Idioterna i Bjästa !

Bjästa är ett litet samhälle strax utanför Örnsköldsvik. Här bor inte ens 2? 000 invånare, men orten har ändå en ny­invigd grundskola.

På hemsidan stoltserar Bjästaskolan med mottot: trygghet, trivsel, tillhörighet och tillit.

Tomma ord kan man tycka. Det var här 14-åriga Linnea våldtogs inne på skolans toalett. Hon gick i åttan då, bara ett barn. Han var ett år äldre och en av skolans populäraste killar. I går kväll berättade SVT:s ”Uppdrag granskning” om händelsen som förvandlade invånarna i Bjästa till rena pöbeln.

Linnea anmälde killen och hela samhället vändes emot henne.

Hennes gamla vänner, klasskamraterna och deras föräldrar, fritids­ledaren, prästen och fina Bjästa­skolans egen rektor – ingen gjorde något för att hjälpa Linnea efter våldtäkten. Tvärtom började ryktena spridas…



Linnea hade gått med på det hela, hon ljög, hon ville bara bli ihop med killen. Hon var ”horan”. De unga spred ryktena och än värre, de vuxna hängde på. Ingen trodde på Linnea, hon skulle ”brännas på bål”.

Från och med nu fick Linnea gå ensam i skolan. Hon såg rädd och ledsen ut, berättar en skolkamrat.

Men både tingsrätt och hovrätt dömde pojken för våldtäkt.

Då tog det hus i helvete. Hot och kränkningar riktades mot Linnea. Till skolavslutningen vågade hon inte ens gå, medan pojken kom och fick ta emot skolans jubel. Applåder i kyrkan!

–?En demonstration för människovärdet, sa prästen som släppte in våldtäktsmannen.

Flickan hade prästen ”inte ens funderat på”. Hon var ju inte där. Eller som en av hennes få kamrater beskriver det: ”killen är mera värd än flickan.”



På examenskvällen våldtar pojken ytterligare en flicka. Han döms åter i både tingsrätt och hovrätt till ungdomsvård.

Men mobben består, den finns på Facebook, Youtube och den särskilda sajt som ska fria gärningsmannen. Linnea har flyttat och vill fortsätta gå gymnasiet i Stockholm. (Det minsta Örnsköldsviks kommun kan göra är att betala så att hon slipper flytta hem!)

Man skäms, Facebook eller lila kuvert, i Sverige ska ingen ta lagen i egna händer.

Artikeln är lånad av Aftonbladet.se

Egna ord !

När man läser om detta börjar man fundera hur fan står det till i Bjästa ? Hur kan man hylla en våltäktsman ? till och med präster och rektor står bakom . Det är helt sjukt. Men det är ju så att det finns "GRISAR" överallt även här där jag bor. Killar som med sin ställning som "POPPULÄRA" utnyttjar tjejer som mår dåligt. Dessa "GRISAR" är inte värda skiten under mina skor. Jag hoppas att "Linnea" kan gå vidare i sitt liv och få det bättre än i Bjästa där empati och medkännsla verkar vara av mindre betydelse. Men skönt trots allt att"GRISEN" har blivit dömd inte bara en utan två gånger. Så det finns i alla fall lite rättvisa i samhället om det nu skulle vara någon form av upprättelse för den fjortonåriga flickan. Efter all skit hon har fått utstå.


Postat av: Alexander

Bra sagt!

2010-03-25 @ 15:21:59
URL: http://lauravandervoort.org
Postat av: Blomman

Min bäste Madde eller vad du nu heter. Tror du att du kommer få ett enda inlägg publicerat som du beter dig ? Skaffa dig ett liv och väx upp !

2010-04-04 @ 20:05:00
Postat av: Blomman

Bäste Luleåbo.

Ett gott råd.... om du inte gillar min attityd på bloggen så finns det en mjöjlighet att skita i att besöka den. Prova den varianten .

2010-04-05 @ 12:24:05

Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: