte in våldtäktsmannen.

Flickan hade prästen ”inte ens funderat på”. Hon var ju inte där. Eller som en av hennes få kamrater beskriver det: ”killen är mera värd än flickan.”På examenskvällen våldtar pojken ytterligare en flicka. Han döms åter i både tingsrätt och hovrätt till ungdomsvård.

Men mobben består, den finns på Facebook, Youtube och den särskilda sajt som ska fria gärningsmannen. Linnea har flyttat och vill fortsätta gå gymnasiet i Stockholm. (Det minsta Örnsköldsviks kommun kan göra är att betala så att hon slipper flytta hem!)

Man skäms, Facebook eller lila kuvert, i Sverige ska ingen ta lagen i egna händer.

Artikeln är lånad av Aftonbladet.se

Egna ord !

När man läser om detta börjar man fundera hur fan står det till i Bjästa ? Hur kan man hylla en våltäktsman ? till och med präster och rektor står bakom . Det är helt sjukt. Men det är ju så att det finns "GRISAR" överallt även här där jag bor. Killar som med sin ställning som "POPPULÄRA" utnyttjar tjejer som mår dåligt. Dessa "GRISAR" är inte värda skiten under mina skor. Jag hoppas att "Linnea" kan gå vidare i sitt liv och få det bättre än i Bjästa där empati och medkännsla verkar vara av mindre betydelse. Men skönt trots allt att"GRISEN" har blivit dömd inte bara en utan två gånger. Så det finns i alla fall lite rättvisa i samhället om det nu skulle vara någon form av upprättelse för den fjortonåriga flickan. Efter all skit hon har fått utstå.


Att bli 18 år !På fredag fyller min yngsta son 18 år och han håller på med körkortet. Han hade nog haft det till sin 18 års dag om han inte hade brytit foten. Men nu blir det lite senare men han har varit väldigt duktig och kämpat med sin fot och nu kan han äntligen börja köra igen.
Vad är det som händer när man fyller 18 ? Jag själv tog ju inte körkort för en väldigt sent, och det berodde på att min mamma och pappa inte hade körkort, ingen av mina syskon heller har körkort så det belv aldrig av. Dessutom bodde jag i stan så jag behövde ju inget. Men när man flyttade till världdens ände ja byn som jag bor i då klarar man inte sig utan körkort anser jag. När man fyller 18 kommer man  in i vuxenlivet del 1 kan man säga. Du får gå på vissa krogar, köpa folköl, rösta mm. Tyvär känner jag att när man är 18 har man nog inte riktigt koll på det politsika i alla fall inte om man lyssnar på vissa ungdomar. Det är lite fräckt att rösta borgligt tex, eller på SD. Men man vet inte så mycket om det igentligen. Men jag hoppas att jag har uppfostrat mina barn på ett bra sätt så att dom röstar med det sunda förnuftet. Men jag tänker inte påverka deras beslut det får dom bestämma själva. Så några dagar i förskott GRATTIS PÅ DIN STORA DAG T, och VÄLKOMMEN TILL VUXENVÄRLDEN !

När snön har lagt sig !Då var det dagen efter och Bollnäs hade förlorat med 3-1 mot Hammarby. Men jag kan inte vara allt för besviken  Bollnäs har gjort det omöjliga att ta sig till final trots att man inte  har dom största resurserna. Men Hans Åström tränare och grbbarna har gjort en fantastisk resa och jag tror att när det har gått några dagar så kan man känna sig stolt man är tvåa i Sverige och det är fan i mig inte dåligt. Jag tror att detta är givit Bollnäs GIF blodad tand och att man satsar vidare emot nästa säsong och då kanske det bär hela vägen fram. Så ett stort grattis från mig jag  är en  JÄVLIGT STOLT SUPPORTER TILL BOLLNÄS GIF !

Dags att börja ladda för SM FINALEN 2010 !Bilden är lånad på Bollnäs hemsida !

Då var det dags för SM FINAL i Bandy mellan Bollnäs och Hammarby. Som man har längtat efter detta. Jag bodde ju i Bollnäs ett antal år och min dotter är född där så man blev ju bandyfrälst om man säger så. Faktum är att jag stod i mål i korpen i bandy fast jag tyckte att det var aldeles för orättvis sport att stå i mål i. Så liten boll och så stort mål och dessutom på skridskor. Men det var så ja att jag var ju född målvakt. Jag har stått i fotboll , hockey, handboll ,innebandy och hockeybockey. Så jag var en typisk målvakt. Men nu skall vi prata bandyfinal. Jag måste berömma Bollnäs som likt GAIS har kämpat med dålig ekonomi , floppvärvningar osv men ändå har satsat vidare. Årets framgång måste betecknas som STOR.  Ingen hade väl trott på fullaste allvar att Bollnäs skule nå final inte ens den mest inbitne supporten. Det är som att säga att GAIS skulle vinna fotbollsallsvenskan det händer inte liksom inte även att man hoppas på det  varje år ha ha. Men Hammarby är skyhöga favoriter och jag kommer inte att bli så ledsen eller besviken om inte Bollnäs vinner för jag tycker att dom har gjort så himla bra i alla fall. Men jag tror att det kan bli en bra match om Bollnäs kan hålla sin fina defensiv och att Timo Oksanen målvakt i Bollnäs har sin allra bästa dag då finns chansen. Så nu skall jag ladda med kaffe och sillfrukost som sig bör en sådan vacker dag som denna då dom vackaraste färgerna kommer att vara ORANGE OCH BLÅ ! 15.45 SMÄLLER DET PÅ STUDENDERNAS I UPPSALA !

Äntligen slutspel

 

Så här glada var gubbarna sist gång det blev SM GULD. Nu är det dags för sluspel igen. HV 71 vann serien och blev 1 miljon rikare på kuppen. Bra pengar att investera i till nästa års säsong.  Nu är det kvartsfinal mot Timrå och igår torsdag var det första matchen HV vann i sudden med 3-2 efter mycket spännande och bra match. Jag tycker att domarna var märkliga åt båda hållen, jag hade inte sagt något om Timrå hade fått med sig ett par utvisningar men nu var det HV som fick chansen i PP och tog till vara på det.  Men i matchen var HV,s pp inte bra det är något man måste skärpa till sig i. I boxplay släppte man två baljor och i det båset vinner man inga matcher. Jag menar Falk tar en i anfallszonen det är i princip dödstraff på det. Nu är det ny match på lördag igen då bänkar man sig med locecburken i högsta hugg. För det är jobbigt att vara supporter också, det är ingen lek. Hjärtat slår i typ 300 så fort motståndarna surrar runt målet. Nu hoppas vi på en kanonmatch hemma i borgen. HV BLÅ ÄR DOM BÄSTA !

54 år sen sist Bollnäs är i SM FINAL !

Jag fick nog nypa mig både en och två gånger för att fatta att det var sant, Bollnäs i SM FINAL , sug på den. Det var 56 år sen sist dom var det så man kan väl säga att det var på tiden. Jag tycker att laget har gjort det förbannat bra och slagit i underläge hela tiden och satt dom så kallade experterna på plats. Nu möter man Hammarby och det kommer att bli jävligt tufft, nu är det bara en match och allt kan hända . På söndag får vi svaret och dom svenska mästarna heter Bollnäs GIF.

Då var det måndag igen !

Jag har haft en mycket bra helg med mina nära och kära, dessutom har jag grattulerat mitt gudbarn som fyllde tretton år igår söndag. Mycket trevligt.
Idag har GAIS sin premiär i allsvenskan hemma mot Malmö. Dags att plocka fram locecburken igen. Tar dom en pinne idag är jag mer en nöjd.

På tisdag är den femte avgörnade i bandyns SM semifinal, och jag är en man av ordning vinner Bollnäs så skall jag dansa hula hula på trottoaren.

På torsdag drar SM slutspelet i hockey igång igen. HV valde Timrå, det kommer att bli knallhårt. Challe Berglund tränare i Timrå såg inte allt för skräckslagen ut så jag tror att HV kan få det tufft.

Och från och med idag så skall jag plugga och några veckor framöver. Skall läsa upp lite betyg så det blir på distans sen skriver jag prov på måndagar.

Sen utvecklar jag min lägenhet till ett museum för Wilda Western och indian kulturen, har satt upp mängder med grejer på väggarna i vardagsrummet och det är skitsnyggt. Nästa project är saloonsdörrar in till mitt sovrum. Där skall det också hängas upp ateraljer så småning om som har med den här kulturen att göra.

Ha en bra vecka mina vänner.

Det är mycket nu !

Ja ha ja söndagförmiddag och man sitter och funderar lite.
Melodifestivalen är avklarad och det blev Anna Bergendahl som tog hem de, en ung tjej som har utstålning och en stark röst. Men hon kommer inte att ha något i den stora finalen att göra men ändå så var det den bästa låten så ja, rätt låt vann. Tur att inte fakiren vann för låten var både dålig och tjötig. Lycka till Anna i Oslo.

HV 71 mitt älskade hockeylag vann serien efter 3-4 i sudden och vann på kuppen 1 miljon. Nu börjar snart slutspelet och det har man sätt fram emot en lång tid. Jag tror att det blir HV Lindköping som går till SM FINAL Det känns rätt så realistiskt. HV har inte visat en strålande form efter os uppehållet men när det blir slutspel så har dom en förmånga att tända till. Sen har dom ju oss också den sjätte spelaren fansen. Vi är skoningslösa i Kinnarps Arena i våran egen borg. Djurgården kan bli en farlig outsider och även Färjestad som brukar tända till , även att inte dom har rått på HV en enda gång i år. Men vi får se snart smäller det.

Bollnäs är fortfarande med i matchen efter suddenseger  mot SAIK, hade 3-2 hemma på Sävstaås men Järnmännen från Sandviken lyckades klappa in en hörna innan Hellsmyr återställde ordningen i fjärde minuten  in på overtime. Ny möts dom på tisdag i Sandviken och går Bollnäs till SM Final lovar jag att dansa hula hula ute på gatan här hemma i bastkjol det skall ni få se bildbevis på. För jag tror att det kommer att bli mycket svårt, men hoppet är det sista som överger människan rock on Bollnäs.

Jag tittade lite på kälkhockey i Paralympics vilken match det blev Svergie hade 1-0 mot favoriterna Norge men norrmännen kviterade så jag vet inte hur det slutade. Man kan tro att det är en messport, men dom var fantastiskt duktiga måste jag säga på att manövrera den där kälken, och sicka skott dom kunde skjuta både med vänster och höger hand. Den svenska målvakten storspelade. En märklig sport med väldigt underhållande.

Seriepremiären i fotboll är rekordtidg i år. Dom där gråvita visade ju att dom vill vara med i toppen och körde över Kaaaalmar till min stora fasa. Jag har ju sagt det tidgare att dom gråvita är mitt hatlag nummero ono. Hur kommer det att gå för mitt lag då? Ja GAIS har som vanligt värvat svagt och inga namnkunninga spelare. En ny målvakt från Finland och lite diverse´spelare inget som sätter skräck i motståndarna i alla fall. Premiär mot Malmö i morgon måndag den 15/3. Jag tror det blir en ytligare Locec säsong och hjärtsviktsvarning. Klarar vi oss att inte åka ur har vi gjord det förbannat bra.

Ha det gott mina vänner och lev väl !

Att vara innebandytränare eller att inte vara det är frågan ?

Igår tisdag träffade jag en ny klubb , som jag tycker låter intressant. Det är inte någon högre nivå men dom har ambitioner och ett mycket ungt lag och klubben vill satsa. Därför tycker jag att det låter intresannt. Men jag lovade ju mig själv i princip att jag inte sulle träna ett lag igen efter utflykten till Kalmar. Men suget kom tillbaka. Men även  om jag tar det här jobbet så kommer jag att fortsätta i SIK som ungdomstränar mentor och fortsätta att jobba med ungdomstränarna, det ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag tycker att det är väldigt kul att leda lag och man får testa sina grejer och att vara i grupp är speciellt. När det gäller lagidrott så blir det en ganska rå charm och det har jag saknat. Men sen har det sina nackdelar också att vara tränare utan att gå in allt för djupt på det. Men man måste veta vad man ger sig in på och ha allt på papper så att man inte blir blåst på något oavsätt om det gäller jobb eller pengar, bostad , bil eller vad det nu må vara. Se till att det finns nerskrivet. Lita inte på någon som säger det löser sig då är du rökt. Men nu tillbaka till den nya klubben. Laget har funnits då och då men har inte nått dom här större framgångarna, men nu gör klubben som sagt var en satstning att vilja komma uppåt i seriesystemet. Jag skall ta mig en funderare och under april skall vi sätta oss ner igen och gå igenom detaljerna innan jag skriver på om jag nu gör det. Jag hoppas att jag väljer ett bra beslut och den här gången skall jag verkligen tänka igenom allt och inte bara gå på känslan utan verkligen väga saker för och emot innan jag tar det slutgilltiga beslutet. Men jag återkommer i ärendet .

Slutspelsskägg !Ja nu är bandyslutspelet i full gång med semifinaler Bollnäs krossade SAIK igår söndag med hela 8-2 så gott det var. Och snart börjar hockeyslutspelet och med mitt favoritlag HV 71. Att inte skaffa slutspelsskägg är nästan som att svära i kyrkan, jag själv brukar inte raka mig under slutsspelet, en liten tradition till min tjejs stora förtvivlan ha ha. Dels så tycker jag det är förbannat tråkigt att raka mig sen är det lite roligt också om man kan reta dom som inte gillar att man har skägg. Så om Bollnäs åker ur i semin , ja då rakar jag mig annars får det sitta till finalen. Sen får man odla nytt när det är dags för hockeyn. Dom flesta spelarna har gjort det till sin grej att inte raka sig och det är rätt så kul faktiskt. Så jag hoppas att skägget får sitta ett tag nu.

Jag fick ett trevligt samtal !

Igår måndag fick jag ett trevligt samtal från en gammal vän och han hade något kul att erbjuda. Så nu måste jag ta mig en riktig funderare på om jag skall genomföra detta eller inte. Anbudet var väldigt intressant och verkligen utmanande. Sen är ju min vän en väldigt trevlig person också även att han inte har haft det så lätt med mängder av sjukdomar. Go att snacka med om man säger så. Jag hade ju inte tänkt att bli tränare igen men det här lät så roligt så jag får fundera , just nu jobbar jag med SIK,s ungdomar resten av säsongen , men jag har ju inget kontrakt så att vi får se hur det blir. Att vara tränare kräver ju en del uppoffringar och kräver mycket tid men vi får se hur det blir jag skall i alla fall fundera på saken. Kul också att det fortfarande finns klubbar som är intresserade av mina tjänster.

Lite bilder från avgörandet !Bilderna är lånade av Aftobbladet.se.

Vilken match i OSfinalen !

Jag bänkade mig 21.15 för att se en OSfinal i hockey mellan Canada-USA, herrejävlar vilken kanonmatch. Den hade allt grymma tacklingar , högt tempo fantastiska målvakter, ja den  var helt sjuk. Den kommer jag att leva länge på. Canada var ju storfavoriter och hade gått ut med att tar man inte OSGuld är det fiasko, det kallar jag attityd. När dom intervjuar folk i Canada så sa dom vilket Guld är störst ! alla svarade hockeyguldet, då kan man fattar hur stort hockey är i Canada. Men jag måste också berömma jänkarna , man spelade en fartfylld hockey med mycket glöd i och har ett ungt lag, om fyra år tror jag att USA tar guldet. Matchen var så spännande och Canada hade allt i sin hand men med 20 sekunder kvar kviterade USA, och det blev overtime. och Sindney Cosby avgjorde efter ca 12 minuter, och det blev stor gläde i hela Canada, man räkande med att varanann canadick följde matchen på ett eller annat sätt helt sjukt vilket intresse det är för hockey over there. Nu kan jag dö lycklig för jag har fått sätt två matcher som är klassiker , i Lake Placid 1980 vann USA mott ett fruktat Sovjet med 4-3 en skräll som hette duga på den tiden och så den här 2010, så när jag sitter på hemmet och rullar tummarna kan jag säga att jag såg dom lajv även att det var på tv. Jag lyfter på hatten , bugar och bockar och tackar båda lagen för en grym underhållning jag är målös.