Western Weekend 25-28 juni 2009



Helgen den 25-28 juni arrangeras Western Weekend - med tävlingen Ranch Horse Challenge, Line Dance träff och Rendez-Vous.

Sveriges Mesta Westerntävling


Sedan starten 2004 har Ranch Horse Challenge utvecklats till ett av Sveriges största ridsportarrangemang och ett unikt event inom Svensk ridsport.
260 tävlingsekipage, 18500 besökare och en marknadsplats med över 30 olika utställare placerar Ranch Horse Challenge strax efter arrangemang som Globen Horse Show, Göteborg Horse Show och Falsterbo Horse Show.

Ranch Horse Challenge är en tävling med westernridningens mest spännande och publikvänliga grenar; Boskapsgrenar, Roping, Timedevents och Ranchgrenar. Det stora utbudet och variationen av grenar gör tävlingen mycket variationsrik. Boskapsgrenar som Cutting, Team Penning och Working Cowhorse blandas med roping, ridgrenar och fartgrenar som Barrelrace och Polebending. De flesta klasser pågår i 20 minuter upp till en och en halv timme.
Samma helg samlas även linedansare och squerredansare på High Chaparral, vilket ytterligare stärker Ranch Horse Challenge som Sveriges Mesta Westerntävling.
Och dessutom finns hela nöjesparken High Chaparral med shower, restauranger, shopping, tivoli och mängder av aktiviteter.

Läs mer om evenemanget här


Line-dance träff 25 - 28 juni 2009


För fjärde året i rad blir det Line-dance på High Chaparral i samband med Western Weekend och tävlingen Ranch Horse Challenge. Tre dagars dans i unik westernmiljö med Darren Baiey och Lana Williams.

Dans fredag och lördag 11.00 - 19.00. Söndag 11.00 - 16.30
Utlärning av nya danser varje dag, uppvisning av Darren och Lana lördag kväll.

Westerngatan öppen fredag och lördag kväll med levande musik, trubadur, barer och restauranger.
Camping vid Vildhästen för all linedansare, bokas via [email protected]

Mer information och utförligt program hittar ni på http://www.lineup4dance.se/


Rendez Vous 26 - 28 juni 2009


Trappern var westerns pionjärer och bland de första som hade kontakt och handel med nordamerikas ursprungsbefolkning, indianerna.

Den 26-28 juni samlas trappers och pälsjägare på High Chaparral för att i tidsenliga kläder och i äkta trappermiljö utöva handel med skinn och hantverk.

För mer information om detta Rendez Vous kontakta Fargo på 0370-93 244.


Squaredans Festival 27-28 juni


Finnveden Square Dancers bjuder i år in till en högtsmällande Squaredansfestival i härlig westernmiljö till den superbe callern James Wyatt från England samt FSDs egen Leif "Snuffe" Ericsson. Vi drar igång kl. 13.00 på lördagen och kl. 11.00 på söndagen.

För mer information och flyer hänvisas du till Finnveden Square Dancers hemsida som du hittar under adress: http://welcome.to/finnveden.


Postat av: Putte

Häst kan du skaffa men För helvete Squaredans....du är punkare : )

2009-06-25 @ 07:32:28
Postat av: Blomman

Ha ha ha har du aldrig hört talas om pogosquerdans?

2009-06-25 @ 11:43:28
URL: http://innebandyblomman.blogg.se/

Kommentera gärna!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: